Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PPPPPIIIIIIIIIIIIPPPPPPPPPPP

NIEŚWIEŻY ODECH

Polecane posty

MAM NIE ŚWIEZY ODDECH.MIMO ŻE MYJE ZĘBY OK.3 MINUT.TO PO NIECAŁEJ GODZINIE MI WALI Z GĘBY.NIE ZDAJE MI SIE!!CO MAM ROBIC??

Gość szoruj tez jezyk
i wylecz prochnice.sa tez plyny do plukania,mietowe gumy i tic taki,jesli to problem zoladkowy.

Gość tez to mam

Gość tak_zwana
tez to mialam , to chyba byly wzdęcia...

Gość wycieraczka
wzdecia w zoladku? raczej w jelitach,,,,,chociaz ja juz sama nie wiem....slyszalamz,e ponoc osoby, ktore sie odchudaja maja problem z takim oddechem.... no zeby to podstawa,,jezeli i tak problem pozostaje to rzeczywiscie jest cos nietak z zloladkiem...sa jeszce migdalki, ktorych naskorek sie ponoc zluszcza i przez to wiele osob narzeka na jakies biale kulki wydobywajace sie z gardla o nieprzyjemnym zapachu..... powodow moze byc wiele....ja tam stosuje sie do dwoch rzeczy...zdrowe, lekkie i regularne jedzenie(do tego herbata zielona) oraz dbalosc o zeby ,,,,

ale ja się nie odchudzam ani nie mam żadnych białych kulek. Tylko po umyciu zębów (językj i podniebienie tez szczotkuje) po niecałej godizniemi wali z geby. Żuję gume ale ileż można??

Gość wycieraczka
to masz na bank problemy z zoladkiem...a jak stan twoich zebow?

:(

Gość heh...
zbyt mało zamknięte połączenie żołądka z przełykiem...tylko lekarz...trochę pomoże...ale nie do końca....należy znaleźć sobie partnera ze słabo rozwiniętym węchem...są tacy ludzie co nie czują zapachów...powodzenia.

No moje zęby są w stanie średnim. Możesz mi powiedzieć cos więcej o tych tabletkach?

Gość niedowierzalska
czy jak wylecze zeby przestanie z nich cuchnac?

to pytanie do mnie? nie pamietam jak sie nazywaja ale wystarczy powiedziec w aptece ze chcesz pastylki z wyciągiem z pietrusski-bierzesz chyba 2 tabletki dziennie-mi pomagały na nieświeży oddech

Gość wycieraczka
a uzywasz nitki dentystycznej?

tak do ciebie:) czekoladowe ciasteczko;)Dzięki za odpowiedź.Ile je jadłaś jak ci pomogło?

w opakowaniu jest ich chyba tylko 6. One mi pomagały właściwie tylko wtedy gdy je zażywałam-nie pomogą więc raczej długoterminowo-ale mozesz sie w nie zaopatrzyc i brac sporadycznie zwłaszcza wtedy gdy masz jakies wazne spotkania ktore wymagaja kontaktow z innymi ludzmi i nie chcesz ich zabic oddechem :)Nie zaszkodza Ci -mialam kiedys taki problem ale odkad zaczelam sie inaczej odzywiac minąl-jem wiecej nabialu i błonnika a odstawiłam kawe-bo to bylo chyba najgorsze. Pij jakies ziołowe herbatki np. rumiankowa

wypróbuj jakieś herbatki smakowe-one często pomagają odświezyc oddech. Może coś z Bio active> albo Vitaxa-poza tym herbata pomaga zwalczać kamień nazębny więc dobrze wpłynie na zeby

ok. Będe pić.Nie nie uzywam nitki dentystycznej:| DZIEKI WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI

Gość wycieraczka
skoro nie uzywasz nitki to kup ja i wyprobuj...wloz miedzy zeby i jak wyjmiesz to powachaj to co wyjelas.....powodzenia:)

Do wycieraczka- Ile kosztuje taka nić dentystyczna? Apropos słyszałam że płukanie szałwią też pomaga. Co o tym sądzicie??

Gość takka jedna
mozesz tez obejrzec stan swego języka-jeżeli ma zielonkawy nalot to oznacza ze masz problemy z żołądkiem-spróbuj oczyscic nalot z jezyka szczoteczka do zebow-zobaczysz ze stad tez pochodzi ten nieprzyjemny zapach

Gość wycieraczka
nitka dentystyczna hmm..nie wiem ile w Polsce ale na moje oko to(porownujac ceny) okolo 10 zl,ale moge sie mylic, bo nie ma mnie w pOlsce juz dluuudgo i rob to cidziennie rano i wieczorem..a wlascwie po kazdym posilku...i wylecz zeby...no plucz rowniez,,,a na koniec dodam bys pila zielona herbate:)

Gość wycieraczka
aha i uzywaj plynu do plukania ust(zamiast wody)..zaraz po umyciu zebow, a nitka to po to aby usunac resztki jedzenia z zebow, ktore jak zalegaja to gnija i powoduje i prochnice i brzydki zapach

wylecz zęby, usuń kamień nazębny, jeśli takowy masz, bo on też powoduje nieświeży oddech jeśli mimo tego i mimo dokładnego szorowania zębów i języka nadal jest nieświeży oddech, to rzeczywiście mogą być jakieś problemy z układem pokarmowym. I daj sobie spokój z tabletkami pietruszkowymi, tym bardziej, że jak ktoś tu napisał, na dłuższą metę one nic nie dają, tylko idź do lekarza, bo to może być np. grzybica układu pokarmowego.

Hej dziewczyno. Te rady co dostalas sa \'dobre\', ale one usuwaja na krotko ten nieswiezy oddech, a nie jego przyczyne. Taka jest prawda, przestaniesz pic, lykac a ta przykra dolegliwosc wroci. Mozliwe, ze masz cos z zoladkiem. Najlepiej udaj sie do lekarza pierwszego kontaktu, on Cie skieruje do laryngologa (mozliwe, ze masz cos z drogami oddechowymi) lub do gastrologa (zoladek) albo do jeszcze innego lekarza. Zycze powodzenia i swiezego oddechu.

dzięki za wszystkie komentarze. Moniuch mnie trochę załamałas:( Ale cóż

przepraszam za pomyłke MONIUCHA:)

Poprawka - Monikucha Pip Nie zwklekaaj z wizyta, nie wiadomo co Ci jest, czasami moga byc powazne problemy, np. z krtania i gardlem (w przypadku problemow zoladkowych).

Gość dziewczyna1234
ja mam takie problemy jak jem ciemne pieczywo, albo jak sie odchudzam. a wzdecia i zaparcia tez moga byc przyczyna niesiwezego oddechu