Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadlospis

Jak wyglada jadlospis Waszych maluszkow w 5 miesiacu?

Polecane posty

Gość jadlospis

Nie moge unormowac mojej corci godzin jedzenia.Dlatego mam pytanie jak wy dajecie jesc,w jakich godzinach i co? Czy np. po deserku,jesli zje np. pol sloiczka marchewki przetrzymujecie 3 godziny do nastepnego mleka czy dajecie np. po godzinie itp. Moja corcia po zjedzeniu jakiegos deserku czy obiadku,a nie chce jesc tego za duzo za jakies pol godz. domaga sie butli.Zjada ok.120 ale nigdy wiecej W nocy probuje ja odzwyczajac i je o 23 mleko,potem ok 3 pije herbatke ale o 4 budzi sie juz glodna i je mleko.Potem je je ok.8.00 ale malo ok. 60 bo chyba nie jest za glodna.Czy przetrzymywac ja bez mleka cala noc? Jak to wyglada u Was?

Gość jadlospis
nie ma nikogo ktoby sie ze mna podzielil swoimi doswiadczeniami w jedzeniu?

Gość niech je na żądanie
mój synek ma 1,4 w wieku 5 miesięcy miał raczej unormowany dzień dnia razem z posiłkami ale jeżeli zgłaszał potrzebę to dostawał butlę. Moim zdaniem nie powinnaś jej przetrzymywać na siłę. Jeżeli ma potrzebę w nocy to też niech je niektóre dzieci tak mają. Mój je o 19.30 i w nocy budzi się jeszcze ok 2 na butle. Ja ma potrzebę to niech je. Ja byłam taka żarta do 3 lat, więc moje dziecko ma to chyba po mnie.

Gość mloda_mama
Moja mała ma 5,5 miesiąca i jej jadlospis nocny wygląda tak,że je o 20 (po kąpieli) jakies 150 kleiku ryzowo gryczanego (bebiko 2 gr) potem budzi sie ok 2 zjada 120 mleka a nastepnie o 4 znowu 120 kleiku. A w ciągu dnia jak zjada zupke (a zjada jej sporo) to po 1,5h domaga sie butli. Zupkę taką je raz dziennie ok 14 godziny. a mleko czy kleik je tak mniej wiecej co 3,5 godziny w ciągu dnia.