Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna-22

badanie nasienia

Polecane posty

Gość katarzyna-22

mam takie pytanie czy ktoś z waszych partnerów robił takie badania a jeśli tak to co powiedział lekarz

mój robił ale nie wiem o co dokładnie Ci chodzi mi powiedział że wyniki są bardzo dobre.

Gość katarzyna-22
bo mam badanie jego ale nie wiem czy to jest prawidłowe bo jest napisane że lenkocyty 15-25 wpw, cr. ow 5-10 wpw 40% zywych o pierwotnych ruchach 60% martwych a po 6h już tylko 5% żywych i nie wiem czy on przypadkiem jest coś nie tak

Przykro mi ale w tej chwili Ci nie odpowiem bo nie mam tych wyników przed sobą ale wejdź na strone nasz-bocian.pl i tam na forum napewno się dowiesz wszystkiego.

Gość ja35
mój mąz też badał nasienie i wyszło ze : plemniki typu A- czyli te najbardziej odpowiedzialne za zapłodnienie nie ma nic z 20 milionów plemniki typu B - to takie które np. moga zapłodnic ale sa mało zywotne i ruchliwe, czesciej nadaja sie do in vitro tego miał 1 milion!!! i to bardzoooo słabych plemniku typu Ci D to jak to okreslił zartobliwie :ekipa towarzysząca" one nie zapłodnia... lekarz nie dawał nam szans nawet na invitro, ale trafiliśmy do jednego lekarza tym razem w państwowym szpitalu i on powiedziałz ę długo jest lekarzem i nie takie rzeczy widział jest xle ale natura ma swoje prawa..... i..............jestem w 5 mies ciąży po 3 latach od badań!!!!!to na początku był szok dla nas, niedowiezanie, nikt sie nie spodziewał, odpuściliśmy, ale bedzie dziewczynka z racji tego ze jednak żeńskie są silniejsze :) nadmienię tylko ze mąż chodząc na siłownie brał jakieś odżywki regulujące w naturalny sposób TESTOSTEROn, i tak sobie teraz to tłumaczymy ze jakość plemników była wynikiem złej gospodarki hormonalnej , a poza tym natura sama naprawia co ma nie tak, wiec jakby nie było nie można tracić nadzieji!!1 aha i jeszcze...moja koleżanka zwiazała sie z panem który rozwiódł sie z żoną po wielu latach z powodu niepłodnośc....no i związał sie z moja koleżanka.....nie planowali dzieci, on lekarz wiec sam wiedział co ma nie tak i.....urodziła własnie rok po roku syna i córke!!!!! cuda jednak są a natura jest do konca niezbadana

Gość m.a.r.t.a.
ja 35 --------- mój miał podabne wyniki, było to rok temu. Nam lekarz powiedział, że raczej in vitro. Narazie nie próbujemy naturalnie. Dziękuje za wpis, bardzo mnie pocieszyłaś. Lekarz nam powiedział, że jeżeli nie chcemy narazie, to trzeba troszkę uważać, bo nigdy nic nie wiadomo. Jaednak dał nam małe szanse. Jednak ja mam nadzieję, że wszystko będzie ok. GRATULUJE DZIDZIUSIA!!! :)