Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znak zapytania

co obniża działanie tabletek antykoncepcyjnych??

Polecane posty

Gość znak zapytania

proszę o wypisywanie, wszystkiego o czym wiecie, nazw leków tez ja iwem ze dziurawieci takie tebletki jak doumox...

Gość znak zapytania
do góry

Gość znak zapytania
ja też, piszcie

Gość znak zapytania
palenie to chyba nieobniża...

Co obniża? Przecież wszystko pisze w ulotce.... - obniżają niektóre leki, antybiotyki, tabletki uspokajające -wymioty, ostre biegunki... podkreślam ostre (nie obniży skuteczności to ze ktoś chodzi dwa razy dziennie do kibelka, tu chodzi o naprawde ostrą biegunke, która jest wynikiem jakiegoś powikłania, a nie chodzenie do kibelka bo ktoś ma dobrą przemiane materii - herbatki przeczyszczające same w sobie nie obniżają skuteczności; skuteczność moze obniżyć efekt jaki jest po takiej herbatce, a wiec jakas ostra biegunka - alkohol tez nie obniża skuteczności sam w sobie, natomiast wymioty, które mogą wystapić - tak - palenie papierosów tez nie obniża skuteczności, zwiękasza tylko ryzyko zapadnięcia na jakąś chorobe - nadwaga też nie obniża skuteczności tabletek; przy plasterkach jest taka możliwość, ale nie przy tabletkach

Gość vea
ja wiem tylko ze antybiotyki (trzeba powiadomic lekarza co sie bierze), no i wiadomo- wymioty

Gość Castile
A co ze srodkami przeciwbolowymi? Bo moj lekarz powiedzial mi,ze pyralgina obniza skutecznosc, a znowu inny lekarz mojej kolezance powiedzial,ze nie obniza. I komu tu iwerzyc? A co z aspiryna?

W sumie ja zawsze biore ibuprom. Gdzies czytałam ze te tabletki nie moga brać kobiety w ciązy bo większa ich dawka moze spowodowac nawet poronienie.. ale oczywiscie to moze byc bajka - nie wiem tak słyszałam. Wydaje mi sie ze tabletki przeciwbólowe nie wpływają na skuteczność pigułki. Gdyby tak było to w ulotce pisałoby ze leki przeciwbólowe mogą obnizyc skutecznosc. Dla bezpieczeństwa moze lepiej nie brac nic przeciwbólowego w tym czasie co tab. wchłania sie czyli do ok 4 godzin po jej przyjeciu

Gość inka80
a co z ziołami ,,w ulotce piszą , że ziele z dzurawc wpływa na obniżenie skutecznosci a inne herbatki ziołowe np. mięta albo koper wloski ktory działa na np. wzdęcia ????

Gość znak zapytania
jakies inne prop??

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaa zielona
herbata obniza:|?

Gość znak zapytania
napewno nie!!!!

Gość konfitura wiśniowa
upupup

Gość nie czytanie ulotek
obniza dzialanie tab;etek anty:O

Gość konfitura wiśniowa
kurcze na ulotce do logesta tak naprawde nie wiele pisze...a moja pani doktor tez nie raczy mnie o wszystkim poinformowac, musze sama szukac://

A ktoś się orientuję czy HMB ma wpływ na tabletki anty - konkretnie Cilest??? Bo jak na razie nikt nie wie :o I co tu zrobić :(

Gość pinkina
czy opalanie m,a jakis wplyw na dzialanie tabletek konkretnie yasmine???

Gość a w przewodniku dla lekarzy
takim na temat wszystkich lekow jest wyraznie napisane, ze ibuprofenu nie mozna zazywac jak sie bierze tabletki. sama bylam zdziwiona, bo w moich nic o tym nie ma, ale znajomej ginekolog (zreszta, jej dobra znajoma) potwierdzila. ale nie wiem dlaczego tak jest, szczerze mowiac...

Gość lummik
a jak jest z antydepresantami? Lexapro konkretnie

Gość monaaaaa
no właśnie co z tabletkami przeciw depresyjnymi?

Gość monaaaaa
podnosze temat

Gość pinkina
czy opalanie ma jakis wplyw na dzialanie tabletek konkretnie yasmine???

Gość pinkina
czy opalanie ma jakis wplyw na dzialanie tabletek konkretnie yasmine???

Gość opalanie nie ma wplywu
na dzialanie tabletek, ale tabletki maja wplyw na opalanie - moga po nich wystapic przebarwienia na skorze (pod wplywem zarowno slonca jak i solarium). czasem dzieje sie tak dopiero po paru latach, czasem od razu, czasem nigdy...

Gość pinkina
mam pytanie czy stosujac Clotrimazol(kandydoza pochwy) nie podwyzsza sie poziomu zajscia w ciaze, tzn. tabletki sa mniej skuteczne -przy jednoczesnym zazywaniu tabletek antykoncepcyjnych Yasmine??? bardzo prosze o odp.