Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bakteryjka

helicobacter a stan cery?

Polecane posty

Gość bakteryjka

Helicobacetr.To jest baktreia ktora znajduje sie u czlowieka w zoladku.Normalnym jest ze ona tam zyje ale w jakims steżeniu natomiast jak jest powyzej jakiejs ilosci to ma wplyw(bardzo negatywny)na stan cery.Mam podwyzszony poziom tej bakterii-wiem bo zrobilam sobie badania w prywatnym labolatorium.Ale co teraz.Jakies leki? bylam juz u 3 lekarzy i mnie zbyli !!! Ze z takimi pierdolami przychodze! Wiecie jak to leczyc,ma ktos jakies doswiadczenia?

to idz do innego lekarza!!!!!!!!Przeciez my Ci nie pomozemy!Jak lekarz moze Cie zbyc?Co to za lekarz?

hejka, ja też mam wysokie stężęnie tej bakterii:(( lekarz przepisał mi dwuskładnikową kurację, którą mam stosować przez 14 dni! mam pytanko może ktoś orientuje sie kiedy powinnam powtórzyc badane na tą cholerna bakterię ? czy zaraz po zakończeniu kuracji? gdzieś wyczytałam, ze lekarze określają powodzenie leczenia po tym jak po 4 tygodniach nie ma bakterii w badaniu, nie wiem czy czekać te 4 tygodnie czy zrobic badanie zaraz po zakończeniu kuracji??!!! może ktoś z was zmagał sie z ta przypadłością i może udzielic porady:)z góry dziękuje i pozdrawiam:):)

Gość a ile kosztuje
badanie na helicobacter?

Gość jatezmam
wlasnie sie lecze test kosztuje około 30 zł ja mam 2 antybiotyki klabion i amotaks i helicid badanie po kuracji można zrobić od razu z kału, z testem z krwi nalezy poczekac dłużej bo bada on przeciciała, a te mogą się utrzymywac dłuzej. Pozdro i zycze sukcesow w leczeniu u mnie niedowaga i smród z ust były powodem zgloszenia sie do lekarza

Gość Magda2555
no więc ja jestem bardzo doświadczona jesli chodzi o tą bakterie. Ponieważ walczyłam z nią 7 lat... i Ci pożal sie boże doktorzy nie umieli mnie wyleczyc przez tą bakterie mam zrujnowany żołądek, długo nie leczona zaczyna żrzerać żelazo moje wynosiło 2,8 gdzie norma jest 12 byłam strasznie osłabiona... miałam go w sumie 7 razy narazie spokój bo bardzo silnym leczeniu antybiotykami i rocznym uzupełnianiu żelaza. jeżeli masz helikobaktera i jestes po kuracji antybiotykowej i jestes wyleczona to i tak do półroku bedzie on we krwi jedynie jest takie specialne badanie kału aby zbadac jego obecność ale bardzo mało labolatoriów go robi. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj :)

Gość gość
Jaki wpływ ma ta bakteria na cerę i samopoczucie?

Gość gość
nikt nie miał takich problemów?