Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gula

ZŁE składniki kosmetyków

Polecane posty

Chciałabym kupic wreszcie kosmetyki które nie pogorszą stanu moej cery. Mam bowiem bardzo tłustą skóre i na dodatek z trądzikiem. Napiszcie prosze jakich składników w kosmetykach powinnam unikać, jakie wogóle nie są dobre i szkodzą cerze. Chciałabym kupić głównie żel/pianke do mycia twarzy i tonik. Wiem że przedewszystkim żadnego alkocholu, ale czy coś jeszcze. Przy kokazji napiszcie które składniki są wskazane. I może ktoś wie które kosmetyki nie mają w składzie złych składników. Pewnie i tak przeczytam skład kosmetyków. Z góry wielkie dzięki :) Wiem że moze juz było tużo topików na ten temat, ale ja nie znalazłam, zresztą wole na bieżąco.

Gość lilkamvkjvg
napewno nie uzywaj kosmetykow ze skladnikami ze zwierzat np masc z sadla swistaka itp.. najlepszy jest zwykly krem nivea poniewaz nie zawiera srodku konserwujacych itp badziewi... nie uzywaj zadnych przeciwzmarszczkowym bo w rzeczywistoci to one niszcza cere.. lepiej jakies nawadniajace .. a tak wogole to im drozsze kosmetyki tym lepsze

Gość --Karo--
Sorry ale to co napisal poprzednik o nicku " lilkamvkjg" to go... prawda! Wcale nie znaczy, ze np. krem ktory kosztuje majatek jest taki super! Cena owszem jest "super". Czesto jednak te wszystkie Chanele, Diory itp to wielki pic na wode, napchane sa w nie takie rzeczy ktore po pierwsze sa gorszej jakosci jak te w tanszych kosmetykach, a cena to tylko trik medialny, ladne opakowanie ktory cieszy oko i wydaje nam sie ze DZIALA! Unikaj kosmetykow perfumowanych i zawierajacych parafine- zatyka pory. Najlepiej lekkie rzeczy. Powiem Ci, ze tonik AA Young antybakteryjny ma bardzo dobry sklad, wrecz idealny :). Bezalkoholowy, a na drugim miejscu w skladzie jest substancja ktora powoduje, ze sklady po krostach ( tj. czerwone plamki ) szybciej znikaja. Ma takze witaminy. Ten moge i polecic.

No cena na pewno nieświadczy o jakości, sama się przekonałam. ale dzięki z rady. Ktoś jeszcze?

tiaaaa.... Jesli juz krem nivea to ten w niebieskim opakowaniu. Nic z kosmetyków AA Oceanic nie ma idealnego składu. Na pryszcze polecam Tormentiol lub olejek pichtowy lub herbaciany. Na nawilżanie twarzy - olejek z wiesiołka firmy Gala w kapsułkach , za chyba 50 ampułek 12 zł. Tylko bardzo trudno go dostać :(

Gość kitty8
nie uzywaj kosmetyków z alkoholem (bardzo powszechne przy tłustej cerze) krem - granatowa Nivea - nie ma lepszego i polecam z apteki serie Plantacea Herbapolu...a używać powinnaś tylko rzeczy dla alergicznej, wrażliwej cery.

Dzięki z rady ale czy mydło z bardzo mi cery nie wysuszy?

Gość a22
to jak umyjes skore mydlem szarym to potem ja nawilz np kremem nivea visage

Gość gość
Bardziej zwracam uwagę na to, jaka to marka. Przy Hildegard Braukmann wiem, że kosmetyki są oparte na ziołach i witaminach, więc nie ma żadnego stresu. Za to jeśli kupuję coś marki anonimowej, to zawsze analizuję skład.