Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosssss

czy facet, ktory napisal cos takiego...

Polecane posty

Gość ktosssss

jest z lekka pustawy? Pytanie (tak mi sie wydaje przynajmniej) raczej retoryczne. Ale moze ja o czyms nie wiem, bo pomimo tego, ze studiuje dziennikarstwo z taka parafrazą nie zdarzylo mi sie spotkac. Napisal: "Miałem reflekcję, że nam się gadka klei" :/

Gość ktosssss
qrde :) oczywisice mialo być "refleksję" :P

Gość tikutik
oceniasz faceta po smsie czy rozmowie? (bo z treści smsa domyślam się, że rozmawialiście).

Gość hehe.......
o co w tym chodzi?? przeciez to sie ni kupy ni d... nie trzyma:) niezły gość:)

Gość ktosssss
on mi nie napisal tego w sms-ie tylko na gg. tak, jest chory na dysleksje ale myslalam, ze to polega na tym, ze sie robi bledy ortograficzne a nie myli pojęcia... A pytam sie Was o to, dlatego ze on bardzo duzo czyta i generalnie ma bardzo bogate slownictwo.. i nagle wypalil z takim zdaniem :| Moze dla kogos ma male znaczenie, jak jego jeszcze-nie-partner sie wysławia ale dla mnie ma.

Gość klątwa ogromna
a gdzie tkwi błąd w tym zadaniu, przepraszam?

Gość hehe.......
to może to jakieś nowe słowo?? ktorego my nie znamy:P ja tez dużo cytam ale tego zdania nie rozumiem:)

Gość ktosssss
on mi nie napisal tego w sms-ie tylko na gg. tak, jest chory na dysleksje ale myslalam, ze to polega na tym, ze sie robi bledy ortograficzne a nie myli pojęcia... A pytam sie Was o to, dlatego ze on bardzo duzo czyta i generalnie ma bardzo bogate slownictwo.. i nagle wypalil z takim zdaniem :| Moze dla kogos ma male znaczenie, jak jego jeszcze-nie-partner sie wysławia ale dla mnie ma. Dziekuje

Gość klątwa ogromna
Nie no, rozumiem, że REFLEKCJA była tylko literówką tak? Więc poza tym, co jest nie tak ?

Gość ktosssss
klątwa ogromna --> nie ta jest sens. Ito bardzo nie tak. A Twoim zdaniem wszystko ok? :D bo to moze ja sie nie znam... dlatego wolalam zapytac..

Gość ale masz problem
no nie mogę.

Gość susełek99
jezu o co wam chodzi:)? kolesiowi szło o to, ze tak sobie własnie pomyslał, ze ta rozmowa cos im nie idzie. :) no przeciez to jest czepianie sie:) moze chodzilo mu o takie humorystyczne wyrazenie sie ale kolezanka nie załapała. ja np czesto mowe ooo szacuje ze na ten tramwaj juz nie zdaze, albo no miałam taki mały przebłysk ze moze by to kupic itp itd. mowie to z usmiechem na twarzy, nikt sie nie czepia

Gość susełek99
uuu sorry nie nie idzie tylko własnie ładnie sie układa:P

Gość klątwa ogromna
No zaraz... po kolei... To jest to zdanie: "Miałem reflekcję, że nam się gadka klei" :/ Pomijamy literówkę... i ja to rozumiem tak: Miałem refleksję (czyli inaczej mówiąc: doszedłem do wniosku, lub temu podobne), że nam się gadka klei (czyli: dobrze nam się rozmawia/rozmawiało). Fakt faktem, druga część zdania jest żargonowa, ale jeśli Ci się wydaje, że dziennikarze (lub osoby studiujące dziennikarstwo) nie używają języka potocznego na codzień to muszę Cię rozczarować :) Dlatego pytam, gdzie w tym zdaniu tkwi błąd i co jest niezrozumiałe?

Gość całkiem normalne zdanie
facet po prostu miał refkleksje(inaczej przemyślenia)że wasza gadka(inaczej rozmowa) się klei!!!!Całkiem normalne i sensowne zdanie!Gdzie tu błąd?!!

dysleksja to tez wlasnie sposob w jaki sie wypowiada pewne zdania, osoby te nie potrafia czasami dostosowac slowa do odpowiednich uczuc.Mialm takiego kolege w szkole sredniej,dlatego wiem co to znaczy:) Kiedys napisal \"Rzeromski\"...myslalam ze mnie poskreca jka to zobaczylam...:P No ale oczywiscie zawsze mogl na mnie liczyc,jesli chodzi o ortografie.

Gość zamiast robic igly z widly
ciesz sie ze uznał, ze wam sie dobrze rozmawialo.

Gość no właśnie
ciesz się,że dobrze Ci się z nim rozmawia!Po co szukać dziury w całym:-o

Gość ktosssss
no ciesz sie ciesze :) Ale dziekuje, po prostu baby tak maja, ze chca tez czasem uslyszec zdanie innych. Ja jestem za bardzo przewrazliwiona na punkcie jezyka, kazdy mi to mowi. Musze skonczyc oceniac ludzi w taki sposob jezeli wszystko inne jest ok. W kazdym razie naprawde dziekuje :) Każdemu :*

Gość a co ty jestes polonistka
???? przynudzasz.

Gość ktosssss
jak przynudzam to nie czytaj. A polonistka nie jestem, jakbys czytal ze zrozumieniem, to bys wiedzial. Poza tym nic dziwnego, że wiele osob nie zwraca uwagi na slownictwo, skoro wiekszosc Polakow nie zna biegle w mowie i pismie ojczystego języka. Nie mowiac o obcych.. smutne ale prawdziwe. Mam 21 lat, chodze na imprezy i robie mnostwo glupich rzeczy. Co nie znaczy, ze błędy jezykowe mają mnie nie irytować. Howgh

Gość Mika z daleka
wiesz, ja sądzę, że to zdanie specjalnie jest tak napisane... takie pokrętne-niezrozumiałe-inne.... Rozumiem jego sens, co innego jeśli idzie o poprawność, ale..ale może to było celowe? Skoro mówisz, że chłopak ma bogate słownictwo i jest oczytany to może tego się trzymaj? Jedna notka na gg nie może przecież wpłynąć na "całokształt". Widzisz, dla mnie też ma znaczenie jak mój rozmówca zwraca się do mnie w słowie pisanym. Denerwuje mnie gdy pisze "Tobie-Ciebie-Ty" - z małej litery. Denerwuje mnie gdy robi błędy, które wynikają z niedbałości, pośpiechu (bo świadczy to o tym, że nie przykłada się do tego co pisze), ale denerwuje mnie to wszystko gdy jest nagminne, a nie jednorazowe.

Gość ale jestes niemadra
skoro skreslasz faceta za kilka slow,szkoda mi go. A jak ktos napisal wczesniej, jakbys byla polonistką to jeszcze mozna zrozumiec, a tak szkoda słow, bo pewnie sama robisz wiele byków.

Gość ktosssss
ale jesteś niemadra --> po 1- nie skreślam faceta i nie wiem skąd Ci to przyszło do glowy po 2- sama nie robię byków po 3- każdy ma swoje wymagania odnośnie partnera i tyle, ja mam m.in. takie, bo bogate i poprawne wysławianie się dużo mówi o czlowieku i bardzo dobrze o nim świadczy. A głupolków nie szukam. I mam do tego pełne prawo :)

Gość gość
up