Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malililka

Ból jajników w ciąży

Polecane posty

Gość malililka

Pomóżcie mi. Nie wiem co się dzieje. Jestem we wczesnej ciązy, w poniedziałek miałam dostac okres kiery nie przyszedł zrobiłam test pozytywny. Tylko że od poniedziałku czasem bola mnie jajniki, takie kłucie jak na owulację. nie wiem czy tak byc powinno a do gin idę dopiero we wtorek. Jak ktoś cos wie to pomóżcie bo umrę ze strachu

Gość aga28
Cześć!!!! Nic się nie bój. Ja też jestem we wczesnej ciąży (13tc), ale mi to już przeszło. Mój ginekolog wytłumaczył mi żebym się nie bała bo macica pamięta, że co miesiąc ma się kurczyć i boli w tym momencie kiedy normalnie miałabyś okres. To samo jest z jajnikami, one też są zeprogramowane i potrwa jakieś trzy miesiące zanim się odzwyczają. No chyba żeby przy takim bólu pojawiłay się jakieś plamienia to wtedy pędem do lekarza. Ale tak w ogóle to nie masz się co bać. Jaszcze wiele razy cię zaboli, bo przecież wszystko się teraz będzie rozciągać i to dlatego. Możesz brać Nospę bo rozkurcza mięśnie i jest stosowena nawet gdy jest zagrożenie poronieniem, żeby powstrzymać skórcze. To najbardziej fizjologiczny stan dla kobiety i twój organizm musi się teraz przestawić. Przecież już nie jesteś sama - ktoś jeszcze z niego teraz korzysta. Pozdrowionak

Gość malililka
Dziękuje ci bardzo uspokoiłaś mnie, tak bardzo chciałam dziecka, że pewnie jestem przewrażliwiona. Jak pójde do gin to też się o wszystko wypytam.

Gość malililka
up, up, up,