Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tipsiaruszka

Tipsy żelowe-nakładanie

Polecane posty

Gość tipsiaruszka

Kobiety mam problem i mam nadzieje,że ktoś mi pomoze ;) A więc zaczne od tego, że kilka dni temu kupiłam sobie zestaw do tipsów żelowych. Wszystko jest ok, ale mam nastepujące problemy z nakładaniem: 1.Jak nakładam żel na paznokieć,to on tak jakby "kurczył" się, i jak po wyschnięciu w lampie go odtłuszczam, to brzegi paznokcia nie są nim pokryte. 2. Kiedy nakładam biały żel do french maniucire żel w ogóle mi nie zastyga w lampie. Nie wiem, czemu tak się dzieje, ale nie dość,że ciężko sięten biały żel nakłada,to jeszcze mi on nie wysycha (tylko w niektórych miejscach). Nie wiem, czemu tak się dzieje, bo próbowałam kilkakrotnie i to na spiłowaną płytke nakładałam naprawde cienką warstwe. POmóżcie, bo zaczynam żałować,że się na to skusiłam!!!

Gość tipsiaruszka
nikt nie wie?????

witaj. wiesz chyba kupiłaś tandetne żele- a jakich są marek? by dobrze nałożyć tipsy, trzeba się też na tym znać.

Gość Agatta
Mam pytanie, czy lampa UV jest konieczna przy paznokciach żelowych? Żel ni może sam wyschnąć?

Gość tipsiaruszka
mam żele firmy brillant, oraz nail factory. Poza tym mam lampe 230vat i w czym tkwi problem?

Gość chilli81
Nie zgadzam się żel nie musi być super firmy ja zaczynałam na żelach jakościowo myślę kiepskich i jak 1 raz robiłam to o dziwo efekt był zadowalający a już po 2 razie wyśmienity. Uważam, że wszystkiego można się nauczyć ale i też trzeba mieć smykałkę do danego zajęcia :) Odkryłam w sobie talent co nie znaczy, że dalej się nie uczę bo przecież uczymy się przez całe życie czegoś :) Życzę powodzenia osobom zaczynającym przygodę z tipsikami a później duuużo klientek :) Pozdrawiam

Gość ewelka098
http://tipsy.phorum.pl hej to raczej nie wina zelu, moze za malo go nakladasz. zel podczas utwardzania w lampie kurczy sie. Ruszylo nowe forum. Jest tam dokladna instrukcja robienia tipsow zelowych i wszystko, co ci potrzebne. zarejestruj sie, dostanies odpowiedzi na kazde pytanie pozdrawiam i zapraszam :) http://tipsy.phorum.pl

Gość goździk
a jaką masz lampę? ja stawiam na to że lampa jest kiepska....

Gość mieciowa
1.Jak nakładam żel na paznokieć,to on tak jakby "kurczył" się, i jak po wyschnięciu w lampie go odtłuszczam, to brzegi paznokcia nie są nim pokryte. żel w lampie nie wysycha tylko się utwardza, a przy okazji odrobinę kurczy, dlatego trzeba zwrócic uwagę na dokładne zalanie wolnego brzegu. 2. Kiedy nakładam biały żel do french maniucire żel w ogóle mi nie zastyga w lampie. Nie wiem, czemu tak się dzieje, ale nie dość,że ciężko sięten biały żel nakłada,to jeszcze mi on nie wysycha (tylko w niektórych miejscach). Nie wiem, czemu tak się dzieje, bo próbowałam kilkakrotnie i to na spiłowaną płytke nakładałam naprawde cienką warstwe. biały żel z racji tego, że zawiera dużo pigmentu wymaga dłuższego utwardzania w lampie, nakłada się cieniutkimi warstwami. płytki się nie piłuje tylko matowi. 3. mam żele firmy brillant, oraz nail factory. Poza tym mam lampe 230vat i w czym tkwi problem? w tym, że to gówniane produkty.

Gość bloondi15
1) po pierwsze: przed nałożeniem żelu przemywa się paznokcie cleanrem (odtłuszczaczem) 2) po drugie jeśli żel ci nie zastygnie do konca w lampie porzemyj primerem, jeśli to nic nie da to zamywaczem bezacetynowym. 3) jeżeli nic nie pomoże znaczy ze to jest do d**py... p.s możesz kilka razy uruchomic lampe zeby ci utwardzała... :D

Gość gośćtok
Wynajme powierzchnie dla Pani wykonującej tipsy w Brzegu. 77 4127905