Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anty_koncepcja

DODATKOWE ZABEZPIECZENIE...????

Polecane posty

Gość anty_koncepcja

Mam pytanie do dziwczyn biorących pigułki antykoncepcyjne, które dodatkowo się zabezpieczają (gumka itp.) bądź praktykują stosunek przerywany. Dlaczego to robicie jeżeli ryzyko ciąży jest baaaardzo małe???

A ja biore tabletki a kocham sie z zabezpieczeniem tylko podczas przerw 7 - dniowych. tylko wtedy sie boję :) ale tak podacz tych 21 dni jeżeliw iem , że biore regularnie i do tej pory nie zawiodło to sie nie boje :) tyko te nieszczęsne przerwy

Gość anty_koncepcja
to po co faszerować się hormonami??? by się nadal bać???

Taka jest juz nasza psychika - niektore boja sie,ze zajda w ciaze. Ja sama stosuje Cilest i do tego jeszcze gumki i nie narzekam. Przyzwyczailam sie i tyle:-) Poza tym, jakby cos nie zadzialalo w moim organizmie to sa jeszcze gumki. Pozdrawiam

Gość Powiem Ci dlaczego
dlatego ze moze sie wydarzyc cos niespodziewanego- ja np. stosuje przerywany, bo czesto mam problemy z zolodkiem- jesli facet sie do Ciebie spusci, a w ciagu najblizszych dni przytrafi Ci sie zatrucie pokramowe lub zachorujesz i bedziesz musila wziasc leki- wtedy zachodzisz w ciaze:) WLASNIE DLATEGO moja droga

Gość rybunia
ja tez kiedys schizowalam!!!tabletki a do tego jeszcze gumka!!!dzis uwazam ze to jest totalnie bez sensu!!!zebym faszerowala sie hormonami i jeszcze umierala ze strachu!!!

ja zawsze sie kocham z gumka i zawsze po wiemy ze wszytsko ok ale mimo to sie stresuje jak okres mi sie spoznia jestem straszna histeryczka i teraz tak mysle ze jak zaczne brac tabletki (a zamierzam jakos niedlugo) to i tak bede sie kochac z guma.. dziewczyny wybijcie mi to z glowy :) dlaczego sie tak boje?? p;sychika :P

Gość sway
ja radze wbic sobie jedno do glowy - tabletki maja okreslone zadanie, jezeli sa brane regularnie,to nie ma powodu do obaw. a dla wszystkick,ktorzy dodatkowo uzywaja gumki...zbedne,ale ostroznosci nigdy za wiele :) zawsze mozna porozmawiac z partnerem o tym,zeby nie konczyl w srodku :)

Gość maartynaa
czesc biore tabletki antykoncepcyjne od mniej wiecej pol roku, niedawno mialam okres i własnie kochalam sie z moim chlopakiem ale jeszcze nie zaczelam brac tabletek. Tylko ze nie pamietam czy nastepna mam wziac w czwartek czy w piatek. co mam teraz zrobic?