Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedoinformowana

Antykoncepcja- ale jaka??

Polecane posty

Gość Niedoinformowana

Jestem jeszcze dziewica od pół roku już myśle o miłości ale jedyna rzecz jaka mnie powstrzymuje to moj paraliżujący strach przed ciążą. Jaką antykoncepcje byście mi poleciły?

Gość Niedoinformowana
No i zajrzalam na ta stronke i nadal nie wiem. Piguly sa nie fajne, jakies zmiany nastroju, który w moim przypadku jest i tak dość nieustabilizowany, zagrożenie rakiem:/ a niestety w mojej rodzinie ta choroba występowała wiec to chyba nie dla mnie, globulki fujjj same rozumiecie. Więc co. Gumy zawodzą nawet jak nie pękają. Jak tak dalej pójdzie umre jako dziewica HELP!!

Gość Niedoinformowana
ale ja nie wiem jak to robic. Nie umiem obserwować siebie zreszta nikt mi tego nie wytlumaczył a w necie opisane to jest bardzo pobieżnie i ciężko coś z tego zrozumieć :/

Gość starsza25
wiesz co Ci radze , nie wiem ile masz lat ale uwazam ze poniewaz jestes na razie :-) zielona w tych sprawach jak i na pewno bedziesz sie uczyc wielu rzeczy to jednak na jakis czas bym ci zalecila pigulki bedziesz sie pewnie czula przez pierwsze m-ce a potem decyzja bedzie latwiejsza.... idz do gina i sie go dobrze poradz, niech ci zrobi badania hormonow i dobrze Ci dobierze pigulke pozdrawiam

Gość Niedoinformowana
Mam 21 lat ale masz racje jestem strasznie zielona, a ginekolog poleca tabletki, a ja sie boje ich troche.

one są dla ludzi :) pojdz, przebadaj sie pogadaj o tych najlepszych dla Ciebie (dla kazdej to indywidualna sprawa) www.psyche-soma.com

Gość Niedoinformowana
Ale powoduja depresje no i zwiększają ryzyko raka

Gość starsza25
wiesz co nie uwazam zeby pigulki byly jakims cudem ale na poczatek sa naprawde dobre ja od nich zaczynalam co do raka ostatnie przeprowadzone badania donosza ze zwieksza sie ryzyko jesli sie ich zaczyna uzywac ok 18 roku zycia a po 20 ono sie zmniejsza... nie sadze ze gdybys je brala 6 m-cy zle by na ciebie podzialaly, dokladne badania to podstawa i dobry lekarz ja ci proponuje prywatnego i takiego o ktorym sie slyszy duzo dobrego, najlepiej z polecenia

Gość Niedoinformowana
Namówiłyście mnie pierwsze pół roku tabsy a później co??

Gość starsza25
a po pol roku gumki ze srodkiem plemnikobojczym ... np

Gość Niedoinformowana
To nie można odrazu gumek tylko tabsy? Jak i tak ma sie skończyć na gumkach to chyba bez znaczenia. A może na początku to jest jakaś różnica. Jak to jest. Dziękuje Starsza za rady.

Gość starsza25
jak uwazasz ale nie bedziesz sie na poczatku stresowala albo cos?? z pigulkami to zawsze lepsze samoopoczucie chociaz na poczatek, przemysl sobie i wybierz to ci Ci najlepiej odpowiada, pozdrawiam