Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna kawa

kiedy test ciązowy?

Polecane posty

Gość Paula122
Ja wam powiem tak najlepiej to sie wybrać do lekarza. Bo te testy nie są wiarygodne. Ja nie mam okresu pomad 3tygodnie cały czas się martwię. Zaczęłam zażywać kwas foliowy. A wizytę mam umówioną na jutro.

Gość xgretax
Cześć. Mam do was pytanie. Kochałam sie z chłopakiem w dniu tym co skończyła mi się miesiączka. Mam nie regularny okres. A ostatnio miałam miesiączkę dnia 20.04.br. Czy jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży? Robiłam test 22.05.br. i w sumie nie jestem pewna wyniku. Pojawiła sie druga kreska ale bardzo słaba.

Gość bziummm
jesli pojawila sie slaba kreska, to gratuluje

No fakt jeśli pojawiła się nawet słabiutka kreseczka to jesteś w ciąży :)

Gość Paula122
No i byłam u lekarza...5tydzień ciązy

Gość Karoleczka
Dziekuje za odpowiedzi. Wybieram sie do lekarza... A juz mialam nadzieje, ze test sie pomylil:( jeszcze raz dziekuje. Pozdrawiam

Gość Paula122
I zrobisz bardzo dobrze, że pójdziesz do lekarza. Naprawdę testy kłamią nie wszystkie ale nie ma sie tej pewności jednak jak Ci lekarz to uświadomi. Ja sie wczoraj dowiedziałam o ciąży i uwiercie mi jestem nadal w szoku. jakoś do mnie to nie do chodzi. No i w ogóle panuje taka dziwna atmosfera w domu...:(

Gość laikowa24
Paula - a partner kończył w Tobie ?? ja jestem zdesperowana juz 4 tygodnie spoznienia, jutro ide do lekarzarobilam 2 testy oba negatywne jeden po 109 dniach , drugi po 20 on nigdy nie konczyl we mnie,ale odstawilam tabsy i moze dlatego bo okres z przerwy dostalam ,a pozniej raz sie kochalismy on w prezerwatywie i okres mi sie po tym spoznia miesiac, w dodatku nie skonczyl we mnie tylko poza i w prezerwatywie :( załamka, pomocy :(

Gość Paula122
Tak kończył we mnie... No i wyszło to co wyszło...

laikowa24 jak brałas tabbletki to brałaś wszystkie czy zapomniałas o jakiejs?? ja teraz jestem w stresie bo zapomniałam a 3 a na test jeszcze za wczesnie. nie wiem czy jestem w ciazy czy nie

Gość qwfweg
Paula122 jakiego używałaś testu???a tak w ogóle dziewczyny co sądzicie o bobo-tescie???

Gość Paula122
Ja robiłam pro-test w takim biało niebieskim opakowaniu

Gość urticea123
Paula..ja robiłam test "tak czy nie" i teoretycznie wyszło że nie jestem, ale miesiączki już nie mam sporo, piersi mnie bolą, kłuje mnie lewy jajnik co chwile, czasami mocno, do tego jakas taka napuchnięta jestem-jak po zjedzeniu ogromnego obiadu:/nie wiem co myśleć..niby kochaliśmy się w prezerwatywie,ale to były dni płodne..:/jakie miałaś objawy na początku..?testy były negatywne??? o matko...:/

Gość krysiaczek213
to w końcu jak jest z tymi testami? ja robiłam pro-test i wyszedł negatywny w 3 dniu po czasie, okresu nadl nie mam. Do lekarza ide w czwartek , dzisiaj mam już 9 dni po terminie miesiaczki, kusi mnie by zrobić jeszcze jeden test, tylko jakiej firmy. Ja chcę być w ciąży!!!

Gość urticea86
no ja już 6 dni temu powinnam dostać okres..robiłam kolejny test i ciągle negatywny://ale okresu nie mam i nie mam pojęcia dlaczego ://

Gość Paula122
No cóż trudno mi to stwierdzić czy jesteś w ciąży. A osobiście żadnych taki objaw nie miałam jedynie co zgage a jajniki to mnie dopiero teraz zaczynaja boleć. To że czujesz że Cie boli że "puchniesz" itd to może być Twoje wyobrażenie. wiem po sobie jak zawsszze co sie bałam to wmawiałam sobie ze duzo jem czesto chodze sika tylko dlatego że okres mi sie spóźnił. Jeśli masz regularny okres to powinnas zrobić jeszcze jeden test. A jak nadal nie bedziesz pewna to wybierz sie jak najszybciej do lekarza.

Gość urticea86
Dzieki!! no miałam zawsze regularny:/kurcze denerwuje się..tzn jak jestem w ciązy to ovzywiście będę się cieszyć, ale nie planowałam na razie;)denerwuje się okropnie.. piersi mam strasznie napuchnięte.. a test zrobiłam kolejny i teoretycznie - nic. te badania beta hcg się robi normalnie w ambulatorium?to jest drogie? dzięki! :*

Gość Paula122
Jak idziesz na kasę chorych to wiadomo jak to jest trzeba czekać. musisz sie dowiedzieć od której do której jest u Ciebie pobieranie Krwi. np u mnie jest od 7:15 do 10. Ja akurat dostałam od ginekologa skierowanie. I dziś już będę miałam wyniki. Ja też na razie nie chciałam być w ciąży ale stało sie :)

Gość urticea86
dzięki :* wiesz ja się tylko boje że zażywałam antybiotk i te wszystkie przeciwbólowe w dużych ilościach, bo byłam chora,a to by było tak akurat na początku - o ile jestem w ciąży:/ale mam nadzieje,że to nie zaszkodziło...tylko tego się okropnie boje:-(((jak jestem w ciąży, to nawet będę się cieszyła..chociaż oczywiście bardziej bym się cieszyła za jakieś dwa lata;)mojego faceta też nie przeraża to bardzo bardzo bo za rok planujemy ślub, więc i tak zamierzmy się związać na wieki;) a jak u Ciebie w tej kwesti? Pójde na to beta..tylko to chyba będzie na 100%, bo te wszystkie testy to ehhh..Tobie też na początku wychodziły negatywnie?? A i jeszcze kwasu foliowego nie brałam :// A w którym jesteś tyg? :) Buziaki dla Ciebie i dla maluszka/maluszki :)

Gość Paula122
nie martw sie ja tez brałam lekarstwa na początku bo niczego sie nie spodziewałam. a kwas biorę od dwóch tygodni. Teraz to jestem w 6tygodniu. dziś byłam po wyniki a w piątek mam kolejne badanie u ginekologa:) Również pozdrawiam i życzę szczęścia. A kwestii mojego faceta to my jesteśmy ze sobą 3lata. planowaliśmy ślub za jakieś 2lata bo oboje jeszcze szkoły nie skończyliśmy no ale musimy dać rade:) 3maj sie i życzę powodzenia:*

Gość urticea86
napewno wszytko Wam się ułoży:-) Buziaki i dziękuje Ci za wsparcie.. Jutro ide na badania..i się okaże..;)ehh... mam nadzieje,że to fałszywy alarm;) Pozdrawiam!!! :-)

Gość Paula122
do urticea86 I jak tam po wizycie?

Gość urticea86
no i nie jestem w ciąży..:/ wczoraj zresztą dostałam okres..ale wiesz..w sumie to chyba tak coś mnie ukłuło w środku,bo chyba cieszyłam się na ta myśl..;)ale z drugiej strony byłoby to przewrócenie życia do góry nogami.. ;) a jak u Ciebie? brzuszek rośnie?? :-) buziaki!!!

Gość Paula120
No pomalutku cos tam rośnie:) Zaczyna mi sie 10tydzień. I dopiero przytyłam 1kg. Źle nie jest. Nastepną wizyte mam dopiero 11 lipca. Napewno uda wam sie:) Oj masz racje z Tym przewrotem do gory nogami. Jeszcze sie nie urodziło a juz są małe zmiany :) Pozdrawiam

Gość misiunia041
mam do was pytanie. po stosunku jaki najlepiej użyć preparat żeby zapobiec ciąży ? i ile on kosztuje

Gość urticea86
do Paula: a juz widac brzuszek..?:) kurcze chyba Ci zazdroszcze ;) a jak Twój luby?mam nadzieje,że wywiązuje się z zadań przyszłego tatusia? :-)

Gość urticea86
misiunia takiego preparatu nie kupisz bez recepty..to od ginekologa recepte dostaniesz tylko, do 72h po stosunku, ale nie polecam tego..nie jest to obojętne dla zdrowia..

Gość gorn
Witam zrobilem to z moja kobieta w 3 dzien jej miesiaczki z tego co mi wiadomo trwal on 4. Robilismy to bez zabespieczenia, doszedlem po za Nia, po 8 dniach stwierdzila ze zrobila test i wyszedl jej pozytywnie. Teraz rodza sie moje pytania jaka jest szansa na jej zajscie w ciaze i czy mowi prawde? Na dodatek tego wszystkiego brala ona Prozac i ma problemy z hormonami czy to moglo wplynac na przeklamanie testu ? i jakie jest prawdopodobienistwo jesli ma nieregularne cykle.

Gość hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mogla zajsc i owszem. Ale tego czy klamie czy nie nie jestes w stanie ocenic, jesli nie stosuje ona samoobserwacji. co do prozacu-sprawdz w ulotce, czy wplywa na wynik testu

Gość Paula120
Tak troszuchno juz widac:) A mój facet jak narazie jest wspaniały:) Jeśli okres trwał 4dni a kochaliście sie w 3dniu to jest duze prawdopodobieństwo że jest w ciąży