Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mówię serio

UZALEŻNIENIE OD AVONU --- KTO RÓWNIEZ NA TO CIERPI???

Polecane posty

Gość ooona
napisz cos wiecej o tym oleju pichtowym ?? do jakiego kremu go dodajesz i gdzie i za ile go mozna dostac?? dziekuje z góry ;)

ja swojego czasu też miałam taka manie na Avon , jak chyba każda nastolatka bo ma sie wlasna konsultantke i w ogole... czasem bylam zadowolona ale czesto nie. tak jak ciunia uzywam teraz kosmetyków naturalnych i jestem bardzo zadowolona :) ps. mleczko Dr. Hauschki jest rewelacyjne. I co najważniejsze cena jest adekwatna do jakości :)

Olej pichowy to niestety dosc spory wydatek. Ja go kupilam za ok. 50 zl ale wystarczy spokojnie na 2 lata, jak nie wiecej ale akurat do 2007 ma waznosc. Mozna go dostac w sklepach zielarskich ale trzeba pamietac, ze musi byc to olejek do uzytku wewnetrznego. Poza tym istnieja tez inne olejki, ktore splycaja zmarszczki. Wydaje mi sie, ze rowniez z kwaitow pomaranczy likwiduje zmarszczki. Lecz nie zawsze mozna uzywac olejkow. Cytrusowych na pewno latem. Niektorych w ciazy. Trzeba poczytac. Uzywa sie niewiele, ja wyjmuje troche kremu, tyle co na jedno uzycie i dodaje do niego krople olejku. http://www.republika.pl/aromatic/aromaterapia/olejki.htm http://www.aromaterapia.pl/?id=zasady Polecam tez przeczytanie watku natura gorą. Tam jest mnostwo o tym

No ja też - ale to głównie dla tego że jestem konsultantką i kosmetyki są przez to tańsze. ale oststnio kupuje \"normalne \" kosmetyki, i musze stwierdzić że są dużo lepsze. Avon to głównie katalog świetnie wyglądający i przyciągający wzrok. Nadal nie moge się doczekac kiedy bedzie następny katalog i jeszcze coś tam kupuje ale już nie tak jak kiedyś :)

Mam do was pytanie. Miałyście już nową szminke shine supreme? napiszcie jakie wrażenia. Czy jest tak jak na reklamie że tak lśni piękinie? Prosze napiszcie bo się nad nią zastanawiam.

o rany, ja tez to mialam... ale mi przeszło, jak sie poklucilam z moja konsultantka :D. I juz od ponad pol roku nic nie zamawialam :P

Gość do ciuni
a mozesz mi powiedziec czego uzywasz do mycia ciala?

Aktualnie mydla floriny z otrębami ale ostatnio zrobilam wlasne mydelka i czekam az stwardnieja. Mozna tez zeli pod prysznic np. firmy eco albo alvy, jest tez taki szampon z plynem do kapieli 2w1 Sanosan i tez sie nadaje.

Gość a czy oriflame tez
ma tyle zlych skladnikow co avon?

Gość carmelka
oj ja tez takie uzaleznienie przeszlam. Moje zamowienia nie wynosily moze 100 zl ale zazwyczaj 70 czy 60. Przez jakis czas mialam dluzsza przerwe w kupowaniu poniewaz nie mialam w okolicy jakiejs milej konsultantki. Mimo wszystko nadal szukam na na necie katakogow i ciesze sie niezmiernie je ogladajac na forum tez zawsze czytam wszystko co z avonem zwiazane :). Teraz tez zamawiam tyle ze ograniaczam sie do 20 kilku zlotych. Z reguły zamawiam kosmetyki z serii spa bo to chyba nabradziej udane avonowskie produkty a maseczka dotleniajaca jest naj bardziej skuteczna na moje problem z odwiecznym plackami luszczacej sie skory na twarzy (chyba od wody??). Aczkolwiek mleczko oliwkowe to niewypal straszny bo tak piecze w oczy w ogole nie nadaj sie do demakijazu. Teraz oczekuje na paczuszke z maseczka z glinka juz mi sie pyszczek smieje bo jednak cos z uzaleznienia zostaje;). A mam pytanie bo w katalogu 12 beda przecenione perfumk pink suede czy ktos je mial? interesuje mnie czy jest to grupa zapachowa swieza czy moze slodka ??? POzdrawiam wszystkie mniej lub bardziej uzaleznione:))

hej ! w katalogu pisze, że jest to kategoria świeżo-kwiatowo-orientalna, jednak ja wąchalam tylko próbke i wg mnie jest to słodka perfumka ale ma coś przyjemnego :) nie wiem jak to nazwać nie lubię bardzo mdłych zapachów np. far away ale ten mi naprawdę przypasował, napiszę ci dokładniej jak dostanę w sobotę paczkę bo zamówiłam sobie w katalogu 10 ją :)

Jeżeli chodzi o zapach Pink Suede, to miałam przyjemność wąchać go z próbki. Zapach słodki, pudrowy, podobny do Celebre, tylko że o wiele trwalszy. Też się zastanawiałam nad kupnem z katalogu 12, bo obniżka duża. A co do Avonu to ja też jestem uzależniona :), ale wydaje mniejsze sumy. Maksymalnie 40zł, zwykle 10-15 zł, głównie na żele pod prysznic, jakieś spraye do ciała i żele do twarzy. Zapachy kupuję zwykle jako wody upominkowe, chyba że jakiś zejdzi z ceny do około 30zł. Więcej bym nie wydała.

Gość carmelka
Dziekuje za odpowiedz chyba sie skusze jesli sa dosc trwale ale troszke jeszcze poczekam bo zamowienia z 12 to chyba kolo listopada. Teraz nie moge sie doczekakac perfumek z sheer rose zamowionych z 10. Cholera naprawde ten avon uzaleznia :)

Witam! Miałam prefum Pink Seude!!! Jest to ładna woda, podobna aczkoliwek sporo mocniejsza od Celebre i co najwazniejsze- bardzo trwała!!! Miałam ją w zeszłą zimę i czuć było ją na kurtce i swetrach bardzoooo długo!!! Takze polecam :)

Gość plum plum
Ja przez jakis czas mialam tak, ze w pewnym momencie mialam w domu prawie same kosmetyki Avonu! Po prostu zanim jakis kosmetyk zdazyl mi sie skonczyc, pani Halinka - konsultantka, z ktora wtedy pracowalam w jednym miejscu, przynosila nowy katalog i .. no coz, glupio bylo jej odmowic. Nawet bylam na siebie za to zla!:) Na szczescie juz nie pracuje z zadnymi konsultantkami i mam kosmetyki roznych firm, ktore wybieram sobie w dowolnych sklepach. Hurra! ;)

Gość do ciunia
dziekuje.poczytam topic natura gora:)

Gość ZzAINTERESOWANAA
ktos jeszcze cierpi na avonmanie???

kolejna uzależniona wita ;) od kilku lat trwa ten nałóg, od jakiegoś czasu próbuję racjonalizować swoje zakupy, bo nie mam już gdzie trzymać i kiedy używać tylu kosmetyków. ale i tak ciężko się oprzeć kupieniu jakichś nowości.

Dziekuje za kolejna opinie o pink suede :) w takim razie byle do zamowienia z katalogu 12 ;)

Gość Aisza..
dziewczyny-ja to jestem szalenie uzalezniona od avonu, zamawiam nawet nie potrzebne mi rzeczy, byleby tylko przyszla mi duza paczka avonu..wtedy nie widze swiata poza paczuszką!! :) hehe dziecinne prawda, ale niestety tak jest..

kto chce przejść na odwyk, to zapraszam do mnie na maila (po kliknięciu na nick), właśnie jestem w tej fazie ;)