Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wladyslaw

Nie oceniaj ludzi po wyglądzie

Polecane posty

Dziś byłem w Kościele, i tam zobaczyłem piękną niewiastę, długie nogi, blond włosy, etc etc. Achy i ochy mógłbym wznościć nad jej urodą, na ulicy gdyby ktoś zobaczył tę kobietę mógłby powiedzieć \"puszczalska, rozpieszczona ma wszytsko\". Stałem sobie obok niej, oczywiście skupić się nie mogłem zbytnio na modlitwie, ale dawałem radę. I co najlepsze, ta dziewczyna pięknie śpiewała podczas mszy, była bardzo rozmodlona, aż mi się w sercu lepiej zrobiło, że taka piękna dziewczyna chwali Boga swym śpiewem. Motto: Nie oceniaj ludzi po wyglądzie

Gość co to ma byc
pewnie sie ubrala do kosciola jak na dyskoteke :O:O sam powiedziales jak by ja ludzie nazwali

Gość sui
no coment kretynie.

Gość trurportop
nie oceniajmy mimo że do koscioła ubrała sie jak dziwka...

Gość trurportop
Władysław.... prosze Cie pokaz kto rządzi na tym topicu!!!

Gość Diii
Oj, to chyba o mnie :-)

Gość o jak milo klocuuu
zwymyslaj wladka

Witam Cię Władysławie!Takie ogromne wrażenie zrobiła na tobie ta dziewczyna, że niby taka normalna jest a nie głupia rozpuszczona gęś.Wiem, że ludzie oceniają innych po wyglądzie (z tego wynika, że Ty także), ale musisz pamiętać, że w wielu przypadkach wygląd mówi wiecej o człowieku niż cokolwiek innego (oczywiście chodzi o pierwsze wrażenie).No bo np:jeśli ktoś jest brudny..........no to kto to jest?Jeśli ktoś jest niechlujnie ubrany świadczy to o tym, że jest .................no właśnie ........kim?

Też mam blond włosy i długie nogi i właśnie się dowiedziałam, że na ulicy wyglądam jak \"puszczalska, rozpieszczona ma wszystko\" :D Uśmiałam się do łez. Dzięki Władku.

dorkas -> Brudasem? Punkiem? Menelem? Robotnikiem na budowie? Pierwsze wrażenie jest ważne, ale nie powinniśmy by pierwsze wrażenie było już na stałe. Bo możemy bardzo się pomylić. Jak cię widzą tak cię piszą, ale nie szata zdobi człowieka

Władysław - no właśnie nie szata zdobi.............zdobi zupełnie coś innego.To dlaczego posługujemy się stereotypami?To dlaczego gdy zobaczyłeś ładną dziewczynę w kościele, która modliła się tak pięknie, napisałeś komentarz na forum? Przecież jest to normalne.

Gość nie szata zbobi człowieka
ale wielkość jakość i rodzak klocka!!!! Takie sa fakty i wszyscy o tym doskonale wiemy!!!

Gość władysławie___
a co w tym dziwnego ze piekna kobieta może jednocześnie byc dobra katoliczką/ czy to takie dziwne? bo twój topik sugeruje ze to jakis fenomen! czy tylko brzydkie kobiety nadaj a sie na wierzące dobre katoliczki? płytkie jest to ze zdziwiło cie ze piekna kobieta chodzi do kościoła, modli sie i spiewa! tymczasem nie wiem po co ty chodzisz do kościoła, skoro nie umiesz sie skupic na mszy, na bogu, tylko gapisz na kobiety. chyba zreszta za rzadko chodzisz do kościoła, bo gdybys chodził czesciej to bys wiedział, ze atrakcyjne kobiety to w kosciele nie jest rzadkość. dla mnie jestes przykrym człowiekiem.

Gość bsdfghjl
zajrzyj do swojej skrzynki masz wiadomośc !

Gość i zapewne miała na imię Edyta
? :p :p :p

Gość reret3
Władysławiw, sam powtierdziłęs stereotyp, który rzekomochciałes obalić.Ja widząc łądna dziewczyne na ulicy z długimi włosami wcale nei myśle że "to rozpieszczona dziwka".To chyba tylko Ty tak myslisz i wiekszosc facetow i kobiet tez tak nie mysli.Wiekszosc mysli , ale ładna kobitka pewnie jest sympatyczna i fajna... Bo ludzie oceniaja po wygladzie, jzu dzieci w przedszkolu bawia sie tylko z tymi"ładnycmi czesciej niz brzydkim i nic na to sie nie poradzi...Tak samo ludzie oceniaja innych zwykle po wygladzie.jak "ktos jest ładny-TO I JEST NA PEWNO DOBRY I FAJNY", zreszta w psychologii społęcznej już o tym jest nawet napisane, jako o fakcie.. Wiec co w tym dziwnego, że łądna dziewczyna sie modli., dziwne by było i mogłbys wtedy powiedziec ze złamałes stereotyp łądnej dziewczyny, gdyby klnęła w kosciele, albo robiła głupie miny.... a o ze sie modli..a z drugiej strony wiadomo, ludzie inteligentneijsi bardziej doswiadczenie wiedza, ze pozory myla, czyli ze nie zawsze łądny człowiek to dobry człowiek...

Gość gość
"Dziś byłem w Kościele, i tam zobaczyłem piękną niewiastę, długie nogi, blond włosy, etc etc. Achy i ochy mógłbym wznościć nad jej urodą, na ulicy gdyby ktoś zobaczył tę kobietę mógłby powiedzieć \"puszczalska, rozpieszczona ma wszytsko\". Stałem sobie obok niej, oczywiście skupić się nie mogłem zbytnio na modlitwie, ale dawałem radę. I co najlepsze, ta dziewczyna pięknie śpiewała podczas mszy, była bardzo rozmodlona, aż mi się w sercu lepiej zrobiło, że taka piękna dziewczyna chwali Boga swym śpiewem. Motto: Nie oceniaj ludzi po wyglądzie" Nic nie stoi na przeszkodzie ku temu by była puszczalska i rozpieszczona pomimo rozmodlenia. Nie oceniaj ludzi po religijności.

Gość gość
Człowieku, jak ty odkopałeś temat sprzed 12 lat? :)