Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peaches

Czy w ciagu 7dniowej przerwy jestem nieplodna?

Polecane posty

Gość peaches

Kochalam sie z chlopakiem w ciagu tej 7dniowej przerwy(dokladniej 4 dnia) a po skonczeniu 7 dniowej przerwy odstawilam pigulki. czy powinnam sie obawiac ciazy?

wydaje mi sie ze jesli sie ma zamiar robic przerwe w pigulkach to powinno sie byc ostroznym podczas 7 dniowej przerwy.

Gość tuszka
Oczywiscie, ze bylas zabezpieczona. Do poprzedniczki--->a jaki wplyw na zabezpieczenie w czasie tej przerwy ma pozniejsze odstawienie pigulek? ;-)

Gość ale glupio zrobilas
tylko wtedy masz zagwarantowana ochorne w czasie 7 dniowej przerwy jak po niej zaczniesz nowe opakowanie.

Gość tuszka
o matko - ludzie, uzywajcie mozgu!!! Jakie ma znaczenie to czy pozniej odstawila? To bylo pozniej i dla tego co bylo wczesniej nie ma znaczenia!! Myslcie!!!!

Gość ale glupio zrobilas
moja kumpela zrobila tak jak Ty i teraz ma slicznego bobasa

Jesli odstawiasz tabletki, to w czasie przerwy (ktora raczej nie jest juz przerwa) nie jestes zabezpieczona. Owulacja moze nastapic bardzo szybko, bo organizm chce \"nadrobic zaleglosci\".

Gość ale glupio zrobilas
no ja wyobraz sobie ze plemniki zyja pare dni. Po odstaiweniu moze miec bardzo szybko owulacje. I wpadka gotowa

Gość tuszka
no dobra, macie racje, zapomnialam o tym , ze plemniki dlugo zyja. Przepraszam ;-)

Gość peaches
o ku**** czyli co robic??

Gość peaches
wsumie to bylo tak ze ja z nowego opakowania wzielam 2 pigulki a nastepnego dnia tej 3 nie wzielam bo chcialam je odstawic dziewczyny co robic? lyknac ta zalegla pigulke z wczoraj i dzis znowu brac normalnie??? prosze poradzcie !!!!!!!!!!!!

Gość ale glupio zrobilas
nie lykaj juz tych nastepnych Odstaw pigulki i modl sie

Gość peaches
dziewczyny lykam ta nie wzieta i ta dzisiejsza biore normalnie prosze pomozcie dobrze robie?

Gość tuszka
peaches, nie martw sie, ja wlasnie tak nakrzyczalam na dziewczyny u gory, ale jak wytlumaczyly mi o co chodzi, to sama zlapalam sie za glowe. Mialam dokladnie taka sama sytuacje jak ty! Dowiem sie na 100% za trzy tygodnie. No nic, najwyzej bedziemy mialy bobasy! :-)

Gość peaches
wzielam wlasnie ta pigulke z wczoraj bo nie minely jeszcze 24 godziny a dzis wezme wieczorem normalnie!!!

Gość tuszka
peaches nie lykaj, bardzo cie prosze, to nie bedzie mialo dobrego wplywu na dziecko, ktore przeciez moze rosnie w tobie

Gość tuszka
:-( ja juz nie lykam, jedynie witaminy

Gość medyczka
kobietko kochana! uważam, że nie powinnaś czytać tych komentarzy, że głupio zrobiłaś czy też zacząć zbierać na pieluchy! w trakcie tej 7-dniowej przerwy jestes zabezpieczona- owulacja- czyli wtedy kiedy mogłoby dojść do zapłodnienia, wystąpiłaby w 8 dniu przerwy, kochałaś się wcześniej, więc nie martw się, poza tym zażyłaś te 2 tabletki, więc jakby przedłużyłaś moment wystąpienia owulacji, natomiast ponieważ przerwałaś przy 3 tabl, teraz już nie jesteś zabezpieczona... pozdrawiam (jeśli to Cie uspokoi jestem studentką medycyny V roku, więc coś na ten temat wiem)

Gość peaches
ale z was glupie pindy! tylko straszyc ludzi umiecie! wlasnie zadzwonilam do mojej ginekolog i powiedziala ze nie mam sie co martwic bo bylam w ciagu 7 dniowej przerwy zabezpieczona i nie ma wplywu czy zaczelam brac nowe pigulki czy nie !!!!!!!!!!!!!!

Gość medyczka
a co do kontynuowania... jeśli pominęłaś tylko jedną tabletkę, a następnego dnia wzięłaś dwie- choćby jednocześnie, to są szanse że nadal jestes zabezpieczona, zażywaj wtedy normalnie- do końca opakowania, ale stosuj dodatkową metodę antykoncepcji, np prezerwatywę.

Gość tuszka
czyli jednak jest tak jak mowilam?;-) no to super, tez dla mnie dobra wiadomosc!

Gość peaches
medyczka: bardzo dziekuje, uspokoilam sie po twojej wypowiedzi podwojnie, mam pytanie czy moglabys podac moze swojego emaila?

Gość medyczka
proszę bardzo: majeczka_l@tlen.pl z góry uprzedzam, że jeszcze nie potrafię odpowiedzieć na każde medyczne pytanie ;) ale będę próbować, w zanadrzu mam też fachową literaturę :)