Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienka_buziaczek

Kto ze mną?? 20 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Polecane posty

witam, ja napisze tylko co zjadłam, bo lece do bbaci i sie bardzo spiesz:):) zjadlam troche brokula, kromke razowca i na kanapke plasterek szynki, ogorek i pomidor:):):) i wypilam zielona hertbate:):):) a na obiad jeszcze nie wiem co bede jesc:P:P, ale napewno cos niskokalorycznego:D pozdrawiam wszystki i 3majcie sie:):):) kasia ciesze sie ze jest nas coraz wiecej:)

Gość ja moge sie przylaczyc
hmmm z tego co slyszalam to nalezy jesc czesto tylko ze w malych porcjach. dzis na sniadanko zjadlam jogurt bakomy "polskie zboza" (jest bardzo smaczny i na 100 g. zawiera 95 kcal.) a do tego gruszke! jesli chodzi o ziemniaki to one same w sobie nie sa az tak tuczace, bomba kaloryczna staja sie dopiero gdy polejemy je jakims sosikiem lub tluszczem. wiem rowniez (od znajomego dietetyka), ze nie powinno sie jesc bananow (ewentualnie mozna te jeszcze zielone :O ) i na koniec kochaniutkie pamietajcie o zjedzeniu chociaz jednego owoca dziennie!! pozdrawiam was cieplutko :) 🌻

Gość marzenkaatb
ja pije ocet jabłkowy (na szkl wody 2 łyżki octu i łyżka miodu) pomaga i to bardzo. w ciagu miesiąca schudłam 6 kg nie mylcie tego z normalnym octem!!!!!!!!!

a moglabys napisac ile taki ocet kosztuje i czy mozna go kupic w normalnym spozywczym

Gość Diament
Czytam ta strone i ciagle zabieram sie wam cos napisac ale czas mnie goni! A wiec moge wam czesciowo pomoc czyli dac rady sprawdzone na wlasnej skorze ...wzrost 1.70 a kilo bylo 70 teraz juz 62kg i nie bylo zadnych diet tylko inny sposob zycia i sprawdzone juz tez przez inne osoby ktorych figury mozna pozazdroscic...i ja robie tak jak mi doradzone i jak widac dziala...a chce zejsc do wagi 55kg Pozniej utrzymam ta wage. A wiec prosze was dziewczyny musicie przyjac jedna podstawowa zasade ...Kupic zeszyt i miec go przy sobie... zawsze zanim cos zjecie zapisac to...np.chce zjesc bulke pisze dokladnie bulka z czym? i godzina np.8.15. Jesli bedziecie robic to przez tydzien zauwazycie ze wejdzie wam to w nawyk a po drugie gdy wieczorem otworzycie zeszyt i przeczytacie co zjadlyscie caly dzien ,kolacje napewno zjecie mniejsza a w nastepnym dniu bedziecie myslec ze wczorajszego dnia bylo za duzo i dzis trzeba bardziej zwracac na to uwage.To dziala uwierzcie mi... Gdy niepiszecie nie macie prawdziwego spojrzenia na wasze jedzenie wciaz uwazacie ze zjadlyscie az nie tak wiele...Klamstwo +niewiedza =otylosc To jest moja jedna rada juz sprawdzona I jeszcze madre slowa;W zyciu niema nic bez pilnosci i pracowitosci. A najwazniejsze nie oklamujcie siebie.Pisanie wlasnie w zeszycie co jesz... to prawda!Chcesz byc atrakcyjna kobieta to mow prawde! Milego Dnia!

Gość Diament
Dziekuje!!!

Gość Diament
I jeszcze jedno kazdego wieczoru podkrescie ten caly spis kolorowym dlugopisem i napiszcie przyklad moj... 08.09.2005 (Czwartek)godz.21.15 Dzien ZAKONCZONY!!! I rano tez nowa data np.09.09.2005(piatek)godz.7.30 i (waga?) i tu Wazne !!! Kolor czarny..pisac wage. Waga skacze ale podkoniec miesiaca wyciagnac srednia i zawsze jestescie na dobrej drodze! kAWKA gdy pijecie zawsze z cukrem 1lyzeczka ale musi byc...to juz jest sprawa metabolizmu. Zycze powodzenia!

Gość Diament
I jak dziewczyny wam poszedl pierwszy dzien z pisaniem?

dopiero co przeczytalam wpisy!! kurcze diament fajny pomysl z tym zeszytem 🌻 od jutra zaczne wszystko zapisywac :D

Gość Diament
Ciesze sie ze Ci sie spodobal! Staraj sie byc konsekwentna od pierwszego dnia,pozniej bedzie to juz twoje przyzwyczajenie! I nie oklamuj sama siebie ze zapiszesz pozniej,blad do nienadrobienia! Zobaczysz ze beda efekty twojej postawy predzej czy pozniej! Napisz mi twoj wzrost i wage,i ta wage jaka chcesz osiagnac! Napisz to takze w zeszycie!

mam 165 i waze 57 kg. chcialabym zrzucic 5 kg. niby nieduzo ale zawsze :O

Gość Diament
Swietnie wiec jutro bedzi twoj pierwszy dzien wpisow,wiec duza prosba jutro wieczorem napisz mi to co zjadlas przez caly dzien,czyli przepisz z zeszytu gdzies o 21.00 jesli bedziesz miala ochote. Ten pomysl powoduje ze jutro caly dzien bedziesz o tym myslala ze wieczorem trzeba to pokazac komus innemu. Oczekuje prawdy!

ok diament obiecuje ze napisze :D dziekuje ci za pomoc 🌻 wiesz ja jak juz pisalam bardziej chcialabym nabrac zdrowych zywieniowych nawykow!!! jeszcze nie mam nadwagi (i obym nigdy jej nie miala) co wcale nie znaczy ze mam figure modelki :O mam jednak tendencje do tycia i musze sie bardzo pilnowac :O niestety ostatnio "troszke" przesadzilam z pizza i chipsami stad to moje odchudzanie!! teraz ide spac!! wiec zycze wszystkim spokojnych snow 🌻

Gość Diament
Jezeli oczywiscie tylko masz na to ochote!!

Gość Diament
Dobranoc!

Dzien dobry! Witam wszystkie! To jest dobry pomysl z pisaniem tego co sie zjadlo rozniez na forum. A zatem pisze: - serek wiejski z brzoskwiniami - kilka ciasteczek do kawy :) - brzoskwinia - ziemniaczki, piers kurczaka i surowka z kalarepy (obiad) - kilka herbat, w tym na wieczor czerwona - no i winogrona (nie moglam sie powstrzymac) Kurcze troche tego duzo. Najgorsze jest to ze najwiecej jem po poludniu, ale staram sie nie jesc po 19. Dzis bedzie lepiej! Milego dnia:)

Gość iskaa
tez juz kiedys zaczelam taki zeszyt jak mowi Diament ale jakos nic mi z tego nie wyszlo kasienka dala mi link do www.dieta.pl tam mozna prowadzic rozne dziennki np. kalori czy tez ile juz dzis spalilas kalorii tez fajne ale ten zeszyt to chyba lepszy pomysl i tak jak mowi wazne jest aby go miec przy sobie zawsze zeby zaraz po lub jescze przed zapisaywac co sie je bo wiem z doswiadzcznia ze pod koniec dnia mozna cos zapomniec ale chyba tez bardzo motywujace jest szczere pisanie na forum o tym co zjadlysmy bo jak zjemy za duzo to bedzie nam wstyd i moim zdaniem kolezanki powinny komentowac ze np o to i o to za duzo albo tez za malo co o tym sadzicie??

Gość Diament
Witam nowy Dzien! 09.09.2005 Waga 61,8kg (Swietnie znow ruszyla)

Gość Diament
Do Paolki No i oto chodzilo, potrzebuje tylko abys pisala czas przy kazdym zjedzonym posilku. I trzymaj tak dalej!

Gość Diament
Do Iskaa Kup znow zeszyt ale taki ktory sie rozni od szkolnych bo bedziesz miala niechec do otwierania go bo juz raz cos spowodowalo ze przestalas... S a takie zeszyty jak pamietniki fajna sprawa masz przyjemnosc uzywania go i mozesz dodatkowe notatki dnia codziennego pisac,radze to osobom ktorzy juz probowali ze zwyklymi zeszytami. Ijeszcze raz bardzo wazne. Zapisuj przed jedzeniem to co masz zamiar zjesc i czas , nigdy po! Powodzenia!

Gość iskaa
hmmm a powiedz mi czemu ma sluzyc czas ?? mi sie tam zle te zeszyty nie kojarza ale zawsze fajnie miec jakis bajer w postaci ladnego notatnika kurde napisze cos miej wiecej wczoraj zjadlam zeby mi wstyd bylo ... bulka z tzw. smieciami + margaryna+szczypiorek+szynka+ser+pomidor + zielona herabata kawalek ciasta z sliwka... makaron z serem kilka malin ,sliwka 2 male wafelki z nadzieniem czekoladowym... bulka ciemna + maragaryna+ szczypiorek+szynka+pomidor+ salata z sosem smietanowym jejku mi chyba naprawde pomoze zapisywanie tego co zjadlam szkoda ze wyjedzam jutro bo forum mnie mobilizuje Diament i ty tez !! dzieki dzis wieczorkiem napisze tez co zjadlam komentujcie !!

Gość Diament
Majac zeszyt przy sobie i godziny zapisane zauwazysz ze zrezygnujesz z podjadania. Wiesz ze niedawno cos zjadlas ale tlumaczysz sobie ze to bylo juz dosyc dawno lub ze jeszcze jestes glodna. Gdy spojrzysz na godzine ostatniego posilku okazuje sie bardzo czesto ze jadlas przed 50minutami itp. Zas wieczorem masz caly obraz dnia i ilosci posilkow. I bardzo czesto wiesz ze jutro musisz cos ograniczyc lub zmienic.

hej:) ciesze sie ze znalazlyscie metode ktora na was dziala:D ja mam swoja diete 1200-1300 kalorii ktora zapisuje na dieta.pl, nie musze zapisywac co zjadlam przed kims, bo nie stwierdze, zeby to bylo za duzo, ja w czasie diety w ogole nie jem slodyczy ani tlustych rzeczy..a pozatym ja jak wczoraj bylam u babci i zjadlam obiad to zapisalam sobie wszystko przed zjedzeniem na kartce i potem przepisalam na stronke dieta.pl, wiec nie widze problemu, a pozatym przypominam, ze na diecie sie nie podjada np: na miescie, wiec po co mi ten zeszyt, poza domem, ale spoko, jak wam pomaga to dobrze, kazdy niech sie odchudza na swoj sposob:):) i tak trzymam kciuki za wszystkie z was:) u mnie to juz 4 dzien, 1kg mniej:) i tak ma byc powoli i zdrowo:D:D pozdrawiam:):) kasia

Witam wszystkie!!!! Niezly pomysl z tym zeszytem:):):) Mozna w nim poza tym zapisywac swoje spostrzezenia i \"zlote mysli\" :):):):) Ja tez kozystam ze stronki dieta.pl Jest to o tyle dobre,ze tam automatycznie oblicza sie kalorie,wiec jesli ktos stosuje dietke 1000 kalorii tak jak ja to bardzo ulatwia sprawe:):):P:P:P Pozdrawiam wszystkie i zycze wytrwaloscie w dietkowaniu:):):)

Mam pytanie do dziewczyn ktore sa zarejestrowane na stronie dieta.pl. Wlasnie tu jestem i nie bardzo wiem gdzie Wy zapisujecie to co zjadlyscie i gdzie Wam oblicza kalorie. Ja przed chwila obliczylam swoje BMI i okazalo sie ze mam 1 kg nadwagi:) Troche to urzadzenie niekompetentne bo patrzac na siebie to widze jakies 10 kg nadwagi. Dobre sobie:) Wlasnie wciagnelam banana. Wiem ze to nie jest najlepszy wybor ale w biurowym sklepiku nie bylo innych owocow. :)

O cholera! No to sie wyglupilam:) Nie dosc ze mam 1 kg nadwage to jeszcze slepne. Juz widze gdzie:)

Gość marzenkaatb do paolki
u nnie w Łodzi kosztuje 4,50 firmy KAMIS

Gość marzenkaatb do paolki
ale jeżeli ni edasz rady pić octu (bo nie każdy tak może) to kup w aptece tabletki CIDREX (ocet jabłkowy w tabletkach) ok 15 zł za 60 kapsułek pozdrawiam very macz

Gość Anetka-Skarpetka
hello, Ja tez sie chetnie przyłacze. Co prawda zaczełam sie odchudzac jakies 3 tygodnie temu i udalo mi sie zrzucic juz 3 kg. Mam 172cm wzrostu i wazylam 73 kg. Moze tego po mnie tak nie widac bo jestem ubita babka. Zaczełam duzo cwiczyc( teraz mam wakacaje)-jezdze na rowerku, i duzo pływam ( w sumie w roku akademickim tez). Nie prowadze zadnej diety-ale jem mniej( to zauwazyla moja mamusia) Przerzucilam sie na ciemne pieczywo( jest bardziej syte i zdrowsze bo oczyszcza jelita) Pozatym nie jadam kolacji...osttania rzecz jesli jem to przed 18...no i duzzoo pije wody( oczywiscie).Slodycze tez jem...tzn wtedy kiedy mam wielka ochote na cos slodkiego to jem kostke czekolady..zeby pragnienie mineło( bo kiedys odmawialam sobie czekolady....z takim skutkiem ze jak sie na nia rzuciłam to zjadlam cala!!hehehe) Zawsze bylam taka przy kosci...i zle mi z tym bylo, kiedy patrzylam na te chude laski. One moga ubrac sie we wszystko a ja nie..bo zawsze bylo widac oponki brzuszne i te na plecach -uciskane przez staniczek..wrrr. Ale w tym roku powiedzialam sobie dosc- za rok tez wyjde na plaze w swietnym bikini hehehe. Mam nadzieje ze do wakacji ( nastepnych rzeczx jasna) bede wazyla 55kg...i wierze ze Wy Dziewczynki mi w tym pomozecie ( bo razem zawsze razniej). wiec prosze o jakis kontakt !!!!Pozdrawiam Moj adres:yhz@tlen.pl