Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dodini

Ziółka dobre na wszystko?

Polecane posty

Dziewczyny, tyle się rozpisujemy o naturalnych kosmetykach, domowych sposobach itp. Ostatnio wpadła mi w ręce książka o ziołach. Są tam zastosowania ziół. Byłam pod wrażeniem, na każdą dolegliwość chyba można znaleźć odpowiednie zioła. Najbardziej interesowało mnie jakie rośliny lecznicze stosować na zanieczyszczoną cerę z wypryskami. Przeczytałam o bratku. Jutro wybiorę się do zielarskiego po to ziele. Ciekawa jestem, czy i Wy stosujecie tego typu specyfiki na jakieś dolegliwości? Możę znacie jakieś inne zioła na problemy z cerą, oczywiście sprawdzone, które Wam pomogły. Wymieńmy się doświadczeniami. Żadne kosmetyki z drogerii nie sprawiły, by moja cera była ładniejsza, a wręcz przeciwnie. Mam wrażenie, że od kiedy je stosuje jest coraz gorzej. Oczywiście nie wyrzucę tonika, bo koniec końców czymś tę twarz trzeba oczyszczać. Żel też to niby czyni, ale syfki jak były tak są, a może i nawet częściej. Piszcie, dziewczyny, może czegoś się nowego dowiemy. Pozdrawiam :)) Dodini 🌼

Gość trawa
Ale skoro masz książkę o zastosowaniu ziół, to czego szukasz na kafeterii?:o

Nie powiedziałam, że mam książkę, tylko, że wpadła mi w ręce. Byłam w odwiedzinach u koleżanki i u niej na stole leżała ta książka. Pożyczyła ją od ciotki. Ja tylko pobieżnie przejrzałam, nie namiętnie czytałam od deski do deski. Poza tym, jak wcześniej napisałam, interesują mnie doświadczenia, sprawdzone specyfiki. Jak wiedza książkowa ma się do praktyki każda chyba wie. Nie wszystko działa. Więc jeśli, moja droga, nie chcesz nic pisać to nie wchodź. Po prostu piszę, a każdy zainteresowany może się wypowiedzieć na temat. Nie wiem skąd się bierze ta nieuprzejmośż ze strony kobiet z tego forum. Chyba nikt nie przychodzi tu po to, by się na kogoś dąsać czy pokazywać fochy, no ale pomińmy tę kwestię. Wypowie się ktoś?

Gość przypadkowa87**
Mi bardzo pomogła pokrzywa na cerę jak miałam problemy skórne.PIłam 6 saszetek dziennie.Troche dużo.Ale poprawa była bardzo duża i treraz juz trądziku nie mam moze dzieki piciu pokrzywy.Pokrzywa zawiera bardzo dużo związków mineralnych,związki krzemu i witamin.Mi osobiście pomogła bardzo i nawet uzależniłam sie od jej picia.Uwielbiam smak pokrzywy.POzatym ze ceraładniutka to jeszce jakie piękne włosy.Pokrzywa to rewelacja bynajmniej dla mnie.Pozdrawiam

przypadkowa---> bardzo dziękuję za wypowiedź. Może spróbuję. Tyle pokrzyw rośnie w ogrodzie :D A tak serio to wyprobuje, co mi szkodzi. wielkie dzieki. pozdrawiam cieplutko. pa Dodini🌼

Nie radzę stosować bez sprawdzenia ziół polecanych przez obce osoby na forum internetowym. Zioła pomogły mi wyleczyć poważną chorobę, ale trzeba też pamiętać, że mają one skutki uboczne. Zainwestuj w jakieś porządne książkowe wydanie \"Ziołolecznictwa\" , np. http://www.borgis.pl/czytelnia/pf/2000/04/10.php Na pewno przyda Ci się nie jeden raz w życiu. http://www.mediweb.pl/alternative/wyswietl_vad.php?id=902 Pozdrawiam.

Gość Elżunia
Napisz do mnie , odpiszę co mi pomogło.

Gość hip hop hap hup
elzunia spadaj na drzewo!

Gość ja tam herbatke
ekologiczna pije , ponoc jest dobra na cere, oprocz tego biore bratka w tabletkach