Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 chce zrobic pizze

pizza knorr

Polecane posty

Go艣膰 chce zrobic pizze

czy ktos z was robi艂 pizze z ciasta knorr tego z pude艂ka??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Biedroneczka w paseczki
ta do dupy ta piza . Nie kupuj zrob sama , wogole nie wyrobilo mi sie ciasto a nie naleze do poczatkujacych ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaagggaaa
chcesz przepis na niedrogie i 艂atwe do zroibienia ciasto? 2 szkl. m膮ki 1/2 szkl. wody 20 g dro偶d偶y 2 艂y偶ki oleju dro偶d偶e zasyp sol膮, poczekaj a偶 si臋 rozpuszcz膮, do miski wsyp m膮k臋, dodaj rozpuszczone dro偶d偶e, wod臋 i olej. Zagnie膰 ciasto, je艣li b臋dzie si臋 klei艂o dodaj m膮ki. Wyrobione ciasto odstaw w ciep艂e miejsce 偶eby troch臋 uros艂o. Potem rozwa艂kuj, odrazu dodaj sk艂adniki pizzy, ale poczekaj z serem, nagrzej piekarnik do 180 stopni, wstaw pizze, jak ciasto zacznie si臋 rumieni膰 posyp serem i piecz do jego rozpuszczenia. Gwarantuje, 偶e pizza si臋 uda, wyjdzie na cienkim cie艣cie, pychota, i dodajesz do niej co chcesz :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Biedroneczka w paseczki
Od kiedy drozdze zasypuje sie sola pierwszy raz slysze;) PIZZA. Sk艂adniki: CIASTO: -1/4 opakowania dro偶d偶y piekarskich -1 ma艂a 艂y偶eczki soli -2 ma艂e 艂y偶eczki cukru -15 czubatych du偶ych 艂y偶ek m膮ki -1 szklanka wody -4 du偶e 艂y偶ki oleju FARSZ: -2 z膮bki czosnku -1 ma艂a 艂y偶eczka oleju -3/4 szklanki koncentratu -szczypta soli -szczypta pieprzu -oregano -bazylia -1 puszka kukurydzy - ser 偶贸艂ty 15 dag -5 艣rednich pieczarek Reszta dodatk贸w wed艂ug uznania, resztki w臋dlin ,np.: szynki , tu艅czyk, oliwki jak kto woli. CIASTO: Dro偶d偶e wrzucamy do szklanki dodajemy cukier oraz 2 ma艂e 艂y偶eczki letniej wody. Wszystko to mieszamy a偶 dro偶d偶e si臋 rozpuszcz膮. Bierzemy du偶a blaszan膮 misk臋 lub stolnic臋 ,nak艂adamy m膮k臋. Uk艂adamy z niej kopiec a na szczycie 艂y偶eczk膮 robimy otw贸r i tam wlewamy olej nast臋pnie dodajemy soli p贸藕niej dro偶d偶e. wszystko to przykrywamy warstw膮 m膮ki aby nasze sk艂adniki nie wymiesza艂y si臋 od razu z wod膮. Kiedy to zrobimy dolewamy wod臋 (najlepiej letni膮). Wszystko ugniatamy a偶 ciasto b臋dzie odkleja膰 si臋 od naszych palc贸w. CIASTO MAMY GOTOWE! Wlewamy ma艂o oleju na blach臋 i rozsmarowujemy go r贸wnomiernie. Wk艂adamy ciasto do blachy i formujemy je. TERAZ ROBIMY FARSZ. Na ciasto sypiemy ma艂膮 ilo艣膰 bazylii. Bierzemy szklank臋 dodajemy do niej koncentrat ,olej, zmielony czosnek, oregano i wed艂ug w艂asnego upodobania ostr膮 papryk臋. Mieszamy to wszystko i wyk艂adamy na blach臋 r贸wnomiernie rozsmarowuj膮c. Nast臋pnie wyk艂adamy kukurydz臋 p贸藕niej pieczarki a na ko艅cu w臋dlin臋, tu艅czyka i oliwki. posypujemy startym 偶贸艂tym serem. Wrzucamy nasze dzie艂o do piekarnika w kt贸rym ma si臋 piec 15-20 minut w 180 stopniach. UWAGA: Nale偶y pami臋ta膰 aby nie przesadza膰 z przyprawami. Kiedy dodamy za du偶o nasza pizza b臋dzie gorzka i nie smaczna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja robi艂am t膮 pizz臋 z knorra
i mi wysz艂a, a w og贸le nie umiem gotowa膰 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OCP
robi艂em kilka razy i zawsze mi si臋 uda艂o..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ktosssss
ja robilam ta pizze i mi wyszla. Ciasto jest niezle i sos tez dobry. polecam jak ktos ma malo czasu. nie cierpie wyrabiac ciasta a to sie robi "samo" doslownie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chce zrobic pizze
a czy ciasto jest podobne do normalnej pizzy w pizzerii?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przepis szybko艣ciowy
Podam wam przepis lepszy od tego Knorrowego badziewia ! Zrobienie pizzy razem z pieczeniem zajmyje mi 30 min. na 2 osoby: 20 dkg m膮ki 艂y偶eczka proszku do pieczenia p贸艂 艂y偶. (p艂askiej) soli wymiesza膰 w misce powy偶sze wla膰 do szklanki 100 ml mleka i 5 艂y偶ek oliwy z oliwek lub oleju oraz 2 艂y偶eczki soku z cytryny - zamiesza膰 wla膰 do miski z m膮k膮 i ugniata膰 r臋cznie, rozwa艂kowa膰 wed艂ug uznania na grubo艣膰 u艂o偶y膰 farsz i ser, piec w temp. 220 do upieczenia ( w zale偶no艣ci od rodzaju piekarnika)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi te偶 ciasto wysz艂o i by艂o
smaczne! sos te偶 jest spoko. Doda艂am podduszon膮 cebul臋, pieczarki, szynk臋 i na wierzch ser.

Udost臋pnij ten post

Mnie sie uda艂a bez problemu w dwie minuty wyrobi艂am ciasto, chocia偶 musia艂am doda膰 艂yzke m膮ki, bo wysz艂o za rzadkie...Ale niez艂e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wiktor___
bardzo dobra pizza a ile zabawy =] polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plusz
a ja robi臋 zawsze takie ciasto: 2 szklanki m膮ki 4 dag dro偶d偶y 2/3 letniej wody 1/2 艂y偶eczki soli 3 艂y偶ki oleju lub oliwy Dro偶dze rozprowadzam w wodzie, wlewa do miski z m膮k膮 i sol膮 i oliw膮 i wyrabiam, jak za rzadkie to odrobina m膮ki jak za 艣cis艂e to odrobina letniej wody. potem zostawiam na ok 30 - 40 min w ciep艂ym miejscu 偶eby podros艂o.Potem na blach臋 posmarowan膮 oliw膮, dziurawi臋 widelcem nak艂adam sos pomidorowy i na艂o偶enie, na30 min do piecyka i posypuj臋 偶贸艂tym serem i jeszcze 10 min i gotowa Zawsze wychodzi fajne pulchne grube ciasto i wszystkim smakuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amatorka pizzy
ja robi艂am kilka razy pizze knorra i uwa偶am ze to ciasto jest dziwne w smaku, ale moze si臋 nei znam :p wyrabia si臋 ca艂kiem dobrze ale za to mam problemy z rozci膮gnieciem tego ciasta - ja lubi臋 cienkie ciasto a z Knorra zawsze wychodzi mi grubas bo nie jestem w stanie go tak powyciaga膰 :D A i raz mi si臋 ciasto niedopiek艂o i by艂o niezjadliwe :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Monikos
Pizza Knorra to badziewie. Ciasto wyrabialo sie niby ok ale urosn膮膰 ju偶 nie chcia艂o. Da艂am jak w przepisie p贸艂 szklanki ciep艂ej wody ale mo偶e trzeba by艂o da膰 gor膮c膮 zupe艂nie albo o wiele chlodniejsz膮. W ka偶dym b膮d藕 razie zepsu艂a mi obiad wrrrrr... Zrobi艂 si臋 istny zakalec przez du偶e Z. Farsz ca艂e szcz臋艣cie wykoszysta艂am do zapiekanki makaronowej. Te偶 nie jestem amatork膮 wi臋c nie wiem co jest nie tak ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 recomena.pl
Z opinii, kt贸rymi dysponujemy faktycznie pizza knorr: http://goo.gl/DGhkI prezentuje si臋 raczej nieciekawie. warto ostrzega膰 u偶ytkownik贸w przed kiepskim towarem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o rzeszty
bedzie miala podobnie beznadziejny smak jak inne produkty knorra, typu zupy, sosy, fixy. tzn. niektorzy te tandetne chemiczne smaki bardzo lubia, stad syf sie dobrze sprzedaje, ale z knorrem lepiej nie zaczynac, bo popsujesz sobie gust.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 knorr ma dobre tylko
mage a wszystko pozostale to badziestwo. Ostatnio maz kupil zurek to nie dalo sie go zjesc :P Duzo lepsze produkty maja winiary a zwlaszcza wspomniany zurek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 informatyczka
2 sprawy. po 1 podzielam kiepsk膮 opini臋 o pizzy Knorr - my艣l臋, 偶e nie warto . Po 2 @recomena.pl dzi臋ki za info, dzi臋ki za link i wskazanie mi tego miejsca :) Doda艂am ju偶 mega du偶o produkt贸w i opinii. Korzystam cz臋sto. tego mi by艂o trzeba!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamama26
je艣li chodzi o picce to super ciasto jest w biedronce - takie gotowe zwiniete jak ciasto francuskie - rewelacja

Udost臋pnij ten post