Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ------

KTOS Z WAS WIE JAK ZINTERPRETOWAC WYNIKI BADANIA POZIOMU CUKRU???

Polecane posty

Gość ------

WYNIK: 126.MG/DL ZNACZNIKI: POWYŻEJ NORMY NISKI:70. WYSOKI:115.

Gość ------
NA CZCZO, ALE ZUŁAM GUME

nie wiem na ile guma może zmienic pozim cukru, chyba niewiele - więc znaczyloby to że masz za wysoki pozim cukru, kontakt z lekarzem chyba wskazany. Byc moze jeszcze nie czujesz poczatków choroby ale lepiej zapobiegać i sie upewnić. Na drugi raz nic nie żuj żeby nie fałszować wyników.

Gość iskaa
mysle ze guma nie ma tu nic do rzeczy jezeli jest taki wynik to napewno trezba go powtorzyc aby sie przekonac czy wynik jest prawidlowy poniewaz czasem dochodzi do takich sytuacji gdzie wynik wychodzi falszywy

Wg tego, co znalazlam w moich osobistych zrodlach, to norma wynosi 70-100 mg/dl, ale sa rozne wartosci. Podwyzszony poziom cukru moze swiadczyc o cukrzycy albo o niewlasciwej pracy trzustki.

Gość zrób jeszcze raz
ja miałam duze rozbieżnosci w wynikach badań. Co prawda badałam sobie hormony, ale wyszło mi dużo ponad norme, a po miesiacu wyszło mi w normie. Dobrze, ze nie zaczełam brać żadnych leków. Uff.. Postaraj sie nie psuć niczym wyników tzn nie żuj gumy. Wiadomo, moze pobudzac czynnosci pewnych narzadów, a wiec minimalnie ma wpływ na wynik.

Gość kikiki
guma ma znaczenie, powtórz badanie i jak nastepnym razem mówią do Ciebie że masz być NA CZCZO to nawet łyka gorzkiej herbaty nie pij!!