Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martta

NAJSILNIEJSZY LEK PODCZAS OKRESU

Polecane posty

hejka nooo normalnie parze sobie wkladam toreczeczke do kubka zalewam wrzatkiem przykrywam spodeczkiem z 10 minut sie parzy potem wypijam normalnie jak herbate:))pozdrawiam

Gość kaskaaa
nospa lub seractil ( wprawdzie na recepte ale jest genialny )

Gość witaminka C
truuskaffka dzięki :))

Gość aga676
Mnie od zawsze pomagała pyralginka (żadna z Was nawet o niej nie wspomniała ). dziś właśnie mam pierwszy dzień i bardzo boli ;( rano wzięłam pyralgine, ale już przestaje działać. Mam w domu Ketonal - nigdy go nie brałam, ale po tym, co tutaj przeczytałam, mam nadzieję, że mi pomoże :]

ketonal forte - ale ja sie troche czuje po nim jak pijana. nie polecam jazdy samochodem przez godzine od zażycia.

Gość laluchna
pyralginum

Gość naproxen
ale jest na receptę.Naprawdę silny-brałam pół tablety na mocny ból.

Gość koszmarny bol
SCOPOLAN dwie tabletki na raz, rozgryzam zeby szybciej dzialalo. Tylko lepiej po nich nie prowadzic samochodu :)

Gość MadziorekMagda
Fajne ze takie cos opisalyscie wlasnie 2 dni temu umieraalm z bolu..nie pomaga ;( zazwyczaj biore 2 nospy < lub 1 forte> i jeszcze jakas przeciwbolowa;(no i nie dziala..niestety:( ale poczytalam sobie pojde do lekarza i zobaczymy;-) kiedys tak nie mialam...

Gość NIUńKA22
A wiec drogie panie,podczas miesiaczki pierwsze dnie nie moge sie podniesc z luzka,wymiotuje,mdleje,doslownie umieram,dzieki tabletkom KETONAL w pierwszym dniu czuje sie dobrze,fakt aby mi pomogly musze stosowac w wiekszych ilosciach(3tabletki po 100mg-300mg) Teraz znalazlam jeszcze mocniejsze tabletki TRAMAL sa niesamowite jedna tabletka i bol znika nawet na dwa dni. Podobno dobre sa tez DUPLI-DUO.Pozdrawiam goraco!

ja również bardzo żle znoszę pierwsze 2 dni miesiączki, ledwo podnoszę się z łóżka, mam potworne bóle podbrzusza i kręgosługa, do tego jest mi nie dobrze, kupuję najsilniejsze leki przeciwbólowe (ibuprom max, choć ostatnio niezbyt pomógł, nurofen menstual). Do tego schodzą mi skrzepy krwi i nawet przy kaszlnięciu odczuwam potworny ból. Kilka lat temu mój ginekolog poleciół mi pigułki antykoncepcyjne, powiedział że to przyniesie ulgę i faktycznie lepiej znosiłam miesiączki, wystarczały lżejsze środki przeciwbólowe. Od 2 lat już ich nie biorę, ponieważ staramy się mężem o dzidziusia (z tym też mam problem ale to temat do innego topiku) i znowu powrócił problem bolesnych miesiączek, tym razem mam wrażenie, że ze zdwojoną siła.

Gość stasiaD
antidol bez 2 zdań

Gość Martunia_82
dziewczyny ja rowniez mam bardzo silne bole-pierwsze 2 dni i nic nie pomaga ale UWAZAJCIE NA KETONAL bo to lek bardzo silny!pomaga-to prawda,ale jak ktos nigdy nie brał to wystarczy pol tabletki (100mg)lub nawet 1/4 tabletki!nie pozwolcie by organizam sie przyzwyczail,bo ten lek jest podawany po operacjach jako usmierzenie bolu!jka przyzwyczaimy organizm to kiedys w razie nieszczescia nie pomoze ketonal w spzitalu bo organizm potraktuje go jak zwykly lek przeciwbolowy!sama sie mecze i bralam nawet po 5 paracetamoli,ibu,czy nospy i nic nie pomagało!warto sprobowac ale nie po cale j tabletce ketonalu-pomyslcie na przyszłosc.pozdrawiam

Polecam wiesiołek - zdrowo i skutecznie + inne zalety

Gość kininka
dziewczyny, szczesciary z was jesli tramdol wam pomaga, bo mi to nawet Tramacet(polski odpowiednik - Zaldiar - Tramadoli hydrochloridum, Paracetamolum) nie pomaga! plus tabletki antykoncepcyjne, co to maja zlagodzic wszystkie objawy. w ten ostatni wtorek (2 dzien okresu) karetka zabrali mnie z pracy i podali morfine :/ coz takie zycie... ps. dla tych co nie wiedza polecam lektury troche na temat coponiektorych lekow na recepte, m.in. o tych zawierajacych tramadol, sa to leki opioidowe i latwo sie uzaleznic (zwiazek z opium) poza tym skutki uboczne :( jesli macie ochote to polecam: http://emc.medicines.org.uk/medicine/13895/SPC/Tramacet%2037.5%20mg%20325%20mg%20film-coated%20tablets/ http://pl.wikipedia.org/wiki/Tramadol

Gość boliiiiiii
mam dzisiaj miesiaczke nie mam zadnych tabletek przeciwbolowych co mam zrobic a zwijam sie z bolu???:(