Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wybór bardzo ważny

co wybrac?

Polecane posty

Gość wybór bardzo ważny

a wiec mam plamy na twarzy po branitu tabletek przez 5 lat za 2 lata bede planowac dzieci i pojutrze albo wezme tabletke albo je odloze chcialabym to rzucic juz sie nie truc i jeszcze te plamy na buzi tzw choroba ostuda pojawila mi sie wlasnie po tabsach ale z drugiej strony boje sie ciazy jeszcze za wczesnie jak dotad nigdy sie nie balam zawsze byly tabletki wiec obaw zadnych nie bylo nigdy jeszcze nie stosowalam niczego innego jestem drobna wazne 47kg na 169cm piersi mam male i boje sie ze jak odloze tabletki to jeszcze moge schudnac do tego wszystkiego dochodzi jeszcze problem z buzia boje sie tradziku po odlozeniu tabl anty a moze sa jakies tablety majace tylko np hormon zenski nie wiem co robic prosze doradzcie

bo mi ostatnio gin przepisała stediril ponieważ zawierają żeńskie hormony,bo mam problem z dobraniem tabl,one są jednoskładnikowe

Gość june
Jesli nie czujesz sie dobrze z tabletkami to je odloz. Jesli juz masz problemy przez nie, to wydaje mi sie, ze najstosowniejsza decyzja byloby je odstawic aby cos gorszego Ci sie nie przyplatalo. Ciaza nie powinnas sie tak martwic-wystarczy odrobina roztropnosci, tak przynajmniej wyglada z mojej strony. Odstawilam tabletki okolo poltora roku temu, stosuje prezerwatywy i w ciaze do tej pory nie zaszlam. Nie daj sie zastraszyc lekarzom, ktorzy twierdza, ze jak rzucisz tabletki to bedziesz plodna jak krolik i dziecko murowane. Przeciez sa inne formy antykoncepcji, ktore tez sa skuteczne. Wystarczy je stosowac:) Jesli chodzi o tradzik to zalezy od osoby. Ja bralam tabletki na tradzik i mi wrocil, ale teraz sie okazuje, ze przyczyna tradziku jest cos innego. U Ciebie moze wrocic a moze i nie-wszystko zalezy od organizmu. Moze byc chwilowy gdyz Twoje hormony beda musialy przejsc do ich naturalnego stanu. Niestety tego nikt Ci nie powie na 100%. Jest tutaj bardzo fajny topik o rzuceniu tabletek-chyba sie nazywa "koniec z tabletkami a moze i nie" lub cos w tym rodzaju. Poszukaj w wyszukiwarce-tam dziewczyny maja duzo informacji i pisza o ich przezyciach po odstawieniu tabletek. Pozdrawiam!

Gość wybór bardzo ważny
bralam diane przezprawie 2 lata po cilescie mialam odruchy wymiotne bo te tabletki sa nie w oslonkach po mikrogynun21 moze to glupie ale czulam ze pojawilo sie wieksze obwlosienie po minulecie mialam plamienia bralam 1 m-c yasmin i z buzia mialam problemy wiec pasuja mi daina ale mam plamy na buzi :(

Gość wybór bardzo ważny
dodam ze jak robilam sobie badania na progesteron to w czasie brania tabletek mialam 0,315 ng/ml

Gość wybór bardzo ważny
czytalam teraz sporo o tabletkach i z tego co widze moze faktycznie sprobuje stediril30

możesz spróbować,ja na razie je toleruje,a w ogóle to tych tabsów nabrałam-po1 ciąży tolerowałma trigular po 2 trigular zmienialam na wszystkie możliwe,w tej chwili po 3 ciąży zdecydowana byłam na spiralę ale maja gin zaproponowala jeszcze spróbowac właśnie strediril30 i na razie jest ok- nic się nie dzieje ,a tez jestem osobą drobną więc próbuj,POZDRAWIAM