Kamidi 0 Napisano Sierpień 30, 2005 Po jakim czasie stosowania tabletek anty moga pojawic sie zakrzepy zylne czy zylaki? :/ w mojej rodzinie tego typu schorzenia wystepuja u wiekszosci kobiet, boje sie,ze u siebie przyspiesze ten proces biorac tabletki.Mozecie cos powiedziec na ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak - nie bierz tabletek Napisano Sierpień 30, 2005 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
o shit 0 Napisano Sierpień 30, 2005 Skoro u Ciebie w rodzinie czesto wystepuja zylaki, to lekarz w ogole nie powinien przepisywac Ci tabletek antykoncepcyjnych... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja biore tabletki Napisano Sierpień 30, 2005 z duza dawka hormonow, wyraznie zauwazylam nowe zylki i powiekaszajace sie gryubsze zyly juz po 3 opakowaniach tabletek. u mnie w rodzinie to jest dziedziczne. ale mam hirsutyzm i biore diane, cos za cos :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamidi 0 Napisano Wrzesień 2, 2005 odświeżam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mimisss Napisano Wrzesień 2, 2005 u mnie tez to jest dziedziczne :( ja biore juz ponad rok i jak na razie nie zauwazylam nie pokojacych znakow hmmm jedynie odczuwam czasem ciezkosc nog ale tak miala tez tabletkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kariooolka Napisano Wrzesień 2, 2005 no wlasnie cos za cos.u mnie zylaki sa rodzinne...zanimm zaczelam stosoowac tabletki zylaki byly calkiem male...a teraz sa okropne i wielkie-dodam ,ze stosuje tabletki od kilku lat,ale jestem mezatka i powaznie sie zastanawiam nad tym aby przestac brac-w koncu nie chodzi tylko o wyglad,przede wszystkim zdrowie!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
valeska 0 Napisano Wrzesień 4, 2005 mi zaczely dokuczac po poltorej roku:(( nie chce odstawiac tabletek ale to chyba nieuniknione:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aaaaaaaaa Napisano Wrzesień 6, 2005 a Kariolka, jakie bierzesz tabletki?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Calcium Napisano Wrzesień 6, 2005 ja mam skłonności do pekajacych naczynek na twarzy i nogach. Od 5 lat biore tabletki anty i przez ostatnie 2 miesiące na nogach obserwuje widoczne żyły!! żeby tego było mało to mam bóle i cierpnięcie móg. niestety musze przerwać branie tabletek. Wiem ze jedynym ratunkiem są tabletki bez estrogenów - Cerazette. lekarka zapisała mi 3 opakowania, ale zaznaczył ze na tych 3 musze poprzestać bo ona ich nie poleca na "dłuższą mete". Chyba zmienie lekarza, bo przeciez są kobiety którym ginekolodzy nawet polecaja te pigułki, wiec chyba nie są takie zle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Calcium Napisano Wrzesień 6, 2005 dziwi mnie jeszcze jedno: lekarze mówią ze dobranie pigułek to sprawa bardzo indywidualna i to co dla jednej jest złe dla innej może być rewelacyjne! A tu mi lekarz mówi ze jej pacjentki miały TAKIE skutki uboczne ze strach!! ZMIENIE LEKARZA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolkaa Napisano Wrzesień 6, 2005 u mnie w rodzinie mama ma zylaki i moja babcia miala, teraz ja sie zastanawiam czy bede miala:( bralam cilest ponad rok,odstawilam tydzien temu bo bolaly mnie nogi i tak czytam co piszecie i sie zastanawiam czy plastry antykoncepcyjne tez maja wplyw na tworzenie sie zylakow? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kariooolka Napisano Wrzesień 6, 2005 do Aaaaaa CILEST Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nie moge brac Napisano Wrzesień 6, 2005 tabletek ze wzgledu wlasnie na duza predyspozycje do zylakow. Moja ginekolog stanowczo mi odradza, i to nie chodzi o zylaki same w sobie, tylko o tendencje do powstawania zakrzepow w zylach. Najczesciej sa to nogi, ale moga powstac tez gdzie indziej o zgrozo..Chcialam zaznaczyc, ze objawem poczatkowym zylakow sa bole nog, co nie znaczy ze zylak wyskoczy za 2 dni, ale jesli sie o to nie zadba to kiedys napewno wyskoczy. Co do lekarzy, ktorzy polecaja tabletki:pamietajcie, ze teraz wiekszosc lekarzy podpisuje umowy z firmami produkujacymi tabletki-dostaja prowizje od ilosci wypisanych recept!!!-troche krytycyzmu co do ich postepowania.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość calcium Napisano Wrzesień 7, 2005 nie moge brac>> zgadzam sie ze lekarze przepisuja tabletki firm dzieki którym "coś mają", ale to nie w tym przypadku. Cerazette jest firmy Organon. Wcześniej lekarka bez oporów i chetnie przepisywała mi Mercilon i Marvelon (też firym Organon). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cosmi 0 Napisano Wrzesień 7, 2005 u mnie po 10 latach ale ... pewnie by mi sie to nie przytrafiło gdyby nie papierosy ... niestety tabsy anty i fajki zageszczają krew wiec zakrzep i zylaki to tylko kwestia czasu. Pozdrówka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach