Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna kawa

kiedy test ciązowy?

Polecane posty

Gość Czarna kawa

Czy Blue Test można zastosować po 10 dniach od stosunku? Czy to za wcześnie? Proszę o radę.

Gość nata23
ja Ci radze abys zrobila badanie krwi ,jest najabrdziej wiarygodne w tak wczesnej ciazy ,kosztuje w granicach25 zl bez skierowania,testy moga sie naprawde mylic

Gość pamparampam
mi wyszlo po tygodniu

Gość Czarna kawa
dziękuję za odpowiedzi. Po cichu oczekiwałam sugestii, że mogę zrobić wcześniej, nie mam siły już czekać, ale w takim razie trzeba będzie chyba. Straszne nerwy. Czy któraś z was miała do czynienia z błędnym wynikiem testu? Na ile można im wierzyć? Tym aptecznym? I kiedy najwcześniej warto zrobić badanie krwi o którym wspomniała Nata23?

Gość kwaitek
wg informacji z opakowania na 99%

Gość njalepiej zrobic dwa
i jesli oba wyjda negatywne, to ciazy brak, ale ten drugi anlezy zrobic kilka dni pozniej

Czarna kawa, testy mylą sie przeważnie tylko w jedną stronę - to znaczy ewentualny błąd może wyjść jeśli wynik jest negatywny - a to może sie przecież zdarzdyć jeśli zrobi sie test za wcześnie, jeśli wynik wyjdzie na TAK to prawdopodobieństwo błędu jest znikome... Z tego co rozmawiałam z moimi znajomymi, które też niejeden test maja na karku ;) bardzo chwalą sobie test Quick-Vue. Ja jednak radziłabym Ci poczekać jeszcze chociaż trzy dni, cóż, nerwy - wiadomo, kto ich nie ma, ale i tak nie będziesz na sto procent pewna wyniku i będziesz go musiała potem powtarzać, pozdrowienia :)

Gość nata23
przykro mi to pisac ale wlasnei mi sie pomylily i to 2!! wynik byl pozytywny ,wiec zrobilam 3 test i byl negatywny ,z tego wlasnei powodyu dla pewnosci poszlam na badanie krwi (14 dni po stosunku a z tego co wiem mozna nawet 10 dni) i mam juz 100% pewnosc.jest to badanie beta hcg

Gość Czarna kawa
Dzięki wielkie. Laurka, z innej beczki, kto powiedział te słowa, które widnieją pod Twoim postem? Do Naty23: a jakie testy tak Cię zawiodły? Spotkałam się już kilka razy z opinią, że Quick View nieczęsto się myli.

Gość uu
ja zrobiłam 6 dnia po owu .i po stosunku.wyszedł negatyw,ale to chyba za wcześnie.10dzień jest ok

Wietam dziwczyny. Zrobiłam sobie test ciażowy. Spoznia mi sie miesiaczka jakies 11 dni. Wyszlo ze nie jestem w ciazy. Nie wiem czy moge mu zaufac,ale mysle ze tak. Test najlepiej dziala gdy robi sie go w dniu spodziewanej miesiaczki lub pozniej. Jak myślicie? Moge byc spokojna? Aha, bardzo bardzo bardzo bolę mnie piersi...Ale tak zawsze mam na kilka dni przed okresem.

Czy Was zawiódł kiedys test? Wierzę w niego, ale i tak nie daje mi spokoju brak miesiaczki.... Pozmocy

Gość anka_20 latek
kiwik niemartw sie napewno nie jesteś tak przynajmniej myśle tez tak miałam robiłam test już 2 razy i mnie jeszcze niezawiodl ale chyba zrobie 3 raz heh trzymam kciuki zeby było po twojej mysli a ty zamnie :)

no mnie tez nie zawiodl nigdy-mam nadzieje ze i tym razem bedzie wszystko OK... Ufffffffff, jak bym chciała pozbyć sie tego ciezaru... Od nastepnego cyklu wracam do pigulek, nie ma co! mimo ze guka przez 10mcy mnie nie zawiodla, chce miec regularny okres:(

Gość babinka
witam.Stosunek przerywany był w środek cyklu.6 dni PO zrobiłam test quick vue (za wcześnie) i wyszedł negatyw. następny test quick zrobiłam 8 dnia PO i też negatyw.ale myśle że to i tak za wcześnie, więc zrobiłam trzeci test 10 dni PO I znów wyszedł negatyw. okres powinien nadejśc za około 3-4dni ,mnie dziś delikatnie zaczeły pobolewać piersi (narazie delikatnie,a zwykle to jest duży ból).Ja już nie wiem ,czy to dlatego ,że @sie zbliza?? czy trzy testy negatywne moge uznać za pewnik??no powiedzmy prawie pewnik..pomocy,bo wpadam w paranoje robienia testów!!!podobno test quick veu jest dobry bardzo i działa nawet 6 dni PO. zrobiłam 3!!ratunku

Gość xxx_82
Dziewczyny prosze o pomoc. Otóż dwa dni spoznia mi sie okres - w moim przypadku jest to dziwne bo zawsze wszytko było jak w szwajcarskim zegarku. Bardzo chcemy miec z mezem dziecko, ale jeszce troszke chcielismy zaczekac ze wzgledu na moja prace. No i teraz spoznia sie okres, robilam wczoraj test, jak tylko przyszlam z pracy - wyszedl negatywnie. No i nie wiem co mam sadzic, czy jest jeszce za wczesnie zeby cos wykazalo, czy powinnam zrobic go rano, kurcze no nie wiem???

Gość babinka
stres,praca itp. dlatego sie spóznia. po terminie okresu raczej nigdy sie testy nie mylą

Gość Monika/23
Witam Kobietki, ja już 4 testy zrobiłam... Dwa pierwsze były nierozstzrygnięte, ale może robiłam je za wcześnie...dwa ostatnie negatywne, tylko co z tego jak okres spóźnia mi się 18 dni...Stresu opisywać chyba nie musze:( Powodzonka Wam życzę... Więc jutro zrobię kolejny i do lekarza...;((

Gość xxx_82
Łomatko 18 dni!!! Ja po 2 dniach nie wiem co ze sobą robić :(((

Gość Monika/23
Tylko ja postinor brałam, a potem jeszcze jedna wpadka i już zgłupiałam, sama nie wiem co robić!!:( Napewno kończe się psychicznie:( Bo nie wiem czy to spóźnie nie od postinoru, czy od ciąży, nie chcianej zresztą:( Tylko lekarz mnie ratuje, ale się boje... pozdrówka:(

Gość xxx_82
U mnie to jak by było dziecko byśmy napewno sie cieszyli, chociaz chcielismy jeszcze troche zaczekac. I w zasadzie okres sie spoznia dopiero 2 dni, test negatywny, no i nie wiem co o tym myslec, a wyszlo tak bo maż wrocil z delegacji akurat w owulacje. Wiec w zasadzie powinno cos z tego byc...

Gość Monika/23
No ja niestety wolałabym jeszcze nie... Tragedii wielkiej by może nie było, ale życie przewrócone do góry nogami...w ogóle dramacik:( Ale mam nadzieje że Tobie "zaskoczyło" i będziesz miała śliczna dzidzie:) Powodzonka

Gość lakakakka
czarna kawa...no jak to kto powiedziała te słowa....to tekst piosenki Janis Joplin :) Pozdrawiam wszystkich hippisów. Łączmy się :) 🌻

Gość babinka
mam pytanko odnośnie temperatury. kiedy powinna sie zmniejszyć przed @ ?? ile dni ,a moze godzin przed? i jaka jest mniej więcej jak jest ciąża? ja robiłam testy 6 dnia PO, 8 dnia po i 10 dnia po.wszystkie negatywne, ale teraz czekam na @,który powinien być za około 3 dn. od trzech dni mierze temperaturke,dokładnie tak jak sie powinno i i już trzeci raz pokazało sie 37,1. dziś już bolą mnie piersi(ale to normalny czas u mnie przed @). pytanie-co z tą temperaturą??? kiedy spadnie? i czy nagle? czy może po kreseczce stopniowo?? no jak to w praktyce wygląda? jakaś norma jest?

Gość abC16
Hmm mam pytanie po ilu dniach moze zrobic test ciązowy dyz nie jestem pewna czy ejstem w ciązy a mam czas do 72godzin ??

Gość wictoria23
czesc dziewczyny czy mieliscie juz kiedystakiprzypadek jak ja?????? otoz spoznia mi sie okres juz11 dni i wczoraj zdecydowalam sie zrobic test zrobilam go tak pod wieczor no i okazuje sie ze po trzech minutach ni epokazalo wyniku zeroooooo po 10 minutach dalej zerooo no i w koncu zdenerwowalam siei zostawilam ten test lezec sobie i co chwile sprawdzalam ale nic. dzisiaj rano wstalam i wyciagam go z opakowania i patrze a tam jedna kreska znaczaca ze nie jestem w ciazy myslicie ze moge temu ufac ??????

Gość gella
wictoria ja zrobilabym drugi

abC16 test najwczesniej 6 dni po zaplodnieniu bo takie mozna w aptece dostac! skro masz 72 godziny to juz powinnas sie starac o zabezpieczenie po!! A test najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki

Gość magdaZESTRESOWANA
zrobilam tydz temu test wyszlo ze nie jestem?nadal nie mam okresu dzis 21dzien........zaczynam sie powaznie martwic....

Powinnas odczekac troszke dluzej . Jesli nie dostaniesz jeszcze kilka dni zrob test z krwi,albo wybierz sie do gina.