Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aliś

Płaskie sutki .. mam pytanko

Polecane posty

Gość Aliś

Mam własnie takie bardzo delikatne, płaskie sutki. Kiedy zmienia się temperatura itp, pod wpływem dotyku robią się oczywiście twardze i wtedy sutek jest delitatnie wypukły, ale własnie zastanawiam się czy to w niczym nie przeszkadza, bo słysząłam że są problemy z karmieniem z piersią itp (to tak przysżłoścowo ;) ). Więc teraz pytam po 1) czy to rormana, jedna z typów budowy brodawki ; 2) wygląd piersi może się jeszcze zmienić, skoro mam 17 lat. Z góry dziękuję :)

Gość Aliś
Sorki żetak poxno, duzo spraw na głowie ;) Nie, czasem, kiedy twardnieją to własnie uwypuklają się, sam środek wychodzi( malutki), no wygląda to wtedy tak jak powinnio. Ale zazwyczaj są poprostu maksywalnie miękkie, deliktne i równiutko z piersią, a środek nie wychodzi na milimetr ;-)... No włąsnie, może czy nie może. NIe żebym już o dzidzi myslała ale myślę że jakby coś z tym chceć zrobić (czytałam gdzieś tu o niplette?... czy coś), to pewnie dobrze by było już teraz, kiedy się jeszcze choćby minimalnie kształtują...

Gość Aliś
Mam na imię Roman i mieszkam w Sosnowcu :classic_cool:

Gość moja córka
ma 5 miesięcy i ma wklęsłe brodawki, lekarz powiedział, że to nic nienormalnego i ze dopiero pod wpływem karmienia piersią będą "wypukłe" ale ja czytałam( w poradnikach dla kobiet w ciąży z płaskimi brodawkami), ze można je trochę wyciągnąć stosując odpowiedni masaż...

Jesli jestes jasnowlosa naturalna blondynka jest to naturalne. Jesli jestes jeszcze nastolatka - to tez jest normalne. Jesli chodzi o przyszle karmienie dzidziusia to w ciazy sa specjalne cwiczenia na wyciaganie i hartowanie brodawek sutkowych. W najgorszym przypadku zaklada sie na piers specjalny kapturek do karmienia

Gość Aliś
własnie włosy mam ciemne i skórę też nie bladą ;). Wsumie to mnie to bardzo nie matwi, bo wklęsłe nie są, ale wygląda to też nie za ładnie :(. Dopiero jak się już wyciągną to wyglądają ładnie ;). No ale własnie tak pod przysżlym kątek głównie myslałam. Dziękuję ślicznie za odpowiedzi i czekam na nastepne, chętnie poczytam, czy komuś np. ten kształt się z czasem sam zmienił

nic nie napisalas o swoim wieku. Jesli piersi dopiero rosna, to z czasem brodawki tez sie powieksza

Gość Aliś
Patrz góra ;). Napisałam że 17, ale już nie rosnę

sorry - nie doczytalam :-) Nie martw sie masz jeszcze czas i urosna na pewno. Kazda kobieta rosnie conajmniej do 20 roku zycia i w gore i we wszelkich mozliwych rozmiarach. Tyle, ze nie w takim skokowym tempie jak w momencie wchodzenia w stan doroslosci. Wiec nie martw sie, bo wszystko sie jeszcze zmieni

Gość aniaqqqq
Witam wszystkie Panie:)wczoraj przypadkowo natrafiłam na tą stronę i zastanawiam się czy nie zakupić sobie niplette:)mam 2 sutki wciągnięte.Jeden czasami reaguje na zimno albo pieszczoty i zaczyna sterczeć ale jest to bardzo krótkotrwałe.Zastanawiam się nad kupnem niplette ale chciałabym żeby miały jakiś atest.Czy można je kupić gdzieś poza allegro??proszę o podpowiedź.Pozdrawiam:)

Gość justynkatrrt
ja tez tak mam! jak trzeba stosowac ten masaz zeby sutki wyszly na wierzch??

Gość Cnm bnm
Tez tak mam ;( przed ciaza mialam piekne duze i jedrne piersi a i tak nie moglam nosic bluzek bez stanika bo nie podobal mi sie ksztalt moich sutkow ;( teraz mam 6 mies dzidziusia i z karmieniem jest ciezko Przed ciaza nic nie robilam z tym bo slyszalam komentarze w stylu "dziecko je wyssie i beda wygladac normalnie". Tylko co jak sa az tak plaskie ze dziecko nie ma za co zlapac? Rodzilam w anglii, tam jak wszysko jest ok to mozna wyjsc juz po paru godz od porodu a my spedzilysmy tam 5 dni poniewaz probowano dzidzie "podlaczyc" do mnie. Kazda polozna, pielegniarka, lekarz... Nawet specjalistke od laktacji sciagneli dla mnie do szpitala... I nic ;((((( Strasznie frustrujace jak dzidzia z glodu placze przy piersi, ja tez plakalam za kazdym razem jak probowalam.... Ale uparlam sie zeby Mala miala moje mleko chocby miala je miec z butelki i przez miesiac odciagalam mleko recznie, tylko ze to bardzo czasochlonne i bolesne wiec kupilam laktator. Zainwestowalam w porzadny (130£) poniewaz wiedzialam ze bedzie czesto uzywany. Na poczatku odciagalam do 8 razy na dzien zeby zwiekszyc ilosc produkowanego mleka, teraz wystatczy 4 razy ;) Bardzo czasochlonne zajecie ale czego sie nie robi dla bobaska ;)))

Gość Cnm bnm
Jak juz urodzilam probowalam nipple formers ale nie pomoglo, watpie czy uzywanie tego typu rzeczy przed porodem by mi pomoglo bo "pompuje" od prawie pol roku i po odlaczeniu laktatora wygladaja normalnie a jednak nadal nie jestem w stanie karmic normalnie Podobno mozna to poprawic operacyjnie

Gość Uliaa
Witam. Mam podobny problem. Ale od kilku dni przeglądając fora różne znalazłam metodę ze strzykawkami. Do moich sutkow pasują 5. Odcielam stronę do pobierania płynów i przełożyłam tam tloczek. W tak przygotowana zasysam do sutka i tak na kilka minut. Po ściągnięciu są mega długie i twarde natomiast po chwili mniejsze ale już nie płaskie. Dobrze jest nasmarowac przed tym żeby zapobiec peknieciom. I jeszcze jeden plus zrobiły się bardzo wrażliwe i reagują od razu na dotyk i stają się sterczace. Na pewno to poprawia ich wygląd choć wiadomo że stosowanie tego może być krepujace.