Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowy wazonik

cwiczenia i sterydy - jak to jest?

Polecane posty

witka wszystkim chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o tym polaczeniu...sporo sie mowi o szkodliwosci sterydow i innych srodkow tego typu, a jednak sa osoby ktore je przyjmuja...a jak do tego maja sie odzywki i jak wygladaja wtedy cwiczenia?

chodzi mi generalnie o zgubienie brzuszka i o wypracowanie rak...ale jakos trudno tak samemu...i wlasnie chcialbym wiedziec jak to jest ze sterydami, lub odzywkami...jakie skutki uboczne, ile sie bieerze i wole czy warto...

generalnie to zaczynajac cwiczenia to nie potrzebujesz wiecej niz cwiczenia+dieta, a i tak zobaczysz wyniki. Jesli chcesz zgubic brzuszek to zapomnij o sterydach bo jak bedziesz bral je bezmyslnie to bedziesz mial brzuch jak balon. Sterydy zatrzymaja wode w organizmie i bedziesz komicznie wygladal jak zaczna Ci sie robic rozstepy na brzuchu:O Odzywki i suplementy sa nieszkodliwe, ale na poczatek nie potrzebujesz ich. Zapisz sie na silownie, trener ulozy Ci plan, kup fachowe czasopisma albo poprzegladaj serwisy w necie. Dowiesz sie co i jak jesc i bedzie dobrze. O sterydach zapomnij, a o odzywakch bedziesz mogl pomyslec jak bedziesz chociaz potrafil technicznie cwiczenia wykonywac;)

Gość Come back to me
Ja mam 40 cm w bicepsie i nigdy nie brałem

ja o sterydach wiem bardzo duzo bo bralem. teraz ne biore ale o diecie , wszystkich sterydach, robieniu zastrzyków, cwiczeniach i wszystkim związanym ze sterydami wiem!!! pytajcie a wam wszystko wytłumacze co i jak. Pozdro koksy.

Gość effie325
ano, ja wiem jedno (na pewno) - sterydy szkodzą i to bardzo, fakt że na początku wydaje się, że mogą zdziałać prawdziwe cuda i niby faktycznie tak działaja, ale kilka lat koksowania skraca długość aktywnego życia nawet o dekady. Czterdziestolatek, który brał w młodości sterydy będzie wyglądał na sześćdziesięciolatka, osoby które nie biorą (sportowcy) wprost przeciwnie w wieku lat sześćdziesięciu wyglądają na czterdzieści - i to wystarczy żeby mnie przekonać ______________________________ http://bezsennosc.edu.pl

sterydy są na przyrost mięśni więc na zgubienie brzuszka odpada. odżywki (jak to się ładnie teraz nazywa w reklamach- Suplementy Diety) trzeba traktować indywidualnie, większość z nich to syf, ale niektóre są pochodzenia naturalnego i nieszkodliwe (np. białko serwatkowe, kreatyna). te związane z odchudzaniem to w 99% syf

Gość ostrzeżenie
cyt. z vademecum zdrowia- jak ć, żeby żyć: Sterydy Tyle mówi się o szkodliwości sterydów, a wiadomo, że są wykorzystywane w medycynie ci co biorą to idioci, samobójcy! Robert Z. z Zakopanego Stanowczo odradza się stosowanie środków dopingujących w jakiejkolwiek postaci. Najpopularniejsze są sterydy anaboliczne. Znawcy tematu alarmują, że są one dostępne w naszych siłowniach, że być może przyjmuje je nawet kilkaset tysięcy ćwiczących. Sterydy anaboliczne są wykorzystywane w medycynie w celu leczenia chorych w stadium wyniszczenia w różnych jednostkach chorobowych. Przyjmowanie w odpowiednich dawkach i pod ścisłą kontrolą lekarską, pozwalają na poprawę stanu zdrowia, przyrost wagi, zwiększenie masy mięśni. Te cechy zostały wykorzystane w tzw. dopingu. Stosowanie sterydów w celu wzmocnienia efektu treningu siłowego to głupota i niszczenie własnego zdrowia. Paradoksalnie, dbający o swój męski wygląd "paker" szybko może zostać bezpłodny, ze względu na zmniejszenie jąder i pogorszenie jakości nasienia. Sterydy są niebezpieczne w każdym wieku, ale szczególnie u bardzo młodych mężczyzn. Wywołane przez nie zmiany mogą być nieodwracalne. Przez wczesne zamykanie nasad kości długich dochodzi do zahamowania wzrostu. Udowodniono ich negatywny wpływ na układ krążenia, wywołują nadciśnienie tętnicze krwi i niekorzystne zmiany w składzie krwi prowadzące do miażdżycy zarostowej tętnic i ryzyka udaru mózgowego. Bardzo niebezpieczne są zmiany w wątrobie, które mogą doprowadzić do jej trwałego uszkodzenia, z marskością w przyszłości włącznie(marskość wątroby to pewna powolna śmierć). Nadmierny rozwój gruczołów łojowych w skórze i ich pobudzenie prowadzi do uporczywego trądziku. Często pomija się negatywny wpływ sterydów na psychikę. Początkowo wywołują poprawę nastroju i stan zwiększonej gotowości do działania. W połączeniu z pewną agresywnością daje to wrażenie "zdrowej, sportowej złości". Nic bardziej błędnego - to początek trwałych zmian w psychice, które mogą zamienić się w napady niekontrolowanego gniewu, agresję w stosunku do otoczenia, z czasem depresję i zaburzenia snu. Objawy te nie ustępują po odstawieniu sterydów i mogą wywołać psychiczne uzależnienie podobne do narkotykowego. (opracowano wg czasopisma "FORMA" z 03. 20001r.)

Gość JakubSon_
na boga...sterydy nie zabijają!!! ważne tylko żeby wiedzieć co i jak, bo jak się nie znasz i zabierasz za branie to możesz sobie krzywdę zrobić, poza tym dodam też że wielu facetów którzy biorą malą słabe pojęcie na ten temat....więc dobrze jest mieć kogoś kto na prawdę ogarnia te sprawy!ja jak zaczynałem to zawsze slużył mi rada gość od którego zamawiam z doping-online.com...na codzień zajmuje się prowadzeniem kulturystów, uklada im diety ćwiczenia i cykle także wie co robi...więc jak coś zaczynasz to mogę Ci jego polecić

Gość Piotrek60
Ja stosuje Largomass na przyrost masy mięśniowej już od 2-3 miesięcy i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych,za to o wiele szybciej rosną mięśnie :D