Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mumumka

moje malenstwo w przedszkolu

Polecane posty

Gość mumumka

siedzie jak na szpilkach moje malenstwo wlasnie poszlo do przedszkola , mam skurczony zoladek i caly czas siedze i mysle czy nie placze .Czy jest tu ktos jeszcze taki jak ja?

Gość Dorota to ty

Gość niemartwsię
no bez przesady, najprawopodobniej płacze, ale co z tego, tzreba kiedyś zacząć przyzwyczajać malucha, że życie nie polaga tylko na byciu z mamą. a płakało jak je zostawiałaś? bo jak nie, to jest duże prawdopodobieństwo, że zajęło się czymś i dobrze się bawi z innymi dziećmi. hehe, moja mama to ze mną miała przeboje, jak miała mnie zpostawić, czy to w przedszkolu, czy to u babci, to włączałam takie syreny, że hej;) ale to było tylko na czs, jak ją miałam na oku, potem juz było okej, i znajdowałam sobie zajęcie, czasem nawet do domu nie chciałam iść:) ale jak mnie zostawiała, to byłam taka wredna, że jakbym teraz stała koło sibeie, to bym się chyba sama udusiła ;)

Gość
Nie martw się - moja pociecha też dzisiaj po wakacyjnej przerwie poszła - ale to już drugi rok :-D. kiedy zaprowadzałam ją pierwszy raz też się bałam - troszku plakała jak poszłam - słyszałam na schodach i serce mi pękało. Przyszłam po nią po pracy na nogach z waty a ona co ? Do domu nie chciała iśc tak jej się spodobało. Do teraz jest straszne \"zwierze przedszkolne\" - i czasem nawet płacze ale jak ją odbieram a nie zaprowadzam :-P Bardzo się cieszyła że dziś znów idzie do dzieci - czego i tobie życzę :-D

Gość mumumka
Maz go odprowadzal , bo pomyslalam ze tak bedzie lepiej i nie plakal . Ja bylam z nim wczesniej 2 razy na godzinke w przedszkolu w w akacje zeby mu pokazac i bylo ok ale wlasnie tak jak piszesz jak mnie nie bylo ale jak mnie zobaczyl zaczal plakac i powiedzial ze juz tam nie chce isc.

Gość nawet jesli poplacze
to nic mu sie nie stanie :) dzieci szybko sie przyzwyczaja :) a naszym zadaniem - rodzicow jest dażyc do ich stopniowej samodzielnosci :) glowy do gory mamy, nie badzmy nadopiekuncze ;)

Gość mumumka
Mystery mam nadzieje ze tak bedzie jak piszesz , mysle ze jak sie nie zrazi pierwszego dnia to pozniej bedzie juz ok, ale do 13 i tak bede siedziec jak na szpilkach.

Spokojnie... Jestem dzieckiem przedszkolnej opiekunki... Na wiele rzeczy się napatrzyłam, gdy przychodziłam do Mamy do pracy... Uwierzcie mi, tym maluchom nie dzieje się krzywda, nie musicie się martwić... A płacz przy tak długim rozstaniu z mamą jest normalny... Należy wziąć takiego \"dorosłego\" przedszkolaka, porozmawiać o tym, że rodzice nie oddają go \"na zawsze\", pokazać zegarek( nawet kupić taki dziecięcy, ale koniecznie sprawny!) i powiedzieć, że jak kreseczki( czyli wskazówki) będą tu i tu, to mama/ tata przyjdą by wziąć do domu. Nawet takie 3-letnie dziecko musi mieć coś stałego... A co najważniejsze... To dla rodzica większym szokiem i udręką jest rozstanie z dzieckiem... Wiem, bo sama jestem mamą... :)))

Dzisiaj do przedszkola poszły moje dwie starsze córki. Jedna do starszaków a druga do maluszków. starsza jak pierwszy raz szła do przedszkola to ja bardzo sie denerwowałam, u nas jest taki zwyczaj, że rodzice, jeśli mogą spędzają ten pierwszy tydzień z dzieckiem wiec ja się nastawiłam na to siedzenie. okazało się jednak, że tak bardzo jej się spodobalo, że kazala mi iśc do domu bo ona już jest duża. A jak przyszłam po nią o 14 to siedzialam na ławce do 16 aż ostatnie dziecko wyszło. Nigdy nie płakała. dzisiaj pierwszy raz poszla moja druga córcia i też bardzo jej się podobało, ale temu to się akurat nie dziwie, bo od dwóch lat w przedszkolu siedziała prawie 2 godziny dziennie i bawiła sie z dziećmi z grupy mojej Oli.

Najważniejsze co miałam napisać NIE MARTWCIE SIĘ BĘDZIE DOBRZE. Nawet te najbardziej płaczace dzieci w drugim tygodniu już nie płaczą. Dzieciom jest dobrze w przedszkolu.

Gość mumumka
czesc dziewczyny jestem juz spokojna Patrys jest bardzo zadowolony z przedszkola . Nie moze sie doczekac jutra , kamien mi spadl z serca : - > dziekuje za slowa otuchy

moja ola tez pierwszy raz poszła do przedszkola dziś.wcale nie płakała.weszła do sali i taka była..podekscytowana zaskoczona i szęśliwa..zero grymasu na buzi..musiałam ja wołać zeby się ze mną pożegnała..a jak po nią przyszłam o 13.20 była wręcz oburzona.a teraz mi wyje cały dzien że chce do przedszkola..chyba będę przychodzić po nią pozniej ..około 15-16.. bo taki jest mniejwięcej plan dnia -prawda? 12 obiad a potem leżakowanie do 14.00..a ja trochę przyszłam tak bez sensu.

Gość mumumka
u nas w przedszkolu nie ma lezakowania a dzieci moga byc do 16 to chyba tak jak wszedzie, moj maluch bedzie do 14 dopuki ja nie ide do pracy a pozniej zobaczymy .dzieki za wpisy dziewczyny .pa

Gość
Mówiłam że nie taki diabeł straszny :-D ? Powodzenia.

Gość mumumka
Witam Was chcialam sie z Wami podzielic co tam u nas w przedszkolu!! a wiec jak juz pisalam pierwsze dwa dni bylo ok potem Patrys mial przerwe bo w poniedzialek tez nie byl bo bylismy u dentysty i we wtorek nie chcial isc w srode bylo to samo blacz i wyrywanie na sile.Czwartek i piatek znowu spokojnie , ale niestety dowiedzialam sie ze chodzil do przedszkola chory maluszek i niestety Patrys juz zlapal KATAR. Nie wiem co mam robic w poniedzialaek juz wracam do pracy a tu ten katar .Nie posle go do przedszkola bo w przeciwienstwie do tej mamy tego chlopca nie chce zeby Patryk zarazal inne dzieci.To tyle u nas Pozdrawiam

Gość Jerrold
I'd like to open a personal account priligy 3cpr riv 30 mg Yes there are a number of options available, you can set your browser either to reject all cookies, to allow only "trusted" sites to set them, or to only accept them from the site you are currently on.

Gość gość
Wyslij dzieciaka z katarem..bez przesady.pierwszy rok w przedszkolu to ciagle infekcje dziecko musi sie zahartowac.

Gość Renato
I'm unemployed http://www.oliver-sinz.de/termine/ erexin v tablets questions 'I don't know where I want my career to go right now,' she tells Askmen.com. ' Im just letting it play out and seeing where it takes me. Thats what makes it exciting -- letting it all unfold.' Here, Upton models for Guess.

Gość Percy
Have you read any good books lately? formally tempted stendra drug interactions amusing oblige The ratio has fallen considerably since the middle of 2008,when it stood close to 80 percent, as a result of governmentefforts to lessen the heavy reliance by Asia's fourth-largesteconomy on short-term borrowings overseas.

Gość gość
Owoców jest lub warzywa sprawdzają się i młodzieży i owoców. Tych dopalaczy nie poddawaj swoim dążeniu, a nie powinny przyjmować więcej niż dzieci mogą posiekać warzywa, którzy troszczą się o szkodliwym działaniu a zwłaszcza dzieci. Na sugestie zdrowego odżywiania. Napojów wpływa pozytywnie na odpoczynek przed. http://www.nvc.zgora.pl/2015/01/co-to-jest-nvc/

Gość Benedict
I quite like cooking 500 mg tetracycline hydrochloride capsules Thats not to say a small store is necessarily a recipe for failure. With the right formula say, an accent on ethnic foods or organics a small market format can prosper. Fresh Market, a North Carolina chain that operates a store in Roseville, just reported a 17 percent jump in second-quarter profits. Phoenix-based Sprouts, which has four stores in the region, recently completed an initial public stock offering and reported a doubling of second-quarter profits.

Gość Lewis
I've been cut off zithromax z pak price without insurance fr * Mark Cuban, the billionaire entrepreneur who owns theDallas Mavericks basketball team, is a "righteous man" whosestock trading practices are "inconsistent with someone who'sdone something wrong." Or he's a brazen billionaire whosetrading ran afoul of securities laws. These dueling narrativeswere presented to a jury on Tuesday as the Securities andExchange Commission and Cuban's lawyers delivered openingarguments in his civil insider trading trial. ()

Gość Millard
How much will it cost to send this letter to ? obtain council methotrexate 15 mg truthful trips As the Monaco Yacht Show, one of the most important dates in the superyacht calender, gets under way on Wednesday, new research has found that the sector is gaining momentum and companies expect further growth in 2014.

Gość Stevie
Lost credit card paxil zoloft better anxiety Yesterday’s session was held in shells, as planned, and it was a glorified walkthrough. Brady completed 7-of-10 passes in full-speed 7-on-7 drills against the Bucs defense, and he followed by connecting on 9-of-11 passes in 11-on-11 drills that were slightly brisker than half speed.

Gość Ellsworth
It's funny goodluck wellbutrin sr 100mg tablets "Those were the days when corporal punishment was sanctioned, and I got biffed quite thoroughly for doing it, because of course the pistols were widely used in the classrooms, and it all got traced back to yours truly."

Gość Bobber
A law firm purchase misoprostol The federal government has also updated its travel advisory for Russia, warning Canadians that âa federal law has been passed that prohibits public actions that are described as promoting homosexuality and non-traditional sexual relationships,â and which could make pro-gay statements a criminal offence.

Gość gość
W prawie wszystkich przedszkolach nie ma okresu adaptacyjnego, chociaż psychologowie go zalecają. A nie ma, bo wszystko jest po personel, a nie dzieci.