Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczatajakcholera

jeanine dobre na pryszcze ??????

Polecane posty

nie chce diane 35 bo po nich tradzik czesto wraca jescze gorszy niz byl czy po jeanine jest tak samo po jakim czasie widac polepszenie i czy to jest trwale niech ktos cos napisze bede wdzieczna probowalam prawie wszystkiego i mimo ze moj tradzik ni jest straszny to jednak jest :( pozdrawiam tradzikowcow

jeanine ma inny skladnik i ilośc hormonów , jesli chcesz ise leczyc hormonami to musisz sie skusic na jeanine:) ja bralalm jzu diane ,jeanine,yasmin i harmonet wszystkie pomogly ale zostalalm przy harmonecie:)pozdro🖐️

Gość mam pytanie
eewaa---> a który z tych hormonów był najsłabszy i najlepiej go znosiłaś, no jakie mają ceny. Odpowiedz pliz. Z góry dziekuje.

po jeanine fajnie zeszły pryszcze ale tylam zmienilam na slabsze harmonet i jestem b. zadowolona nazwa leku zawartość jeanine ethynyloestradiolu0,03 (mg/tabl.) progestagen dienogest zawartość progestagenu 2.00 a harmonet ma 0,02 gestoden 0,075

eewwaa---> Dzięki bardzo :-) ale napisz jeszcze prosze jak to jest z cenami. Biore teraz Jeanine i trochę przytyłam, więc mysle o zmianie na Yasmin albo Harmonet, który polecasz - rozmumiem, ze Yasmin Ci nie służyła. Ale zastanawiam sie czy cenowo będzie to zmiana na moją niekorzyść :-/ Pozdrawiam :-)

nie polecam yasmin!!! http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=20736317&v=2&s=0 bralalm przez dwa miechy nie wiedzac o tej stronce i mialalm dusznosci w klatce piersiowej jak bum cyk cyk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ceny są tak rózne ze masakra yasmin w jednej aptece widzialalm za 43 a w innej za 27 ..moj harmonet kosztuje (najtaniej ,zalezy od apteki) 28zl /38:|

Właśnie skończyłam czytać i polecam każdemu kto tu zajrzy, zeby też przeczytał. Ja właśnie chciałam spytać mojego gina o te tabletki - pewnie by mi to powiedział, ale zawsze jest ryzyko, że sam nie wie o tym. Bardzo ale to bardzo dziękują Ci za ten link i tę informację. Pozdrawiam :-)

ale czy po odstawienie jeanine i harmonet tradzik nie wroci ??? bo po diane 35 podobno wraca u wel osob :(

wiesz, z trądzikiem to jest zazwyczaj tak, że jesli jest spowodowany brakiem równowagi hormonalnej, to znika kiedy ta równowaga zostaje przywrócona. Kiedy bierzesz hormony, zwłaszcza te silne - organizm ma cały czas tę samą stałą dawkę hormonów i cera sie poprawia. Niestety po odstawieniu hormonów może być różnie. Jednym ta równowaga zostaje, innym jeszcze bardziej wszystko się rozregulowuje i stąd nawrót trądziku. Kiedy dermatolog nie daje rady, pomoże tylko ginekolog, który najpierw da \"kopa\" w postaci diane, a potem przepisze jakieś słabsze pigułki. Póki je bierzesz jest ok, ale potem to loteria - zależy od szczęścia, sposobu odżywiania i masy innych rzeczy. Nie załamuj się. Zacznij brać diane a w międzyczasie może wszystko minie, ale przede wszystkim poradź się gina :-)

ale czemu mam od razu rzucac sie na diane nie lepiej zaczac od jeanine a potem harmonet ??? po co ryzykowac :(

diane jest lekiem i służy właśnie do walki z trądzikiem i takimi tam dziwnymi rzeczami których nie powinno być. Jeanine natomiast to silna antykoncepcja i tyle - tu efekt jest przypadkowy. Diane naprawde czyni cuda - można ją brać 9 miesięcy a ostatnio mówią ze i dłuzej - dopiero po silnym środku można przejśc na słabszy zeby utrzymać efekt. Sam harmonet nie służy do leczenia imoże nie dać sobie rady.

Ja wracam do mojej dianki kiedy tylko moge. I jeszcze jeden plus, po niej nie utyłam ani grama, a po jeanine owszem parę.

a po odstawienieu diane tradzik ci nie wrocil ?? aha i mam prosbe moglabys mi odpisac twoja "przygode" z tradzikiem tzn w jakim wieku to sie zaczelo jaki to byl tradzik i moze jeszcze jakich preparatow uzywalas jesli occzywiscie mozesz to bylabym wdzieczna za dokladny opis

Tak jak napisałam na drugim założonym przez Ciebie topiku, trudno u mnie mówić o trądziku. Ogólnie uchodze za osobę o ładnej cerze ,ale zawsze miałam ją tłustą :-( . Mój ginekolog przepisał mi diane właściwie na odczep się zebym przestała go gnębić, ale efekt był świetny - zero przetłuszczających się włosów, buzia suchutka do wieczora i dzięki temu żadnych zaskórników, które były moim jedynym \\\"problemem\\\". Po odstawieniu diany po miesiącu wróciło przetłuszczanie się skóry . Potem zaczęły mi się robić takie dziwne krosty - pojawiały się i znikały, mniej więcej jedna na tydzień i zawsze tylko jedna na całej twarzy, ale zostawały po nich ślady i to mnie dobijało. Podejrzewam, że to mógł być efekt rozregulowania naturalnej równowagi hormonalnej. Faktem jest, że po mięsiącu po powrocie do diany było po problemie. Potem przeszłam na jeanine i cera jest średnio tłusta ale ładna. Teraz chce zacząć brać coś słabszego, bo wiem że taki kiler mi nie jest potrzebny, ale na samym początku musiało to być coś silnego.

Tak jak napisałam na drugim założonym przez Ciebie forum trudno u mnie mówić o trądziku. Ogólnie uchodze za osobę o ładnej cerze ,ale zawsze miałam ją tłustą :-( . Mój ginekolog przepisał mi diane właściwie na odczep się zebym przestała go gnębić, ale efekt był świetny - zero przetłuszczających się włosów, buzia suchutka do wieczora i dzięki temu żadnych zaskórników, które były moim jedynym \"problemem\". Po odstawieniu diany po miesiącu wróciło przetłuszczanie się skóry . Potem zaczęły mi się robić takie dziwne krosty - pojawiały się i znikały, mniej więcej jedna na tydzień i zawsze tylko jedna na całej twarzy, ale zostawały po nich ślady i to mnie dobijało. Podejrzewam, że to mógł być efekt rozregulowania naturalnej równowagi hormonalnej. Faktem jest, że po mięsiącu po powrocie do diany było po problemie. Potem przeszłam na jeanine i cera jest średnio tłusta ale ładna. Teraz chce zacząć brać coś słabszego, bo wiem że taki kiler mi nie jest potrzebny, ale na samym początku musiało to być coś silnego. I jeszcze cos. Pamietaj, że: Diane to lek, a jeanine anty. Po odstawieniu każdego hormonu dpbroczynne działanie minie.

Gość to tylko jaaaaa
Też biorę jeanine i muszę przyznać, że cera jakby ładniejsza, ale się przetłuszcza, a jak brałam Diane, miałam matową cały dzień. Spróbuj jeszcze myć buzię szarym mydłem, jest najlepsze na problemy z cerą, czasami przemywaj też twarz naparem z rumianku. Dobrze też robi picie naparu ze skrzypu polnego, ranki po wyciskaniu szybciej się goją, oczyszcza organizm z toksyn. Dobrze też wpływa na włosy i paznokcie. Pozdrawiam :)

Topik absolutnie nie jest głupi. Są przecież tysiace osób, które załamują się swoją cerą i tu mogą przeczytać o doświadczeniach żywych ludzi rzeczy których nie pisze się w ulotkach. A ze z diane miałam dobre doświadczenia, to chcę się nimi podzielić. Będzie dobrze, nie załamuj się. Pozdrawiam :-)

sprzedam JEANINE - 2 oapkowania wazne do lipca 2008, cena 40 PLN za sztuke, gg 5479793 /jestem dostepna wieczorami/

Gość Kasiula81
Ja biore te tabletki od 3 tygodni i mi na pryszcze pomogly, niestety bardzo boli mnie brzuch i mam spore krwawienie wiec nie wiem czy bede mogla dalej je brac. Biore tez to: http://transferfactor.in/content/view/18/39/ wiec moze to nie tylko jeanine dziala.