Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinka123

aparat na zęby w wieku 20 lat-ktoś nosi??

Polecane posty

Gość wielkie pytanko
jak myślicie czy jest jakaś różnica miedzy aparatem metalowym a przezroczystym oprócz tej w ogólnym wyglądzie,czyktóryś jest lepszy,przyspiesza prostowanie ząbków itp??

Gość magdamagda
do wolezozole: jestem z Krakowa, moj ortodonta to dr Kapera, wizyta 120 zl - drogo ale to swietny fachowiec do nokia 3410: aparat staly mozna zalozyc w kazdym wieku, o ile sie nie myle tom cruise tez nosil ;) do kurtki: wydaje mi sie, ze to nie powinnmo miec zwiazku, ale najlepiej to skonsultowac z ortodonta do wielkie pytanko: cena i ogolny wyglad, maja taka sama wytrzymalosc, a poza tym za prostowanie jest odpowiedzialny drut, ktory jest na zamkach,.a nie same zamki P O Z D R A W I A M!!!!!!!!!!!

Gość nokia3410
dzieki za oodpoiwedz:) czyli kiedys mam jeszcze szanse na ladny usmiech

Gość magdamagda
jasne :)

Gość wielkie pytanko
proszę napiszcie mi jeszcze czy można płacic na raty???

Gość wielkie pytanko
proszę napiszcie czy można mu płacić na raty?

Gość Studentka83
hohohoho ja mam 22 lata i tez sie zastanawiam nad aparatem ale niestety w moim miescie nie ma dobrego ortodonty musialabym sie wybrac do katowic, czy ktos jest z katowic albo z okolic i moze mi kogos polecic???? pleaaaaaaaaase ;)

Gość magdamagda
jesli chodzi o raty to chyba zalezy od lekarza, moj mowil ze mozna placic na raty, ale ja placilam gotowka

Gość upupupuup uo

Gość co tam u was druciarze

hej, mam 24 lata i nosze aparat staly (zwykly, druciany) od miesiaca. Koszt 980 euro gora +dol, wizyta co miesiac 65 euro:/ Mam bardzo posciskane i krzywe zeby na dole oraz krzywy zgryz. Wedlug mojej ortodontki bede musiala nosic druciki przez przynajmniej 1,5 roku, a potem aparat retencyjny. Przed zalozeniem mialam usuwane wszystkie osemki (masakra) i oczyszczane zeby z nalotu. Ciesze sie , ze mam aparacik, chociaz noszenie do najprzyjemniejszych rzeczy nie nalezy. Najwieksza radosc mam z wybierania kolorowych gumek :D Karolinka--> najlepiej umow sie na wizyte do ortodonty i on ci wszystko powie. Ceny i przypadki sa tak rozne, ze nie sadze, aby informowanie na forum w czymkolwiek ci pomoglo 🖐️

Gość Anusia_14
mam pytanie juhs niedlugo od wrzesnia bede miala dwa stale aparaty na gore i dol to znaczy na dole mma proste ale na gorze nie i mushe miec dwa zeby sie zgraly ale treaz nosze tak zwana śrube czy szyne i ona mi rozszerza szczeke bo mam za wasko i treaz robi mi sie szpara po miedzy jedynkami !! iczy jak mi sie ladnie wyprostuja zabki za jakies 2 lata to bedzie ta szpara czy nie ?? prosze o odpowiedz jak cos to pisac na e-mail anusiaidec@wp.pl

Anusia14 nie martw się, jak założą Ci aparat to zlikwiduje się ta szparka między jedynkami. Ząbki będą prościutkie :)

Gość Ivanka22
Ja mam 28 lat i 3 tyg temu załozłam aparat stały..no i ten rozrzerzający szczękę na podniebienie.Jestem zaddowolona bardzo-juz teraz widzę efekty, nie spektakularne ale juz są.za 4 dni idę zakładac na dolna szczękę.

Hej wszystkim.. Mam 16lat musze powiedzieć ze jestem zszokowana tym jak 'miło' opisujecie historie z waszymi aparatami ortodontycznymi.. mnie one osobiście sie nie podobaja i wedlug mnie nie wygladaja ładnie.. Ja kiedys juz nosilam aparat.. ten ruchomy no i efekty byly.. nie powiem ze nie.. jednak zaniedbywalam noszenie, po jakims czasie wogole juz w nim nawet nie spalam nie mowiac o noszeniu w dzien.. :/ zeby byly fajne na jakis czas teraz sa okropne.. zawsze mialam brzytkie zeby, i ich nienawidzilam Mam strasznie duze przednie zeby, w dodatku ze szpara:/ dolne zebki tez strasznie krzywe.. od dziecinstwa mam problemy ze zabkami najchetniej bym je wszystkie wyrwala! powiedzialam o moim klopocie tacie i powiedzial zebym napierw poszla do dentysty na wizyte kontrolna a potem zobaczymy.. chyba jestem zkazana na aparat;( w sumie zeby staja sie coraz gorsze wiec chyba lepiej zeby byly przynajmniej proste? bo brzydkie to juz beda chyba zawsze ..

Gość Anialala
Też kiedyś miałam aparat na noc. Nie dał on żadnych efektów, ale nie chciałam za bardzo zakładać stałego aparatu. Mam taką pracę gdzie kontakt z klientami i estetyczny wygląd są podstawą. Szukałam w internecie jakiś alternatyw dla stałego aparatu i znalazłam artykuł o metodzie Clear Aligner. Są to przezroczyste nakładki, które nakłada się na zęby. Są bardzo wygodne, ściąga się je jedynie do jedzenia i do mycia.Jednak zanim zdecydujesz się na ten aparat trzeba sprawdzić, czy w ogóle możesz go nosić, nie wszystkie wady da się nim leczyć. U mnie na szczęście była taka możliwości i teraz noszę już nakładki hard. Swoje robiłam w Olsztynie w gabinecie Rojek Dental. Efekt jest naprawdę niesamowity :)

też zastanawiam się nad aparatem, ale w tym wieku trochę lipa :/ czasami się spotyka ludzi z aparatem po dwudziestce, ale rzadko...mimo tego, chyba się niedługo zdecyduję.

Gość gość
gość 2016.11.30 ja zalozylam aparat w http://ortodontawroclaw.com.pl/ jakis czas temu i widze ze ewidentnie zeby mi sie szybko prostuja. nie moge sie doczekac konca! Swietna opcja z aparatami. bardzo polecam w kazdym wieku.