Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelaine

czy ktos mial depilacje laserowa na twarz?POMOCY!

Polecane posty

Gość ewelaine

wczoraj mialam depilacje laserowa na wasik i brode, dzisiaj jestem spuchnieta, jakby mnie bolaly zeby, o tego mam uczucie jakby zdretwiala mi broda, czy tak ma byc?kiedy to przejdzie?pomozcie bo oszaleje!

Po pierwsze czy wychodziłaś na słońce po zabiegu? Po drugie żaden szanujący się zakład kosmetyczny nie przeprowadza zabiegów laserowych o tej porze roku. Nie wiem czy coś w twoim wypadku jest nie tak. Radzę skontaktować się jak najszybciej z kilkoma innymi wykwalifikowanymi kosmetyczkami i spytać je o radę. A na przyszłość sprawdzać renomę zakładu kosmetycznego. W końcu w ich ręce oddajesz swoje zdrowie. Na pociechę dodam, że też się nacięłam w tym roku na kosmetyczkę-alkoholiczkę. Brr... Napisz co i jak po tym zabiegu. Jestem ciekawa, bo sama chcę usunąć laserowo włosy z brody. Pozdrawiam :-)

Gość abdennnnka
bolało?:o

Gość hilil
gabinet kosmetyczny ??? martyna tu chyba TY masz raczej złę wiadomości. depilację laserową przeprowadza się po konsultacji lekarskiej, a ja nawet mam cały zabieg przeprowadzany przez lekarkę (medestetica w gliwicach). oczywiście ze we wrześniu można również, jeśli pracujesz całe lato i nie opalasz skóry , to w czym problem? kosmetyczek o rade pytać nie polecam, bo skoro to domena lekarza to tylko on wie, co robić potem. przecież jak masz wątpliwości po zabiegu, mozesz zadzwonic do swojego lekarza!! twarz jest oczywiscie wrażliwa, dlatego smarowac lepiej emlą i znieczulic. albo umówić sie na zabieg próbny - wtedy bedziesz wiedzieć, jak reaguje Twoja skóra i na jaą energię można sobie pozwolić. powodzenia !! zarost kobiecy to naprawde nasz straszny problem ...

Gość aaaaaaaaaaa
ja nie moge sobie zrobic depilacji bo mam za ciemna karnacje :( próbny laser poparzyl mi skore pomimo ze nastawiony byl na najmniejsza mozliwa moc. pani powiedziala ze w zasadzie tak mala ze kompletni nieskuteczna. a i tak mnie troszke poparzylo, a potem skora byla b. warazliwa i opuchnieta. ale po kilku dniach przeszlo.

Gość malinowe lato
to taj jest ze nie mozna jak sie ma ciemna karnacje?

Gość dardanka
Ja mialam robione juz dwa lasery na wasik i brode.Zabieg robila mi kosmetyczka,i za pierwszym i drugim razem bylam tylko troche czerwona.Nastepnego dnia prawie wszystko wrocilo do normy.musze dodac ze pani ktora robila mi depilacje zaproponowala bardzo dobry krem,co prawda kosztowal 30 zl.ale nie zaluje.koncem lutego ide trzeci raz.Wydatek spory,ale mam nadzieje ze sie w koncu raz na zawsze pozbede tego paskudztwa.

dardanka-jaki to krem??Moze Emla?Jest na recepte czy mozna kupic samemu w aptece?

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeee
po pierwsze nie można być opalonym bo laser poparzy - sprawdzone, poparzyło mnie na próbie. ja po depilacji laserowej używam maści alantan plus, nie jest na receptę. za pierwszym razem od razu umyłam twarz i to był błąd. za drugim razem stosowałam się do zaleceń dermatologa i nie było śladu: nie myć depilowanego miejsca wodą, tylko smarować w/w maścią przez przynajmniej jeden dzień. nic więcej na to nie nakładać. i będzie ok.

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeee
ja chodzę do Dermedu w Katowicach - moim zdaniem profesjonaliści