Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze

Bardzo prosze o wyliczenie dnia owulacji...bo sama juz nie wiem...

Polecane posty

Gość prosze

KOBIETKI:)pomozcie mi...bardzo was prosze o ustalenie w moim przypadku dnia kiedy wystepuje owulacja. Troszke Wam pomoge:) Tak wiec miesiaczki mam nieregularne,a oto dlugosc cykli w ostatnim pol roku: 31+33+31+34+29+33=191 dzielimy na 6=31,8~32 srednia dl.cyklu nastepnie 32-10=22 ostatni dzien plodny 22-9=13 czyli 13 dzien cyklu jest pierwszym dniem plodnym to kiedy wypada owulacja??w jaki dzien???

Gość kobietki
prosze............

Gość ___ja___
od 32-14=18 to jest teoretyczny dziń płodny, ale nie musi tak byc bo z owulacją roznie bywa.

Gość Znienacka
O ile wiem z forum ginekologicznego (lekarz pisał), że owulacja zawsze jest na 14 dni przed miesiączką. Zawsze na 14 dni!!! Bo dokładnie tyle i zawsze tyle samo trwa faza poowulacyjna (nie pamiętam jak to facjowo brzmiało). Natomiast rózną długość może mieć faza przedowulacyjna, kiedy dojrzewa jajeczko. Może być tak, że dojrzeje szybciej i wtedy cykl się skraca, a jak późnij to wydłuża. Tak więc od przewidywanej miesiączki licz 14 dni wstecz i będziesz miała dzień owulacji.

Gość do znienacka----
wiesz ale ja wlasciwie nie wiem kiedy dostane miesiaczke bo mam nieregularne!!!:(

Gość 18 dznień
ja tak miałam jak ty i u mnie dniem płodnym był 18 dzień cyklu i się sprawdziło mam 1,5 rocznego brzdąca

Gość Znienacka
Własnie masz nieregularne dlatego, ze twoje jajeczko raz szybciej dojrzewa, raz później. Znasz mniej wiecej datę @ i spróbuj od tego liczyć, Weż pod uwagę najdłuższy cykl, 33 dni i najkrótszy 29 dni. Wychodzi na to, ze owulację mozes zmięć między 15 a 19 dniem cyklu. Czyli w ciągu 4 dni trzeba uzywać ile wlezie (bez przesadywzmu oczywiście) :0 - o ile chcesz bobaska. Ale powiem wam, ze nawet mając regularne miesiączki cięzko trafić w owulację. My się staramy już jakiś czas i własnie mam regularne o zawsze biorę pod uwagę kilka dni wmiesiącu i NIC. Po prostu nie trafiamy, narazie tak to sobie tłumaczę. Jak po roku nic nie wyjdzie zacznę się martwić.

Gość bardzo
Wam dziekuje za pomoc:):):):)