Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samantha1234

juz niedlugo zaczynam brac YASMIN!!!!!!!! jupi

Polecane posty

Gość samantha1234
wczoraj wieczorem bolala mnie glowa i mialam dola ale to raczej wina mojej pracy i problemow osobistych. po Yasmin w ogole nie czuje glodu, nie chce mi sie jesc, zreszta nie mam nawet na to czasu/ aha no i jeszcze moja cera wyglada gorzej. wyskakuja mi jakies zaskorniki ktorych wczesniej nigdy nie mialam. jestem pewna ze to wszytsko przejdzie bo przeciez wiadomo ze nie od arzu bedzie wszystko pieknie:)

Gość samantha1234
aha no i jeszcze palic mi sie nie chce w ogole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dziewczyna z sąsiedztwa
A tak poza tym zadnych mdlosci nudnosci wymiotow? Ja juz niedlugo dostane okres dzis bede chodzic po aptekach w poszukiwaniu gdzie taniej.

Gość samantha1234
nie, nie mam zadnych nudnosci co mnie cieszy bo mnie chcialabym wymiotowac. ja tez musze poszukac jakiejs tanszej apteki bo ostatnio dalam za Yasmin 42zl!!!!!!!!!

Cze:) 🌼 dziewczyny mogę się przyłączyć???do rozmówki? :)? 🌼 Dziś zażywam trzecią tabletkę Yasmin :) 🌼 To moje pierwsze pigułki :) 🌼 Na razie wszystko jest ok :) ---> nie chce mi się palić Samantha masz rację- uwielbiam kopcić, a teraz jakoś nie mam ochoty. Jem tyle co zawsze, moje piersi są ładne, moja skóra na razie bez zastrzeżeń. Ale od środka promienieję- podobno- jakoś wiele osób mi to mówi w ostatnim czasie. Czuje się wyjątkowo- ale to chyba nie sprawa Yasmin:) Chociaż może przyjęcie tych hormonów na mnie pozytywnie wpływa. Mówię Wam mam straszne zaburzenia hormonalne---> wynik głodzenia sie. Byłam taaaaka głupia, że szok. Podobno Yasmin ureguluje wszystko. Papatki kochaniutkie. 3majcie się!!!!!!! POZDRO!!!!! 🌼 będę tu zaglądać.

Gość samantha1234
majeczka witamy i zapraszamy do rozmowy. lece teraz do pracy bede wieczorem buziaki

Gość dziewczyna z sasiedztwa
Ja narazie przeszlam po aptekach porownac ceny a sa różne w kazdej inaczej ceny w moim miescie wahaja sie od 43 do 38,80zł te te za 38,80 kupię z możliwościa wzięcia najpierw jednego opakowania bo na recepcie mam przepisane 2! Jakos moje obawy sie zmniejszaja i zaczynam myśleć pozytywnie.

Gość z czego tu się cieszyć
że się tabletki zaczyna brać???? płakać należy, prędzej czy pózniej same sie przekonacie na własnej skórze....

Gość zakłopotana10212
Zmieniłam tabletki z Novynette na Yasmin czy powinnam zrobić 7 dniową przerwę?? W zasadzie nie chciała bym jej robić ale czy to może źle wpłynąć na mój organizm??

Apropos miala któras z Was robione badanie na poziom hormonow w ogranizmie? Jak zaczynałyscie je brac, po raz pierwszy i w pozniejszym okresie rowniez??

Gość naiwne idiotki

Gość KASANDRA 321
Witam ! Na razie nie odzywam się, bo nie dostalam jeszcze okresu. Ale tableteczki zakupione są i czekają. Kupiłam za cenę 35 zł. Czy ktoraś wie, po jakim czasie Yasmin tzn. po której tabletce jest się w pełni zabezpieczoną anty ? Mój doktorek powiedział ,że już po 7. A wy jaką macie wiedzę w tej kwesti ?

Gość samantha1234
czesc to ja NAIWNA IDIOTKA!!!! co za ludzie!!!!!!!!! ale nie o tym chcialam .4 tab. jest dobrze. nie czuje zadnych zmian. kasandra niby tabletki juz od pierwszej dzialaja ale ja i tak postanowilam miesiac odczekac zanim zaczne w pelni z nich korzystac. jestem ciekawa waszych reakcji na tabletki ale widze ze jeszcze czekacie na okres. piszcie wszytsko na biezaco. buziaki moje towarzyszki

Gość samantha1234
ja nie mialam zadnych badan sasiadko. trafilam do niezaciekawego gina ktory przepisala mi tabetki nie zadajac nawet zbyt duzo pytan. a to sa platne badania czy jak to wyglada?

Fajnie, że powstał nowy topik, bo na tamtym za dużo było tego wszystkiego i nie miałam siły czytać. Ja uż brałam tyle tabletek w swoim życiu, że te są chyba ostatnią deska ratunku :P Poczytam Wasze wypowiedzi z chęcią, bo w przyszłym tygodniu idę do nowego lekarza, może ten będzie lepszy :D Teoretycznie powinni lekarze zlecać badania hormonalne, częściowo przynajmniej powinny one być darmowe, w rzeczywistości rzadko zdarzają się lekarze, którzy sami z siebie, czy nawet pod naciskiem pacjentki są w stanie dać skierowanie na badania. Sprawa wygląda tak, że za każdy hormon płci się około 20 zł (u mnie w mieście 22-28), wiec jeśli chcecie zrobić na pozom estradiolu, progestagenu, TSH (niektórzy lekarze chcą bardziej szczegółowo TSH3, TSH4), to wydajecie średnio 70-110 zł. Każda z nas reaguje inaczej na tabletki, moje koleżanki w większosci dobrze tolerują hormony, w moim przypadku żadne nie były dobre jak do tej pory...

Gość samantha1234
witmy nowa pania. bardzo sie ciesze ze dolaczyl do nas ktos z tak duzym doswiadczeniem. napisz jakie tabletki bralas i jakie mialas skutki uboczne. pozdrawiam

Gość zakłopotana10212
POMÓŻCIE BO NIE WIEM CZY MOGĘ TAK ZROBIĆ Zmieniłam tabletki z Novynette na Yasmin czy powinnam zrobić 7 dniową przerwę?? W zasadzie nie chciała bym jej robić ale czy to może źle wpłynąć na mój organizm??

Gość samantha1234
kurcze ja nie mam pojecia bo biore dopiero pierwsze opak tab. nie wiem co ci doradzic. tak w ogole to znowu mnie boli glowa, jestem nieco przybita zmeczona i senna.chyba musze isc sie polozyc

Gość zakłopotana10212
??

powinnaś poczekać na wystąpienie krwawienia po odstawieniu tabletek poprzednich i pierwszego dnia krwawienia zacząć łykać nowe tabletki...

Gość zakłopotana10212
Problem jest w tym że ja zmieniłam tabletki bo cały czas mam planienia miedzy miesiączkowe i właśnie dlatego nie wiem czy mam wziąć teraz tabletkę czy za tydzień.

Gość samantha1234
a ja biore pierwsze opakowanie i mam do was takie pytanko : czy od nastepnego moge sobie zmienic godzine przyjmowania???

a jak sie czujesz??

Gość samantha1234
czuje sie tak sobie. jakies 4-5h po zazyciu tabletki boli mnie glowa i jestem rozdrazniona. wiem ze zrobilam wielki blad zazywajac pigulke o 16 a nie na noc podczas ktorej moglabym przespac skutki uboczne. w dzien czuje sie dobrze, najgorsze sa wieczory ale to da sie przezyc. nie mam zadnych plamien. aha no i zrzucilam chyba z 3 kg.

Hejeczka 🌼 Samantha---> jak Ty to zrobiłaś że zrzuciłaś 3 kg- czy to przez Yasmin? Mi jakos waga nie drgnie- może to za szybko bym chciała. Piersi są pełniejsze- nie czuje jakiegoś szczególnego bólu, cera uległa zmianie- jakby poprawie delikatnej...ale jest coś - zmiany nastrojów. Jaka ja jestem rozdrażniona!!!popadam ze skrajności w skrajnośc- niby jest ok, chce mi się ryczeć, to znów wybucham bez powodu, to się zamyślam, to nic mi się nie chce. To bardzo przeszkadza. A poza tym to ok:) I nie boli mnie głowa...tylko jestem senna, bardzo senna w ciągu dnia. ale jest problem z fajkami- niby nie chce mi się palić, ale z drugiej strony brakuje mi papierosków. Czy palenie obniża skuteczność działania Yasmin? w ulotce pisali o mozliwości powstania zakrzepów.........??????? pozdro:)

Gość ac
co do kolezanki chcącej zrobić przerwę - możesz nie robić przerwy palenie nie jest wskazane nie obniża skuteczności jedynie wpływa własnie na jakieś możliwe skutki uboczne (tak przyszłościowo) pisze na ulotce/zapytaj lekarza a dla mnie godzina 16 jest optymalna, bo nigdy nie zapomne, dopiero po 17. zazwyczaj wychodze poza tym na imprezie mogłabym zapomnieć a alkoholem nie będę przecież popijać ;) mi też się bardziej chce jeść, ale się kontroluje. zero plamień, zero wahań nastrojów, cera lepsza, piersi pełniejsze, waga bez zmian, wodę faktycznie usuwa Yasmin - często do kibelka latam :) przez pierwsze 3-5 tabletek byłam nieco senna i bardziej zmęczona, palić nie mam ochoty a jak spróbowałam smakują okropnie! słodkie jakieś... ale to dobrze, przynajmniej definitywnie rzucę ;) to moje pierwsze opakowanie pierwszych tabletek, jeszcze kilka do końca zostało pozdrawiam

Gość do zakłopotana
ja zmieniłam tabletki z Mercilonu na Yasmin i nie czekałam na okres bo to tez nie wiadomo kiedy ten okres bedzie po odstawieniu tabletek. Po prostu Mercilon, 7 dniowa przerwa i Yasmin. Tak zalecił mój ginekolog.Tak musisz zrobić.

Gość samantha1234
jakos zrzucilam te 3 kg. do tego mysle ze tez przyczynily sie tabetki ale nie tylko, duzo wiecej ostatnio pracowalam, mniej jadlam. wczesnije tez bylam na diecie i jakos ciezko mi bylo, caly czas myslalm o jedzeniu, a odkad wzielam yasmin jest mi duzo latwiej. wczoraj wzielam 6 tab i...... nie mialam zadnych wahan nastroju wieczoraem, nieco bolala mnie glowa. mysle ze moj organizm powoli sie przyzwyczaja do pigulek. z papieroskami tez mi ciezko szczegolnie gdy pije jakies piwko, ale staram sie ograniczac. dziewczyny piszcie jak u was

Ja juz mozna powiedziec zaraz dostane okres!! Tabletek jeszcze nie wykupilam bo waham sie. Te wszystkie objawy ktore opisujecie i to ze jakby nie bylo to ingerencja w hormony nie zrobila jeszcze nikomu na zdrowie. Bede musiala porozmawiac z moja druga Półówka i albo zaczac je brac albo zdecydowac sie na nieco inna forme antykonpcepcji. W dalszy ciągu będe wypatrywała kolejnych postów. Pozdrawiam.

Gość oleńkaaaa
ja buiore juz 9 dni.... mam plamienia ,bóle piersi -bardzo intensywne , od czasu do czasu skurcze w nogach, jestem senna , ospała , pogorszyła mi sie cera dzisiaj rano 20 minut spedziłam nad muszlą klozetową bo było mi tak niedobrze i jeszcze biehunka , mdłości -dziennie rano ,bóle brzucha... czy mam nadal zaywac te tabletki , czy przerwac ?????to moje pierwsze anty. prosze o pomoc