Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lollipop

Prostownica... ceramiczna czy teflonowa?

Polecane posty

Gość Lollipop

Cześć dziewczyny. Chciałabym prosić Was o rade. Wiecie może jaka jest różnica między ceramiczną a teflonową prostownicą do włosów? Która z nich jest lepsza? Własnie zastanawiam się nad zakupem i nie wiem jakim kryterium powinnam się kierowac, może mi cos doradzicie? Będę bardzo wdzieczna. Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi.

ceramiczna jest sto razy lepsza,nie pali wlosow tak jak teflonowa.a juz najgorsze sa teflonowe na pare.jesli masz krotkie wlosy to pamietaj,kup wąska,zebys mogla bez problemu od nasady prostowac(tez jesli masz grzywke).jeli masz dlugie to ksztalt prostownicy jest obojetny,a nawet im szersza tym lepsza.wazne tez jest,zeby nie bylo na plytce zadnych wystajacych ząbków,plytka powinna byc cala gladka,w przeciwnym razie sciagajac w dol podczas prostowania poszarpiesz wlosy.

Gość Lollipop
Dziekuje Ci bardzo za te cenne wskazówki, pójdę sladem Twojej rady :) Pozdrawiam!

Gość plum plum
Aczemu teflonowe sa drozsze, skoro sa lepsze?

Gość plum plum
Mialo byc gorsze :) Niedawno kupowalam sobie prostownice ceramiczna i zauwazylam, ze te najnowsze modele sa wykonane z teflonu i sa drozsze.

chcialas powiedziec \"gorsze\". nie wiem,ale wszystkie dziewczyny i fryzjerki potwierdza,ze ceramiczne prostownice sa lepsze.i ja osobiscie tez;-)

Gość plum plum
Moze dlatego, ze teflonowe stosunkowo niedawno weszly na rynek i jeszcze malo popularne? Ale moze sie myle. Ja z mojej ceramicznej rzeczywiscie jestem zadowolona.:)

Gość Lollipop
a jakie firmy możecie polecić?

Gość plum plum
Ja tez mam prostownice Babyliss, model profesjonalny. I jestem bardzo zadowolona :-).

Gość Mikado 123
Cześć dziewczynki, mam pytanie, która prostownica jest lepsza ze szklanymi czy ceramicznymi płytkami?

Gość melissssa
hmm. Fajny temat:) a mozeciemi powiedziec, czy taka prostownice mozna stosowac czesto? damy na to co 2,3 dzien? ja mam strasznie geste wlosy, troszke krecone troszke proste, cos musze z nimi robic, jak nie wyprostuje nie ma mowy zebym chodzila z rozpuszczonymi - mam strasznie siano:) i chcialabym zainwestowac w profesjonalne odzywki i prostownice, tylko bardzo sie boje, ze sie zniszcza. I powiedzcie jeszcze, czy wystarczy sama prostownica czy trzeba podprostowac na szczotce?

wystarczy prostownica. zanim zaczniesz prostowac wlosy musza byc dokladnie wysuszone.najlepiej uzywaj specjalnych odzywek bez splukiwania (takich do prostowania) lub jedwabiu

Hej, dostałam na urodizny prostownice i nie jestem z niej zadowolona , ma ją już 3 miesiące i włosy mam dosłownie jak siano, mam gęste włosy do ramion, planuję zakup nowej prostownicy.Koleżanka mojej mamy twierdzi iż teflonowa jest lepsza niż ceramiczna . Czy macie zdanie na ten temat ? jaka jest lepsza ? jeżeli macie jakieś fajne sprawdzone modele proszę o nazwe.prostuję włosy co jakieś 2 dni i strasznie sie niszczą a żeby prostownica się nagrzała musze czekac jakieś 15-20 minut .! masakra ! prosze o szybka odpowiedz. z góry dziekuje :D

Gość blondynka18
a mzoe byc prostowniac cermiczna i do tego teflonowa 2 w jednym ??? bo ja mam takak i na opakowaniu pisze plytki ceramiczne, telonowe i jakies tam jescze na t. co mysliscie ??

Gość blondynka18
mialy byc teflonowe

Gość blondynka18
REMINGTON S1051 SLEEK CURL

Gość blondynka18
tyko ze ja nie prostuje wlosow tylko krece nia loki bo ogolnie to ja mam naturalnie proste wlosy

Gość blondynka1841
a moze jakas fryzjerka by sie wypowiedzaila na ten temat ?? a wy jakie maciemodele prostownic??

Gość karolcia1522
Prostownice teflonowe zwykle posiadają ceramiczne płytki z powłoką teflonową lub nawet diamentowo-teflonową. Taka powłoka zapobiega przywieraniu kosmetyków do stylizacji włosów oraz ogranicza ich gromadzenie się na powierzchni wkładek. Teflonowe prostownice mają przeważnie małą moc (30-40 W), ale mogą osiągać wysokie temperatury (do 230C). Najlepszy typ takich prostownic to urządzenia ceramiczno-turmalinowo-teflonowe z funkcją jonizacji, która zamyka łuski włosa, sprawiając, że stają się niezwykle gładkie i lśniące. Istnieją już na rynku teflonowe prostownice, które mają wkładki pokryte materiałem wykonanym z włókien teflonowych. Dzięki temu są bardzo bezpieczne dla włosów, chronią je przed łamaniem się i rozdwajaniem. Cena teflonowych prostownic przekracza 200 zł i może sięgać nawet 400zł. Więc nie byłabym taka pewna czy ceramiczne sa lepsze od teflonowych;]

Gość kruszatko
ja od 3 lat uzywam prostownicy z powloka teflonowa firmy remington i jestem z niej bardzo zadowolona. Szczegolnie ze mialam wlosy kilkakrotnie farbowane z brazu na blond a z blondu na braz. Wlosow nie stracilam a nawet nie sa jakos specjalnie zniszczone a prostuje prawie codziennie. Przed ta prostownica mialam ceramiczna i niestety nie pochwalam. Ceramiczna prostownice mozna teraz juz kupic za grosze. Wlosy mialam po niej duzo bardziej zniszczone a ciagle uzywam tych samych kosmetykow ewentualnie szampony zmieniam. Rwala wlosy a plytki szybko sie odbarwialy, aczkolwiek dobra prostownica ceramiczna z jonizacja kto wie, mysle ze tez nie bylaby zla. pozdrawiam i polecam teflonowa :)

Gość Maviusia
Bardzo dobre prostownice mają w sklepie https://www.finefactory.pl/ i się teraz zastanawiam czy przypadkiem nie zamówić. Co prawda to są takie typowo do salonów fryzjerskich czyli bardzo dobrej jakości, trochę droższe, ale chyba lepiej zapłacić ciut więcej za porządny sprzęt niż zaoszczędzić i potem latać żeby go naprawiać jak sądzicie?

Gość patii23r
Ja prostownicę również kupowałam na https://www.finefactory.pl/ i jestem z niej bardzo zadowolona. Głównie jakość jest naprawdę wysoko a cenowo dałam tylko parę groszy więcej niż w markecie.

Gość wiWi

wiele też zależy od rodzaju włosów, jakie się ma, bo wybierając prostownicę o tym też nie można zapomnieć. np. teraz w babyliss są różne linie urządzeń dopasowanych do konkretnego rodzaju włosów. wiem, że w prostownicach montują teraz takie czarne płytki, które są o wiele gładsze niż tradycyjne i tym samym prostowanie jest dla włosów bezpieczniejsze.