Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reduta ordona dźwieczy mi

Technologia Żywności co sądzicie o tym kierunku

Polecane posty

Gość reduta ordona dźwieczy mi

czy to dobry wybór. ?? Studia techniczno - przyrodnicze. Dostałam się. Ale mam kolege co mi obrzydza ten kierunek i stąd moje watpliwości. Mogę jeszcze iśc na zaoczne gdzies indziej, mam pieniadze. Nie, nie wiem czego chce, to mój problem , tzn. teoretycznie wiem - nie chce być bezrobotna......kierunek ciekawy , interesujący, ale czy nie produkujący bezrobotnych mgr inż?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reduta ordona dźwieczy mi
czekam i będe czekac, musi ktos tu wchodzić po tym kierunku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reduta ordona
ponawiam pyatnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fojdsmfcls
hmmm....tak sie zastanawiam bo ja obecnie chodze do szkoly i mam przedmiot taki jak zasady zywienia,czy to bedzie to samo??tam gdzie tu chces isc??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hej, ja polecam, ciekawy kierunek, a co do pracy - kto moze wiedziec, co bedzie za 5 lat? :) ja przyjmuje zasade, ze nie ma co sie kierowac dzisiejszymi tendencjami na rynku pracy, w wyborze studiow. to, ze dzis jest praca - nie oznacza, ze bedzie nadal po 5 latach. i na odwrot - jesli dzis nie ma, to nie znaczy, ze nigdy nie bedzie. wszystko sie zmienia. po prostu ucz sie tego, co idzie Ci najlepiej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reduta ordona
zasady żywienia będa pewnie na specjalności Dietetyka - ale technologia zywności to duuuuuuzo szersza dziedzina:-) pytam sie co sadzicie o tym kierunku?? jak z pracą??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reduta ordona
anyzówka - studiujesz ten kierunek?? na którym roku??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fojdsmfcls
no tak...jestem swiadoma ze uczylabys sie w rozszerzonym materiale:P w kazdym badz razie to zalezy od ciebie czy lubisz sie o tym uczyc...tsk to spokojnie mozesz isc na te studia..mysle ze nie powinnas miec w przyszlosci problemow ze znalezieniem pracy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
trzeci rok, kierunek jest dla osob lubiacych chemie i fizyke, jesli masz uzdolnienia w takich kierunkach, to poradzisz sobie bez problemu :) pozdrawiam, na razie musze leciec, ale jeszcze pozniej wpadne na ten topik 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reduta ordona
czesc anyzowka - no to ja jestem na pierwszym roku.....koniecznie musze z toba pogadać:-) odezwij się mój numer gg to 7469681

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reduta ordona
Szczecin - nie możemy pogadac na gg??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reduta ordona
czekam na inne opinie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba tam będe
ktos cos mi napisze o tym kierunku????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do autorki i innych kobiet
...... Dziewczyny , apeluję do Was , jeżeli czujesz się techniczna to studiujcie i szukajcie pracy w zawodach technicznych , tu praca jest i nigdy nie zabraknie , polecam energetykę lub inżynierię sanitarną albo budownictwo , za mało jest Was kobiet pracujących w tych zawodach a przyszłość jest ogromna. Moja znajoma pracuje w Instytucie Żywienia z dyplomem magistra , sprzątaczki lepiej zarabiają nie obrażając, więc zastanów się .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do poprzednika - przeciez technologia zywnosci to JEST kierunek techniczny. po tym sie ma mgr inż., a nie tylko mgr :) z energetyki pisalam kolosa w zeszla srode, wiec co Ty tu z tym apelem....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Studia techniczno- przyrodnicze? Skończyłam ten kierunek i migdy nie pomyślałabym , że jest przyrodniczy....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba tam będe
to co nikt mi nie napisze?? czekam, prosze...warto tam isc?? Ktoś wie jak z pracą??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćgośćgośćććśśo
Wg mnie to jest kierunek dla frajerów, jeśli chce się pracować u kogoś, a nie na swoim. Czemu? Wystarczy popatrzeć na oferty pracy: obowiązkiem technologa żywności na umowie o pracę jest m. in. układanie receptur. Taka receptura to powinna być umowa o dzieło, warta co najmniej 100 tys. zł i pilnie strzeżona. A nie- wciągnięcie jej do umowy o pracę, niby codzienne zajęcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mkvfsgobcgkb
Kierunek trudny-dużo zajęć, jeszcze więcej laboratorium i nauki co nie miarą. Nie powiem dość ciekawy i zdobyta wiedzą przydaje się na codzień ale co do pracy....tu już dużo gorzej-bardzo mało atrakcyjnych ofert,słabe wynagrodzenia często praca 7 dni w tyg na 3 zmiany. Jestem juz kilka lat po tych studiach i nic od dłuższego czasu się nie zmienia.ogólnie dla tych co się zastanawiaja-odradzam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie wiem jak same studia bo jestem tylko technikiem, ale szukanie w pracy w tym zawodzie to tragedia, naprawdę ciężko coś znaleźć. Na tej stronie możesz znaleźć ciekawe rzeczy na ten temat http://cell.net.pl/ .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja dalej nie rozumiem, jak można tak frajerzyć i to studiować, jeśli nie ma się pieniędzy na założenie własnej fabryki. Może ktoś z Was mi może wyjaśnić? Co to za praca jak się dostaje jakieś grosze z wynagrodzenia a trzeba odsprzedawać receptury warte miliony, jesli nie miliardy xD

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To tak jakby pomysłodawcy receptur na Snickersa czy Coca- Colę zamiast otworzyć fabryki, poszli do jakiegoś przemysłowca i powiedzieli: jesli mi pan będzie dawał 3 tys. zł brutto/miesiąc, dam panu mój super przepis. I cały zysk idzie do kieszeni przemysłowca, a nie wynalazcy xD Po czym przemysłowiec zwalnia wynalazcę, bo po co mu on:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To już lepiej skończyć finanse i rachunkowość, czy zarządzanie/ ekonomię jakąś i liczyć tą kasę, co się produkuje:) A technologię żywności co najwyżej hobbistycznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×