Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina123

ALIMENTY

Polecane posty

Gość kalina123

Przeczytałam tu ze sady zadko obnizaja alimenty. I dzieki Bogu! MOj maz dostal opieke nad dzieckiem a ex alimenty w wys. 260zl. Ex zlozyla madre pismo ze ma drugie dziecko i nie moze ono cierpiec za bledy z przeszlosci i prosi o zmniejszenie alimentow do 150zl. Dodam, ze do tej pory zaplacila ona tylko 30zl(bo za 2 tyg odbedzie sie sprawa), a na dodatek dostaje dodatek dla samotnych matek, choc mieszka z konkubinem, ktory zarabia i lozy na dziecko. Wiec- nie dosc ze klamie osrodek pomocy wyludzajac pieniadze, nie lozy na dziecko, to ma jeszcze czelnosc wnosic o obnizenie alimentow. Wierze, ze sad nei przekresli 2 lat poprzedniej sedziny i w jeden dzien nie obnizy alimentow. Bo tych alimentow i tak dziecko nei dostanei, ale tu chodzi o zasady, ktorych pewne męty spolezcne nie maja

Wiesz ja sama wychowuję 2 dzieci i zarabiam najnizsza krajowa, on podobno nie pracuje od 2 lat i zyje. Mieszkam z rodzicami i to oni nas karmia , ubieraja i płaca za wszystko, a co zarobie to na przedszkole za 2 dzieci ireszta na moje wydatki. Alimentow w wysokosci 600 zl lacznie nie widzialam od 2 lat i te dwójki są coraz bardziej nie mile. Sad obnizyl alimenty bo tatus dzieci nie ma dochodow i pracy. Pewnie się upasł tak z biedy. A na dodatek wpisalam w ggole jego imie i nazwisko sie okazalo ze jest zarejestrowany na stronie jednego z Urzedów wojewódzkich jako instruktor nauki jazdy i to w 2 firmach, a i tak sądu to nie przekonało w rzaden sposób. A komornik mi nic nie pomoże bo on nawet stalego meldunku nie ma . I tyle. Nie ma co. Sama to załatwie wiec czekam na ciekawe pomysły. Pozdr.

Gość kalina123
Noż się w kieszeni otwiera jak to czytam. Ale skoro jest zarejestrowany to dlaczego nie sciągają mu pieniędzy? Co tu ma zameldowanie stałe do rzeczy?Gdzieś meldunek musi mieć, a jak nie- łamie prawo;) Założyłaś mu sprawę karną za niepłacenie alimentów? My narazie nie zakłądamy, bo wiemy że owa nie pracuje i nic poza nerwami z tego mieć nie bedziemy, ale adwokat poradził, iż jest to jedyny sposób na alimenciarzy. Niepłacenie alimentów to przestępstwo.POzdarwiam i życzę powodzenia

Można być zameldowanym w kosmosie,znam takich co ostatni meldunek mieli,gdy byli małymi diećmi

Gość valdix2
ale tu gorąco :-)

Gość młoda81
witam wszystkie kobitki sama na początku zaznaczę ze jestem kobietą kiedyś myślałam tak samo jak wy ale zmieniłam trochę zdanie poniewaz znalazłam sie po drugiej stronie barykady mianowicie jestem zwiazana z męzczyzną który był juz zonaty jego zona puszczała sie na prawo i lewo wiec on wyjechal i ja zostawil ale nie wzieli jeszcze wtedy rozwodu ona zaszła w ciaże z innym. Oczywiscie nie poinformowała o tym męża dopóki dziecko nie miało 6 miesiecy bo tyle jest na zaprzeczenie ojcostwa po urodzeniu dziecka rozwód był trochę później ona założyła sprawe o alimenty męzowi choć to nie jego dziecko sąd oczywiście nawet nie spytał czyje to dziecko ponieważ urodziło sie podczas trwania małżenstwa i niezgadza sie również na badania dna bo liczy sie dobro dziecka i wlepił alimenty komornik zabiera 60%wynagrodzenia i kiedyś mielismy naprawdę cieżkie czasy wiec nie dziwie sie ze faceci kombinują bo ich nikt nie pyta czy maja co jesc

Gość jak to sąd
nie zgadza się na badania DNA ????

Gość do...Free_m
Możesz złożyc do Prokuratury pismo,że mąż nie realizuje obowiązku alimentacyjnego, jeśli przepisy się nie zmieniły to tatusiowie nie płacący alimentów są dodatkowo - poza wyrokiem karnym - pozbawieni możliwości kierowania samochodem.

Gość młoda81
niestety nie zgadza sie na badania dna bo jak stwierdziła Pani sędzia dziecko musi mieć ojca!!!! nie ważne czy to jest ojciec biologiczny ważne jest to że dziecko urodziło sie jeszcze gdy trwało małżeństwo mało tego w prokuraturze są również zeznania teściów mojego mężczyzny ze oni również potwierdzają ze to nie jego dziecko ponieważ nie był on wtedy z ich córką nawet nie przebywał w tym samym miescie ale to nikogo nie obchodzi

Gość mania 58
tak czytam i czytam............ a jak złożycie do sądu o zaprzeczenie ojcostwa-sprawa musi mieć finał i dzisiaj nie trzeba dziecku zrobić krzywdy-pobieraniem krwi,wystarczy ślina.Więc jak będzie jakaś normalna sędzina to wszystko powinno przebiegać bez problemu.Może jakiś prawnik albo adwokat? wiem,że biorą dużo ale warto. U mnie przebiegło to bez problemu,bo ja złożyłam przed upływem 6 miesięcy sama sprawę do sądu-2 pytania na krzyż i koniec sprawy.Zależy od podejścia sędziego.

Gość mania 58
a jeśli chodzi o alimenty,to od czterech lat tatuś dopiero dojrzał i zaczął płacić-jak go postraszyłam,a wcześniej go nie obchodziło czy dziecko ma co jeść.Na dziecko nie miał pieniędzy,ale na to,żeby weselisko sobie wyprawić to miał i na zmianę samochodu!!!!!!!! Jego nowa żona nie może mieć dzieci i zaczął się swoim interesować.A teraz ile ma do powiedzenia,szok!!!!!!!!!no bo przecież płaci!!!!!!!!!!

Gość samotna mamuska
a czy ktos sie pyta samotne matki czy maja za co zyc?? skad natrzepac tej kasy a by moc utrzym,ac siebie i dziecko. ich interesuje tylko biedny facet ktory nie am za co zyc ale nie pytaja sie czy matka ma za co zyc!!!!

Gość MamaKubusia33
A czy ktoś się pyta ojcom za co mają zyc? Zwykle to facet jest tym najgorszym bo on odszedł. Była żona mojego męża puszczała się na prawo i lewo,niedbała o dzieci do dziś nie dba(babcia o nie dba). Mąż zarabia ok 1500zł na msc,ja nie pracuje ,mamy dziecko niepełnosprawne. Alimenty na dzieci płaci 700zł/msc. Jest nam ciężko,ale dzieci nie są winne że mają taką matke. Gdyby nie nasi rodzice nieraz nie stac by nas było nawet na opłaty. Szkoda że nikt nie zapyta meżczyzn za co mają życ,czy utrzymac trzecie dziecko. Drogie panie nie zawsze mężczyzna jest tym najgorszym. Nieraz spotkałam się z zepsutymi kombinatorkami.

Witam, bardzo mi sie podoba powyzsza wypowiedz, mysle, ze jest wiele racji w tym tekscie, sam jestem rozwiedziony i place alimenty, w moim przypadku to ja zadeklarowalem kwote, wszyscy dookola powiedzieli, ze mi chyba odbilo, ale sadze, ze jesli ojciec moze, to powinien zaplacic jak najwiecej, kiedy zalozy znow rodzine, nalezy sie zastanowic nad kompromisem celem obnizenia nieznacznie ich, chociaz z drugiej strony, ktora matka na to pojdzie..... tak czy inaczej, placac alimenty nie jest mi latwo, wiele rzeczy kosztuje obecnie duzo wiecej niz 10, 20 lat wstecz, a zarobki sa jakie sa, pomyslmy czasami jak ci ojcowie zyja, a zyja z dnia na dzien, bez przyszlosci, wegetuja, zadnym w tym miejscu argumentem jest zdanie, iz sami sobie sa winni bo zdradzili albo odeszli, to nie takie proste, zycie plata figle, wiele figli....

Gość Ta której się udało
do MamaKubusia33 Skoro dziećmi zajmuje się babcia, to dlaczego nie spróbujecie sądownie przejąć opieki nad dziećmi?

Gość Piotrek z Olesnicy
Jak to jest, że każda była zona waszego Misia, to się puszcza???? Buhahahahahahaha! wy w to wierzycie? Jak widzę w około, to raczej odwrotnie jest. Ale wy jesteście durne i naiwne. I jeszcze publicznie się ośmieszacie. mam kolegów i koleżanki i to TYLKO faceci mają kochanki, oczywiście wolne. I jak jest afera wśród znajomych to tylko z winy faceta. Ja jestem starym kawalerem i noe mam kobity, żeby nie było.

Gość Piotrek z Olesnicy
Jestem zdania, że każdy facet, który zdradził, ma płacić, i to nie tylko na bachory, alee i na zonę. Tak, tak. Bo u moich znajomych kobieta zrezygnowała z pracy (tak się umówili) i co?? Zainwestowała ileś w związek, wierząć, że będzie trwał. A on co? Poszedł w cholerę, i nawet nie chciał jej chaty zostawić. Wszyscy znajomi się od niego odwrócili. Szumowina. To nawet ja, stary kawaler, rozumiem, że się babie należy.

Gość do Piotrka
mam pytanie do Ciebie nie związane z tematem. Czy jesteś kawalerem, z wyboru czy ciągle szukasz i gdybyś spotkał odpowiednią kobiete i pokochał to związałbyś się z nia? Czy jak raz postanowiłes to już tak zostanie na zawsze?

Gość Piotrek z Olesnicy
Ja nie postanowiłem tak. Tak się stało.Mam już 42 lata. Miałem kiedyś narzeczoną (jak miałem 21 lat), ale zginęła tragicznie. Nie mogę jakoś się z nikim dopasować. Miałem potem dwie narzeczone, ale mam już za dużo starokawalerskich nawyków chyba, bo ze mną nie wytrzymywały. Poza tym ja wolę kobiety w moim wieku i panny. To one pewnie też mają z kolei staropanieńskie nawyki. Sam nie wiem. Przyzwyczaiłem się już, że jestem sam. Mam dużego psa i dwa kotki. Ostatnio poznałem kobietę, co ma 28 lat i mnie chciała. Ale, prawdę mówiąc, czułem się jak pajac. Młoda kobita i stary dziad. Nie, to nie dla mnie. Spotkałem się raz z jej znajomymi i starczy. Czułem, że się ośmieszam. Może jak spotkam jakąś miłą "czterdziesteczkę", to może............

Gość do Piotrka
Dziękuję za odpowiedz.42 lata to wcale nie jest dużo. Zycie przed Toba.

Gość Piotrek z Olesnicy
Ja wyglądam na 50, a może i więcej, palę 2 paczki dziennie, czuję się staro. mam swoje mieszkanie, samochód, jakąś tam pracę i już tak pewnie zostanie.

Gość do Piotrka
własnie...też to zauwazyłam, że samotny mężczyzna czuje się staro i wyglada na więcej lat niż ma. Idzie wiosna, trochę więcej optymizmu.

Gość gość
pokaz cycki moze sie zoptymasze:-P

Gość gość
słabo.

Gość gość
jesli sąd odbiera dziecko np ojcu, ojciec powinien dostac od sadu za to odszkodowanie i nie ma uzasadnienia by płacił odebranemu dziecku/matce jego

Gość gość
przykładowa sytuacja: zwiazek 20latka z 21latką - ona znajduje po roku sponsora, sąd zasądza mu 20tys alimentów. Mężczyzna 20lat i już załamany życiowo.

Gość gość
także nie płacić alimentów i żądać odszkodowania