Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonawdowa

Żadna praca nie hańbi?

Polecane posty

dostałam propozycje pracy-jako osoba sprzątająca w szkole..jestem na 3 roku studiów (magisterskie, zaoczne)i nie mam z czego opłacać czesnego więc z tego powodu raczej przyjme ta ofertę-moja rodzina jest temu troche przeciwna-uważają ze powinnam miec o wiele lepsza prace, najlepiej w biurze..chcialam Was zapytac co byscie zrobili na moim miejscu i czy kiedykolwiek pracowaliscie gdzies gdzie uwazaliscie ze jest to dla Was hańbiące? A może uważacie że żadna praca nie hańbi (ja tak uważam). Dodam ze jeste to praca na dobrych warunkach, jak dla mnie nawet bardzo dobrych (ok 1000zł +premia)/pełen etat. Przez moja rodzine mam taki dylemat..co sadzicie?

Moim zdaniem czemu nie :P Skoro dobrze płacą no i potrzebujesz kasy..Zawsze możesz rozpocząc tutaj a przy okazji rozglądac sie za czyms innym ;) pozdrawiam 🌻

Gość nie sluchaj rodzinki

Gość jeszcze raz to samo
ja bym pracowała:)

Gość ja bym brala
oni cie krytykuja, ale nic nie pomoga.. a za kase, ktora zarobisz oplacisz studia i bedziesz znala wartosc pieniadza ;)

Gość prawie przez
cały okres studiów bylam sprzataczką.... studia na AGH, 4, 5 roku inżynierskie... korona miz glowy nie spadła... ŻADNA UCZCIWA PRACA NIE HAŃBI!!!

Gość florianka
Masz racie tylko moja rada nie zchylaj sie nigdy bo napewno masz sliczny tyłeczek i dyrektor może Ci w niego wpakować swuj czlonek

Powiedz swojej szanownej rodzinie, że jeśli im z tym niewygodnie to niech ci po prostu dają tego tysiaka miesięcznie i płacą ZUS. Jeśli się nie zgodzą - powiedz im uprzejmie, żeby Cię pocałowali w dupę i rób swoje. Jak byłam studentką to sprzątałam biura i robiłam mnóstwo innych rzeczy, które się nie kwalifikują do przyznania doktoratu. Nie żałuję. I nikt się nie dziwił.

bardzo dziękuję Wam za wsparcie-przez rodzinke zaczelam sie wahać-a wczesniej od razu bylam zdecydowana na to. A miał ktos doczynienia z tego rodzaju pracą? -bądź co bądź będe sprzątaczka :( oczywiscie nie jest to szczyt moich marzeń ale od czegoś muszę zacząć..

Gość moja droga
nie jestes ani pierwsza ani ostatnia studentka, ktora zarabia sprzataniem i nie unos sie tak duma.. w czasach, gdy tyle ludzi jest bez pracy,, wierz mi znam wiele osob, ktore by sie ani sekundy nie zastanawialy..

no i troche sie obawiam tego ze jest to szkola zawodowa a wiadomo co sie mowi o ludziach z zawodowek-moga mi dac w kosc..

No cóż, nie jest to zbyt skomplikowane. Sprzątaczka sprząta :-) Ja sprzątałam biura a nie szkołę. Całkiem znośna robota. I pamiętaj - zawsze naokoło Ciebie będzie sporo ludzi którzy będą \"wiedzieli lepiej\" i próbowali mówić Ci co masz w życiu robić, a czego nie. Sraj na nich rzadkim kałem, to Twoje życie, nie jesteś marionetką. W międzyczasie możesz się rozglądać za czymś ciekawszym, jeśli będziesz miala ochotę. I uwierz - w przyszłości, kiedy będziesz się starać o stałą pracę, to pracodawcy będą z zadowoleniem przyjmować wiadomość, że w czasie studiów zasuwałaś ze ścierką i z mopem zamiast siedzieć na dupie, szlifować tipsy i czekać na gwiazdkę z nieba. Pozdrawiam serdecznie 🌻

Ja na studiach sprzedawałam okulary przeciwsłoneczne, sprzedawałam buty, robiłam ankiety, udzielałam korepetycji, pisałam prace za pieniądze, pracowałam jako hostessa na targach, opiekowałam się dziećmi i sprzątałam u zamożnej rodziny. Nie czuję się shańbiona.;)

Gość Marysia...
Od niedawna jestem za granica w celach zarobkowych SPRZATAM, a w Polsce byłam Panią KSIEGOWA z 10 letnim stazem (ekonomista) . Marze o własnym biurze podatkowym i wierz mi mam gdzies to: co inni myśla na temat mojej pracy chodz i szefowie dawali mi 100% podwyzkę abym została w firmie. Jestem młoda, mam plany i ambicje i chce je realizowac. I nawet stac mnie aby oplacac tu mieszkanie w Polsce czynsz za wlasne mieszkanie i chodze tu szkoły na jezyki. Jestem zadowolona ...

Gość w zawodowce
nie dadza Ci zycia, na przerwach radze chowac sie w kantorku, ale co tam, do odwaznych swiat nalezy :-)

Gość zielona w
w nastepnym roku chcialabym wyjechac za granice-pewnie tez bede tam sprzatac wiec bede przynajmniej miala juz praktyke :)

to wyzej na pomaranczowo to ja-cos mi sie psuje kafe. Naprawde, teraz najbardziej mnie martwia te dzieciaki z zawodowki:(

Gość Marysia...
czasmi mam wrazenie ze Polacy reprezentuja inny poziom i są malo tolerancyjni do osób sprzatajacych. Uważaja ich za "gorszy gatunek bez wykształcenia". Tu nikt nie daje mi odczuc ze jestem gorsza chodz pracuje u samych wykładowców z tytułami doktórów, profesorów ; wspolnie pijemy kawe , rozmawiamy , nawet prezenty robia na swieta takie male ale zawsze to coś:)

Klotwoman masz racje-nie powinnam sie zamartwiac za wczasu /musiałam przerobic Twoj nick bo pierwszy wyraz jest tu niedozwolony i blokowało mi kafe :)

Pamiętaj, że - w uproszczeniu - spotyka nas to, czego oczekujemy. Jeśli będziesz myśleć o tej szkole jak o wylęgarni potworów, które tylko czekają żeby Cię zgnębić - to pewnie tak będzie :-) Po prostu rób swoje. A jak Cię będzie zaczepiał jakiś palancik to go sobie wyobraź jak siedzi w zamkniętym klopie i wali konia wąchając stanik swojej starszej siostry :-) I od razu przestanie być straszny :D

Gość Marysia...
Nie, ja pracuje tu sprzatajac w poszczególnych domach a wiekszosci włascicielami sa wykładowcy:):) Bede wieczorkiem teraz biegne do pracy :):) Pozdrawiam

hehehehehehhe-no to mi poprawiłaś humor-chyba przemocy nie beda stosowac wobec mnie? zostalam uswiadomiona ze jak cos zlego bedzie mi sie dzialo ze strony uczniow to mam isc z tym do dyrektora ale z drugiej strony nie chce byc donosicielka

Jak ktoś chce naruszyć twoją godność, to nie możesz na to pozwolić. Jakby Ci się włamali do domu i ukradli telewizor to krępowałabyś się zawiadomić policję?

Moja koleżanka na 5 roku studiów tuż przed obroną podjęła pracę jako sprzątaczka w szkole. Po obronie jako Pani magister też sprzątała.... a teraz jest ..... pedagogiem w szkole (ale nie w tej w której sprzatała). Pozdrawiam:)

Lepsza taka praca, niż roznoszenie ulotek, Avon, mailing, pozyczanie od rodziców, czy znajomych, czy kredyty. Jeśli rzeczywiscie nie ma czego innego - skorzystaj z tej propozycji. Zastanów sie jednak, czy nie mogłabyś robić czego innego, w rodzaju: korepetycji, pisania wypracowań, itp. Jesli nie - bierz ją. Nawet bóg zaczynał od zera :D