Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość henryka

mleko NAN

Polecane posty

Gość mamusia Olisia
Moja przygoda z mlekiem modyfikowanym zaczęła się kiedy mój mały skończył dwa miesiące. Na początku było Bebiko 1, niestety po nim kupki robił bardzo rzadko :( a co za tym szło okropny płacz z powodu bólu brzuszka :( Przeszłam więc na NAN 1, kupki robił częściej, ale brdzo ulewał :( Szukałam pomocy u lekarz, który przepisał Bebilon pepti, no cóż... mały tego mleka nie chciał pić gdyż był bardzo niesmaczne. Łeee...okropne! Kupiłam NAN AR. Świetne mleko! Mały robi 1-2 kupki dziennie i nie ulewa. Chciałabym nadmienić, iż NAN AR jest mlekiem hipoalergicznym przeznaczonym głównie dla dzieci ze skłonnością do ulewań. Moja dzidzia bardzo chętnie pije to mleko :):)

Gość penelopka***
karmie piersią a nan podoje tylko czasami jak mały jest głodny, głównie na noc i to tylko raz na kilka dni. Z racji tego mleczka sztucznego nie idzie mi tak szybko. A na etykiecie napisali zeby zużyć w trzy tygodnie co u mnie jest niemożliwe. Jak radzicie wyżucic mleko? trzymacie się tych zaleceń?

Moja córcia jak miała 5 tyg też jadła 50-60 ml na raz, potem stopniowo coraz więcej. Moja rada - karmić przez większy smoczek - ale na boczku, żeby dziecko się nei krztusiło. Moja córcia jak się okazało jadła mało na raz bo nie miała siły mocno ssać, przy większym smoczku potrafiła zjeść na raz 120 w krótszym czasie niż te 60 z mniejszym smoczkiem. Teraz ma skończone 4 m-ce i zdarza jej się zjeść 70, ale zwykle je 100-120, kaszki zjada o dziwo ok 150 ;) może dlatego, że przy użyciu trójprzepływowego smoczka :)

Gość ja też karmię Nan active
aktualnie nr.3 bo skończyła 9 miesięcy.Jest super.nie ulewa , na wadze przybiera, kupki sa takie jak maja być.

Gość sabcia22
moja mała od 2 tygodni jest na nan 1..nie starczalo jej pokarmu z piersi i sie wkurzala....to wprowadzilam butelke..mala nie ulewa..ale zaczela robic zolto-zielone kupki..Nie wiem czy to dobrze...? Prosze pomozcie..mam sie martwic tymi kupkami? Mala ladnie przybiera...i ogolnie z kolkami nie ma wiekszego problemu..MAMUSIE czekam na Wasze opinie...POZDRAWIAM-SABINKA

moja córka też pije Nan. Ma 9 miesięcy i nie wypije naraz więcej jak 150 ml (a powinna nie mniej niż 210, przynajmniej wg tabeli) Dobrze przybiera na wadze, je częściej a mniej, tak się nauczyła i nie potrafię tego zmienić. Przyzwyczaiła się bo na piersi też jadła tyle ile chciała i kiedy chciała.

henryka1 nie czytałam wpisów przede mną - ja też szybko zaczęłam karmić synka butelką, mlekiem NAN. Początkowo też wypijał tak mało co 3-4 godzinki. Wraz z wiekiem potrzebował więcej, ale nigdy nie wypijał dużych ilości, tak jest do dziś. Mój synek ma już 2 latka i je często, ale małe porcje (ale juz nie mleczko :) ) Pozdraiwma

Gość Asik022
Witam Ja urodzila 23.05.2008 r corke i odrazu byla karmiona butelka bo spalili mi pokarm oxytocyna i musze powiedziec ze Majka wypija mi 120 co cztery godziny czy to nie za duzo???

Szczrze mowiac mnie tez ten problem martwil moj 4tyg.synek zjada 120ml najwiecej.Przewaznie jest to 50-70.

Gość snoopi5
Witajcie, ja też karmię synka mlekiem Nan 1. Do 3 miesiąca było to mleczko plus raz dziennie pierś- tak by skończyć laktację. Od jakiegoś miesiąca mały jest już tylko na Nan'ie i co mnie niepokoi, to zaczęły się mocno zielone kupki :(( Synuś jest radosny, zachowuje siętak jak kiedyś, więc raczej nic go nie boli, ale "śmierdząca zielenizna" co drugi dzień trochę spędza mi sen z powiek!!! Nie wiem, czy to wina mleka, czy czego?? Miała któaś z Was taki problem?? Proszę o poradę!!!

Gość aga02
witam ja również mam rożne doświadczenie z mlekiem modyfikowanym.Sama z własnej woli rezygnuje z podawania piersi chociaz mała przybiera super na wadze ale wisi cały czas przy cycku i nigdzie sie ruszyc nie mozna jje co 30 min. męczarnia no i były koli nic jeść nie moglam, włosy to mi wychodzą garściami chyba z braku witamin, nie jjem żadnych owocow ani warzyw, soków itd. Moja córcia ma 4 i pół miesiąca i od tygodnia dostaje NAN 2 zjada rożnie raz 100 ml innym 120 czy 150. W nocy dostawała jeszcze cyca ale dzis juz dalam mieszanke i rano dostala takiej kolki ze juz dawno takiej nie miala zupelnie nie wiem dlaczego. Przepajam ja herbatkami rumiankową i na trawienie równiez dostaje deserki i zupki po 4 mies. Nie codziennie ale prawie. Ostrzegam inne mamy przed BEBIKIEM bo to tłuste mleko i bardzo słodkie jeśli nie chcecie aby wasze maleństwa mialy ZAPARCIA to lepiej z niego zrezygnować, ja wczesniej po 3 mies. dawalam je córci i tak ją zaczopowało ze wylądowaliśmy w szpitalu na lewatywie i bylo strasznie!!!Kupa nerwów i płacz maleństwa a lekarz za głowę sie złapał jak dowiedzial sie ze dawalam BEBIKO. Kategorycznie zabronił.chce zostac przy NAN wszyscy tak zachwalają oby tylko corcia kolek nie miała.

Gość aga02
Jeszcze dodam ze kupki po samym mleku nie powinny byc chyba zielone chyba ze malenstwo jje jeszcze deserki i zupki lub pije soczki i nie martwcie sie jak dzidziuś zjada 60 czy 70 ml widocznie taka tylko ma potrzebę z wiekiem bedzie zjadal wiecej dziecko samo wie ile mu potrzeba i samo sobie reguluje tak jak przy piersi.

Gość Aga-38
snoopi5 (asnor@wp.pl) Witajcie, ja też karmię synka mlekiem Nan 1. Do 3 miesiąca było to mleczko plus raz dziennie pierś- tak by skończyć laktację. Od jakiegoś miesiąca mały jest już tylko na Nan'ie i co mnie niepokoi, to zaczęły się mocno zielone kupki Synuś jest radosny, zachowuje siętak jak kiedyś, więc raczej nic go nie boli, ale "śmierdząca zielenizna" co drugi dzień trochę spędza mi sen z powiek!!! Nie wiem, czy to wina mleka, czy czego?? Miała któaś z Was taki problem?? Proszę o poradę!!! 09:51 aga02 ------------------------------------------------------------------------------------ Mam dokładnie ten sam problem! Te śmierdzące i zielone kupki- nie wiem zupełnie o co chodzi. Wcześniej był Bebilon, ale kolki i zapracia były nagminne. Zastanawiam się teraz nad Bebiko. Próbowałyście tego?

Gość mama ma
Moj synek ma 3,5miesiąca. Od samego początku strasznie ulewał moim mlekiem i mało przybierł. zaczęłam dokarmianie bebilonem ha i zagęszczałam nutritonem było lepiej ale zaczął robić smierdzące zielone kupki i miał kolki. zmieniłam na bebilon comfort, brzytkie kupki i ulewania są ale bez kolek.zastanawiam się nad mlekiem nan albo enfamil.czy ktoś ma podobne doświadczenia z tym mlekiem?zmieniać a może to jest normalne?

Gość rozowa82
Moją Zuzie zaczełam dokarmiac od 3 miesiaca Nan1, zacznijmy od tego ze wogóle nie tolerowała mleka z butelki i wypijała tylko 60-70 ml a reszte i tak musiala dostac z piersi, cyrki były z nią niemozliwe :). Teraz jest lepiej wypija wieczorem (a dostaje tylko wieczorem i rano) 120ml huura! i przesypia 4 godz. w nocy i w dzien jest na piersi. Był taki czas ze przestała robic kupe ale to zanim podoałam mleko modyfikowane, lekarz rodzinny poradził mi zebym wprowadziła warzywa w 3 miesiacu!!!! czujecie? Ale w koncu podałam marchewke z jabłkiem i o dziwo pomogło, teraz Zuza robi kupe codziennie a deserek wcina az jej sie uszy trzesa. Pozdrawiam :)

Gość mama ma
zaczęłam dawać synkowi wody do popicia i trochę herbatek na trawienie i od paru dni robi częściej kupkę no i o dziwo nie jest zielona.nie wiem czy to zasługa tego ale mam nadzieję że bedzie lepiej. Tylko że jakoś trochę mu się apetyt zmniejszył i popłakuje często:(chyba że to już ząbki

Gość mama ma
swoją drogą jabłuszka w 3 miesiącu???strasznie dziwne!chyba bym się bała podać takiemu maluszkowi

Gość chuda28
Witaj! Moja córka też bardzo słabo przybierała na wadze, od 4 miesiąca byłam zmuszona wprowadzić jej mleko modyfikowane bo na moim cycusiu słabo przybierała, po wprowadzeniu mleka modyfikowanego nic się nie zmieniło nadal przybierała bardzo słabo i wypijała tylko 50-60 ml lekarka dała skierowanie na szerek badań bo powiedziała że córka może mieć coś z jelitkami i dała też skierowanie do gastroenteorologa do gdańska żeby ją zbadał i tam lekarz powiedział że jest z małą wszystko w pożądku i że poprostu będzie już taka drobniutka, mówił tylko że mieliśmy zrobić małej wyniki na żelazo jeżeli będzie coś nie tak to mieliśmy do niego przyjechać jeszcze raz , ale na szczęście było wszystko ok:-) dzisiaj córka ma 2 latka co prawda jest zgrabną laseczką ale je bardzo dużo i normalnie się rozwija mleko nadal pije 2 razy dziennie rano 150 ml i weiczorem 180 ml.

Gość kinia21imielin
witam moje maleństwo ma 2 mc i 1 tydzień pije nan 1 wypija po 150 ml co 3 4 godzinki nie ulewa nie wiemy co to kolki jet wszystko ok polecam mleko nan

moj synek wypijał na pczatku 60+-70 ml potem 120 ml teraz ma 15 miesciecy i 150 ml do max

Gość Patrysia_Eunika

Gość leolida
Ja też podaję mleko NAN i synek ładnie przybiera, nie marudzi, chętnie zjada (to chyba mu smakuje). Ale dzieci mają różne upodobania, więc trzeba próbować, aż się trafi na to, które szkrabowi podejdzie. U nas to akurat udało się za pierwszym razem.

Gość maruska25
Ja karmię synka mlekiem NAN od 6 tygodnia życia. Najpierw podawałam małemu NAN1, ale ponieważ bardzo ulewał spróbowałam NAN AR. I oboje jesteśmy bardzo zadowoleni. Teraz mały ma 4 miesiące i zjada mi ok. 150-170 ml mleka podczas jednego posiłku, chociaz czasami ma dni, kiedy zjada 90-100 ml. Ładnie przybiera na wadze i w zasadzie nie ulewa.

Gość martad29
POMOCY !!! Czytam i widzę, że macie doświadczenie ja jestem \"zielona\" i przerażona. Zuzka ma 6 tygodni, karmię piersią,mialam slaby pokarm więc dostałam od pediatry receptę na nutramigen,były problemy z karmieniem,mleko śmierdzi i w smaku jest ochydne - próbowałam.Staram się karmić tylko piersią, ale od kilku dni dziecko tak ulewa, że na chwilę nie mogę od niej odejść, ciągle jest głodna, placze, daje pierś - ulewa.Podałam NAN ale nie NA, wypiła 130 ml i spała w nocy prawie 6 godzin. Co robić przejść na butelkę? Skoro NAN smakuje zostać przy nim? Czym różni się NAN HA? Jużnie wiem co robić..... :(

Gość martad29
dodam jeszcze,że po NANie nie ulewa

Gość maruska25
martad29 mleko NAN HA jest mlekiem hypoalergicznym przezaczonym dla dzieci o duzym ryzyku alergii pokarmowej. Mleko NAN AR jest mlekiem dla dzieci ze skłonnością do ulewania. Jest ono gęściejsze niz pozostałe, przez co nie "wypływa" z brzuszka maleństwa (ja takie własnie polecam, bo mój synek zanim je otrzymywał ulewał nawet noskiem). Myśle, że skoro Twoje maleństwo dobrze toleruje mleko NAN możesz je podawać, a żeby nie miało kolek przed każdym psilkiem możesz spróbowac podawać INFAKOL, który jest bardzo bezpieczny, a można go podawać juz po pierwszym miesiącu. Dodam, że maleństwo może robić zielonkawe i smierdzące kupki po tym mleku. Dzieje się tak z dwóch powodów. Po pierwsze mleko to jest wzbogacone w żelazo, a po drugie ma częściowo zhydrolizowane białko. I jeszcze jedno. Mój synek bardzo ulewał, bo okazało się, że po prostu go przekarmiam. Myslałam, że powinien zjadać taką porcję, jaką proponuja na opakowaniu mleka. A tak naprawdę każde dziecko ma własne mozliwości. Trzymiesięczny bobasek powinien zjadać 6x130 ml + - 20%. To chyba tyle mojej wiedzy w tym temacie.