Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowitka

Nożyczki DEGAŻÓWKI do cieniowania-gdzie i za ile?

Polecane posty

Gość zdrowitka

chodzi mi głownie o w-we...nie jestem fryzjerka..chce po prostu sama podjac wlasne wlosy w wlasne rece...doradzdzcie gdzi ekupic i za ile... ths dziewczyny

Gość zdrowitka

Gość zdrowitka
uppp

Ja bym sie zastanowila nad tymi nozyczkami. Nie to, ze odradzam, ale przemysl to. Jesli masz ladne proste wlosy to ok, ale jesli masz takie jak ja - geste ze sklonnoscia do falowania i do lokow - to odradzam.Ja sobie zmniejszylam objetosc wlosow tymi nozyczkami i lipa, moje wlosy wygladaly jak siano, jakbym miala strasznie zniszczone. Fryzjerka powiedziala, ze moje wlosy mozna tylko pocieniowac, ale nie degazowac. A teraz mam ladne, gladziutkie wloski ;) Pozdrawiam ;)))

Gość eliaaaaaaaa
Jeżeli sie zdecydujesz kupić, to w galerii centrum można je dostać za 13 zeta. Ale zastanów sie, bo nie jest z nimi tak łatwo - sama się przekonałam :-\

Gość degażówki
to moje ulubione nożyczki, ciągle nimi podcinam sobie grzywkę. moje są profesjonalne ,dostałam od mojego faceta który jest fryzjerem. nie wiem ile kosztują ale pewnie koło100zł.

Gość degażówki
można je kupić na pewno w sklepach fryzjerskich. albo takie dużoooo gorsze na bazarach u rosjan.

Gość zdrowitka
do martika- fakt mam falowane wlosy...ale jak nie sa wycieniowane to wtedy wygladaja jak "kupa siana" :P...jak fryzjerka mi cieniuje to na roznych dlugosciach ale w odstepach tak zeby fale nachodzily na siebie i wtedy to wyglada fajnie. A nie chce mi sie chodzic co 2 tyg do fryzjerki bo mi wlosy tak szybko odrastaja iwychodzi znow jedna linia... dzieki wpadne do galeri centrum...a nie wiecie moze jak sie nazywaja jakies inne nozyczki do cieniowania wlosow?

Gość zdrowitka

Gość klatklati
tez chce wiedziec...

Ja tez mam sianowate wlosy jak nie mam pocieniowanych, dlatego zmniejszam objetosc jezynie za pomoca cieniowania a nie degazowania, bo inaczej nic sie niestety nie da zrobic z moimi wlosami :/ siano i tyle :/ bleah :P

Gość zdrowitka
to jakimi innymi nożyczkami moge wycieniowac włosy? soryy ale jestem jak widac bardzo nieuswiadomiona...myslałam ze degazowki sa do cieniowania....jak nie to do czego służa? w takim razie szukam odpowiednich do cieniowania...czy one tez maja jakas specjalna nazwe? dzieki za info dziewczyny

Gość madzia4
Do cieniowania są degażówki tylko o ile mi wiadomo.

Gość zdrowitka
a te drugie o ktorych marika pisała?

Gość zdrowitka
upsss martitka

Gość madzia4
Martitka napisała że jedynie cieniuje włosy.Czyli robi to normalnie za pomocą zwykłych nożyczek. Przeczytaj uważnie.

Dokladnie, madzia4 ma racje, cieniuje u fryzjera zwyklymi nozyczkami, ale teoretycznie to nie sa zwykle nozyczki takie za 5zl tylko nozyczki fryzjerskie za min.100zl i ktore nie urywaja wlosa i go nie niszcza tylko ladnie tna. Degazowki natomiast sluza do degazowania, czyli zmniejszania objetosci wlosow.Nie widac jak sa uciete wlosy tak jak w przypadku cieniowania widac kazda dlugosc, tylko jest tych wlosow mniej na glowie.

Gość Nataliaaa
Degażówki nie służą do cieniowania,ale do przezedzania włosów ,lub jak czyjeś włosy są niesforne to te nożyczki sprawiają ze włos wtedy jest bardziej "grzeczny"P.s takie nożyczki można kupić w Emporium -sklep fryzjerskia ha i jeszcze jedno nożyczki fryzjerskie są drogie tak jak każdy sprzęt fryzjera mogą kosztować od 100zl w zwyż

Gość gviazdka
mam podobny problem. A wlasciwie z moja grzywka... Nie chce chodizc co 2 tyg. do fryzjera tylko po to by mi podcial grzywke.. dlatego chodzie co 2 miesiace i mi obcina na tak krotko.. ze przez tydizen mam ochote nie wychodzic z domu .. A jak sama sobie obicnam to po pierwsze krzywo a po drugie nie uklada mi sie tak ladnie jak po wizycie u fryzjera... Dlatego rowniez szukam tych nozyczek.. bo juz nie iwem co zrobic z ta glupia grzywka :( HELP:((

Gość Bańdzia
Hej. degazowki kosztuja 115 zl sa tez drozsze ale te juz sa wystarczajaco dobre....

Gość bossmanka888
a ja kupiłam takie nożyczki za 5zł na bazarze :) ale to było lata temu i szukam teraz nowych bo tamte zostawiłam mamie. Pewnie w salonach maja o niebo lepsze i droższe ale do podcinania mojej grzywki są idealne :)

Gość Journey
A na Allegro chodzą w granicach 20 złotych...

Gość sdi
Najlepsze I wmiare tanie , są to degażówki Jaguar pre style Ergo polerowane. Bardzo przystępna cena około 100 zł .Bardzo polecam

Gość Paulaaaaa
zdrowitka - ja od 13stego roku życia się sama obicnam a mam prawie 21. I już jako trzynastolataka jak widziałam co robi fryzjerka powtarzałam to samo w domu. Może po prostu się jej dokładnie przypatrz jak to robi i sama się wyrobisz. Ja teraz obcinam połowę mojego osiedla a żadnych kursów nie miałam a i zawsze jakiś grosz wpadnie;) pozdrawiam.

Gość shorty31
jęsli ma sie talent do ciecia obetnie sie włosy nawet nozyczkami szkolnymi ,wiem po sobie aczkolwiek dziewczyny nie kupujcie niewiadomo jak drogich degażówek polecam te nopżyczki z kosztem przesyłki 2 pary zwykłe do prostych cięć i degazówki za niespełna 30 zł wejdź cie na allegro i wpiszcie numer 1171356425,jest tam inny tez wybór.

Gość Laura3
Możesz je kupić na allegro i wcale nie wydać 100 zł ;)

Gość daglass
Widzę że mało co wiecie o tych nożyczkach. Po 1 mają one (Rusk Nożyczki BETA 14cm, 27 ząbków) następne te same ( Rusk Nożyczki ALPHA 14cm, 8 ząbków) i kolejne ( Rusk Nożyczki GAMMA 14cm, 35 ząbków ) Więc nie piszcie bzdur jak nie wiec co i jak a to tylko 3 przykładowe nożyczki

Gość gość
W Rossmanie za 18 zl wyglądają na porządne

Gość Kasia Ź
do Martitka- zazwyczaj sie nie udzielam na takich forach, ale jak zobaczyłam Twój wpis, to muszę napisać, że masz świętą rację w 100%, a nawet w miliardzie procent :) ostatnio miałam tak fatalną wizytę u fryzjera, że jestem załamana do tego stopnia, że zaczęłam czytać w internecie o degażówkach :P Mam długie, gęste, falowane włosy (a raczej miałam). Potraktowane zostały degażówką, żeby "lepiej się kręciły"... Włosy stały się sianowate i w ogóle przez jakiś czas się nie kręciły. Nie wiedziełam wcześniej, że nie powinno się na takich włosach jak moje używać dygażówek, teraz już wiem. Szkoda tylko, że Pani fryzjerka o tym nie wiedziała... Następnej takiej "połamię palce", jak bedzie chciała moich włośów tknąć tym wynalazkiem :P