Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on ryba

Najgorzej urodzić sie Rybą , romantykiem-melancholikiem...

Polecane posty

Gość on ryba

To prawdziwy pech i przekleństwo. Mozna zapomnieć o kontaktach z dziewczynami.One nie lubią takich spokojnych, romantycznych ,zamyślonych dusz.Dlatego zazdroszxczę tym wszystkim przebojowym ,wygadanym, pewnym siebie facetom, którzy jak widzę nie narzekają na brak damskiego towarzystwa. To takie moje spostrzeżenie po tegorocznych jak zwykle samotnych wakacyjnych wojażach podczas których bywałem w naprawdę wielu mijescach i wśród róznych ludzi i przyglądałem się im pod tym własnie kątem. Jakiś czas temu prof. Maria Janion ogłosiła upadek etosu romantycznego.Nie pomyliła się.

Gość ola235
a wlasnie ze sie pomylila bo ja uwielbiam romantycznych kolesi zamyslonych.. juz mam dosc bajerantow i tych co to duzo mowia malo robia

Gość buuuu1
Hmm chyba znak zodiaku nie ukazuje prawdziewgo człowieka. Ja jestem ryba mój brat też..I hmm za duzo prawdy nie piszą..:P

Gość ola235
Papierowe nozyczki ? znasz sie na tym? to moze mi powiesz jakim ja znakiem w koncu jestem ? moze tym wlasnie 13 ?

Hmm ja tam nie wierze w te zodiaki itp. Każdy jest jaki jest tyle :P

Gość on ryba
do => papierowe nożyczki Nie mam zamiaru "brać się za siebie" jak to napisałaś, zmieniać się czyli udawać kogoś, kim nie jestem.

Gość kalamar
Ja jestem skorpionem i co z tego jesli dziewczyny mowia (to nie moje zdanie), że jestem 'sliczny', itd. skoro ja nie prowadze zycia imprezowego, jestem troche wstydliwy, ale troche tylko, w zaleznosci do poszczegolnych osob, nie do wszystkich. Tez jestem romantykiem, wole isc w jakies ciekawe miejsce na spacer, nie lubie przesiadywac w klubach, dykotekach, pic i palic tam. I wlasnie z tego powodu nie jest mi latwo. dziewczyny leca na tych 'bajerantow' i do nich lgna. A co ze mna? Moze i jestem przystojny, moze i mam poczauce humoru, glupi chyba nie jestem, ale co z tego jak nie mam duzo znajomych i nie uczeszczam na jakies zabawy. lepiej byc z 'bajerantem'. Dlaczego wszystkie leca na takich? Jestem mniej odwazny, nie potrafie zarywac dziewczn, podejsc, zagadac poprsic o numer. Tego akurat sie wstydze, ale czy to znaczy ze jestem gorsyz od tamtych?

kobiety szukają charyzmatycznych partnerów żeby czuć się z nimi pewnie wszystko ma 2 strony monety zazwyczaj bajeranci są niemoralnymi skórwielami głupie dupy zazwyczaj spieprzają sobie życie a mą dre kobiety na to nie lecą jaki morał dobra etykieta nie jest gwarancją najwyższej jakości produktu panowie trzeba wierzyć i szukać ja jestem wagą i też mam przejebane

Gość masakra...
kolejny ktory w XXI wieku wyjezdza z zabobonem zamiast wizac sie za siebie troche. lepiej sie uzalac cale zycie w sumie.

Gość rammka
on ryba--->ciekawe co piszesz, moj facet to Ryba i jakos na brak powodzenia u kobiet nigdy nie mogl narzekac.

Gość nji
moj facet jest rybką. bardzo nirsmiały, spokojny mozna powiedzieć nudny. ale tak pomyśli tylko ktos kto patrzy po ludziach powierzchownie. jeśli ktoś zna zycie to wie, że taki cichy facet siedziacy na uboczy na imprezie ma znacznie więcej do powiedzeinia niż niejeden boski kolo co uważa się za dusze towarzystwa. więc glowa do góry i więcej zaufania miej do ludzi.

Gość Lusiek
Ja lubie romantyków, i sama .. jestem;) I moj romantyk jest, ale jakos uwaza to za wade:) A ja to kocham w nim, te wrazliwosc, piekno itd:)Kwiatki, wierszyki, cytaty:)))) Dzis widziałam Na dobre i na złe i .. jak Zosia z Kuba tacy dojrzali:) pojechali jako malzenstwo nad morze. tak cieszyc sie przyroda:) I jak on ja tulił:) Jak podał dłon gdy wchodizła do kutru:) Tak szli sobie, wspominali, zartowali:) Hmmmmmmmmmmm:) Super:) To my tworzymy zycie:) Ja za nic nie oddałabym takich chwil,, my wtuleni, spacerek:0 Super:) A jeszcze po tylu latach bycia ze soba:) Dla mnie bomba ROMANTYZM JEST W ludziach, a jak istnieje jeden romantyk to znk, że etos nie zaginał:)

Gość jaaaaa
świetnie jest urodzić się Rybką:) to są naprawdę świetni faceci:) wiem co mowie...

Gość a niech tam...
oj chłopcze a gdzie ty jesteś? szukam takiego juz baaardzo długo

Gość 19191919919
ja tam wierze w zodiaki i wlasnie duzo osob spod znaku ryb sa spokojnymi osobkami oczywiscie zawsze znajda sie wyjatki!! ja sama po sobie nie chcialabym miec chlopaka spod znaku ryb !! dla mnie za spokojni sa ...wole byków , baranow , wagi, i wodniki!!!! i nikt mi nie przemowi do rozumu bo ja w ta wierze!!!

Gość a ja jestem Rybką
I coś jest w tych znakach.Mimo że jestem kobieta ,mam tak samo jak założyciel topiku,jestem bardzo wrażliwa,szukam ideałów a romantyzm uwielbiam.Ale niestety to czasami przeszkadza w życiu bo chciałąbym czasem potrafić olać sobie wszystko,tym czasem wszystko biorę do siebie i analizuję.Mam chłopaka-jest baranem-i czasami brakuje mi w nim tego romantyzmu(czasem się przejawia ale to mało jak dla mnie),i wiem że przez to nasze różne usposobienie często mnie nie rozumie i przez to tworzą się oknflikty niestety:(Także do góry głowa,naprawdę wiele kobiet poszukuje takic facetów jak Ty a twardziele to się w końcu przejadająi jak dziewczyna dorasta to mądrzeje i na cwaniaków nie zwraca uwagi!

Mój były chłopak był Ryba, był super romantyczny i to było cudowne , także nie pisz że dziewczyny nie lubia takich facetów , głowa do góry:), po prostu nie spotkałeś jeszcze tej właściwej

Gość Romantyczna rybka
Ludzie spod znaku "Ryby" są przede wszystkim uduchowione, kierują się zawsze intuicją, która rzadko ich zawodzi. Cechą naczelną "Ryb" jest altruizm, a jako tacy, niezbyt dobrze na tym wychodzą, ponieważ altruizm, jak wiadomo - to DAWANIE a nie BRANIE , dlategho rybki są często wykorzystywane, ponieważ wszyscy wiedzą, że na ni8ch zawsze można liczyć. Zgadzam się, że zarówno kobiety, jak i mężczyżni są bardzo romantyczni, poszukują zawsze bratniej duszy i rzadko znajdują partnera o pokrewnej im duszy. Dlatego ludzie spod znaku "Ryby" najcześniej są samotni, nawet w zwiazkach. Kiedyś byłam na wykładzie znanego małżeństwa astrologów, którzy omawiali bardzo szczegółowo wszystkie znaki zodiaku. Najwięcej poświęcili uwagi dla omówienia znaku "RYBY". Nie jest to łatwy znak, właśnie z powodu tego uduchowienia. Ryby są bardzo uczuciowe i wrażliwe, można je łatwo zranić. A wrażliwe są na wszystko co sie dookoła nich dzieje. Cierpią, gdy widzą ile podłości dzieje się na świecie, cierpią kiedy widzą krzywdę bezbronnych dzieci i cierpią dlatego, że praktycznie nie maja ządnego wpłu na to co sie dzieje na świecie. Są bardzo życzliwi, staraja sie pomagac innym w miarę swoich mozliwości. "RYBY" mają duszę artystyczną. Rzadko która Ryba jest pesymistyczna - to są optymiści, lubią smiać sie żartować. Mają natomiast jedną wadę - bywają apodyktyczni i nerwowi, ale to chyba dlatego, że zbyt idealistycznie podchodzą do życia, chcieliby naprawiać świat, dlatego wiecznie ich coś drażni. Ryby nie są bierne, przeciwnie lubią wszelkie nowości, bo konserwatyzm, który cechuje sporo innych znaków Zodiaku, jest im obcy. Najlepsze znaki dla "RYB" - Rak i Skorpion, ale nieżle dogadują się z baranami. Ryba z Rybą też moze się dogadać, jeśli potrafią uwzględnić własne charaktery. A pomoże im w tym wrodzony romantyzm, jeśli maja podobne zamiłowania. Ja jestem też spod tego znaku i przyznam się, że czasami żałuję, bo dośc już mam mojego altruizmu i wiecznego liczenia sie z innymi, podczas kiedy inni to wykorzystują na moja niekorzyść. Ale najbardziej przykro mi jest, że tak trudno znależć mi partnera, chociaż tak niewiele wymagam: lojalnosci, szczerości, poczucia humoru, bo ja takowy posiadam, a przede wszystkim zrozumienia dla naszych słabości, które ja, jako Ryba, kierując się intuicją, błyskawicznie wyczuwam u innych i w zależności, jakie to są "słabości" staram się tego nie wykorzystywać. A tak w ogóle, trochę należy ten cały Zodiak potraktować z przymrużeniem oka, bo to i tak w partnerstwie liczy się charakter człowieka, bo każdy człowiek jest inny, nawet spod tego samego znaku, a przypisane cechy, to tylko ogólna charekterystyka.

Gość też romantyczna ryba
Pewnie masz rację, ze ten cały zodiak należy potraktować z przymrużeniem oka, ale ........No właśnie, też jestem zodiakalną rybą i ta charakterystyka powyzej to właściwie wszystko na mój temat. Swój altruizm zaczynam już przeklinać bo wciaż cokolwiek robię myślę o innych, jeśli ktoś potrzebuje pomocy odmowięsobie wszystkiego by pomóc. No i ten romantyzm, idealizm tak dalece odbiegający od realiów dzisiejszego swiata. Poza trym często dostaje po dupie bo wszystkich mierzę własną miarką, jeśli ja nie potrafie zrobić cokolwiek by kogoś zranić i skrzywdzić nie wierzę, ze inni zrobią to mnie. Nic bardziej zludnego, w swoim idealiżmie posunęłam się już do granic absurdu, był etap, ze zaprzeczałam temu co widzialam i slyszalam, usprawiedliwiałam sama przed sobę osobę, ktora mnie boleśnie raniła. Notabene też rybę... Wiem , ze ryba gdy jest przyjacielem, nie ma lepszego, ale gdy jest wrogiem nie ma gorszego.

Gość A...moi
oboje rodzice to ryby. Fcale tata nie jest romantyczny - to absurd. Mama zreszta też, potrafi być wredna...i tkliwa...

Gość A...moi
Wcale..nie fcale ( oczywiście):)

Gość Fcale
Tak jest ! Jeżeli fcale uważasz, że Twoi rodzice nie są romantyczni, to znaczy,że jesteś bardzo, bardzo młodą osobą i pewnie rodzice stawiają przed Tobą wymagania, abyś się dobrze uczył, a zwłaszcza ortografii i żebyś pisał poprawnie, to wtedy wcale- tak jest wcale nie będą wredni i poznasz, że potrafią być mili i wcale romantyczni.

Mój mąż jest zodiakalną rybką to prawda, że jest to osoba romantyczna na którą zawsze można liczyć ale jest również szalony, najpierw zrobi a potem pomyśli, za którym trudno nadążyć. Jest również bardzo towarzyski (czasami za bardzo:P) i lubiany. Uważam , że znaki zodiaku i przypisywane im cechy należy jednak traktować z przymrużeniem oka ;)

Gość Samotna rybka
Każdy znak zodiaku, nalezy traktować z przymruzeniem oka, bo kazy człowiek jest inny. Tylko istnieje pewna jedna charakterystyczna dla danego znaku cecha, która jest zdecydowanie jest zwiazana z tym znakiem. Na przykład ; Panny . wszystkie osoby z tego znaku są bardzo pedantyczne ( dla mnie aż za bardzo, bo pedantycznośc to trochę małostkowość, to skupianie się na nieistotnych drobiazgach), ale takie są wszystkie panny. Koziorożce są bardzo ambitne, i cholernie uparte. Ryby cechuje jedna wspólna cecha: altruizm, opiekuńczość. A reszta zależy od charakteru człowieka. Skoro na tym forum jest mowa o ludziach spod znaku "Ryby" - to muszę dodać, że nie są to łatwi ludzie. Są na pewno dobrzy, można na nicjh zawsze liczyć, na ich pomoc i opiekę, ale są chwiejni, zbyt mało konsekwentni, bo są emocjonalni i dlatego mają w swoim znaku dwie ryby - płynące w przeciwnych kierunkach. I to jest prawda - te dwie rybki zawsze sie mijają bo targaja nimi sprzeczne uczucia. Chcą być konsekwentne, ale górę bierze zawsze emocjonalność uczuć. Ogólnie - ludzie spod tego znaku są bardzo dobrzy, szlachetni, może nieco gwałtowni, ale nie zrobią nikomu świństwa. I to jest prawda. Tylko,że bardzo często ludzie spod tego znaku bywają samotni, bo trudno im spotkać bratnia duszę.

Gość Moniówa
nieprawda;)...najgorzej urodzic się romantyczną,niezdecydowana i z chwiejna duszą Wagą....to jest jeszcze gorsze....

Gość Moniówa
on Ryba....gdzieś Ty się uchował??:)....ja cenię takich facetów,naprawdę...ale nigdy takiego nie znajdę....:(

Witam wszystkie rybki Mam żoę Rybę i to Co piszecie to święta prawda.Czy jest może jakaś rybka w związku z Wodnikiem...

Nie sądzę, że epoka romantyzmu minęła. Nie wszystkie kobiety lubią przebojowych facetów. Osobiście jestem romantyczką i takich też facetów uwielbiam. To cudownie czasami odejść na bok od tego świata, od rozwrzeszczanych ludzi, którzy wiecznie gdzieś pędzą...odejść ze swoją połówką, która ma w sobie odrobinę romantyzmu.....Ech...życie....

Gość Rybeńka
Kto tak powiedział, że najgorzej urodzic sie Rybą ? Przecież "rybki" są naprawdę fajni ludzie i babki i faceci. Są weseli, maja poczucie humoru, zawsze zyczliwi i pojednawczy. Z tą romantycznością, róznie bywa - to zależy od ich samopoczucia. Melancholijni ? Być może, ale przede wszystkim są prostolinijni i pamiętacje wszyscy, którzą chcą startować do RYB, one nie znoszą fałszu i obłudy, a nieszczerość wyczują na milę bo jak żaden ze znaków w zodiaku, maja intuicję i wszęlką nieszczerość natychmiast wyczują. Chcesz zdobyć "Rybę" - nie kłam i nie zgrywaj się, tylko graj w otwarte karty!