Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati80

Laparoskopia

Polecane posty

Gość pati80

Witam mam torbiela na lewym jajniku czeka mnie za miesiac operacja laparoskopem i stad moje pytanie kolezanki jak to wyglada ile sie lezy czy sa blizny i ogolnie cos o tym z gory dziekuje pozdrawiam.

Gość lali
miałam robioną laparoskopię przy ciąży pozamacicznej,lewy jajowód malutkie naciecie około1,5cm w okolicy pepka i dwa male lekko powyżej wzgórka łonowego. Blizny sie zagoiły ani sladu nie zostało zastosowano narkozę więc więcej nic nie moge na ten temat powiedzieć nie było najgorzej

Gość no hej
Miałam robiona laparoskopię , blizny sa maluteńkie,Ci co nie wiedzą ze miałam robioną nawet nic nie widzą ,żadnych blizn.Ja do szpitala przyszłam w poniedziałek-wtedy robią wszystkie badania :krew ,mocz ,prześwietlenie,niestety wieczorem lewatywa,rano we wtorek jeszcze jedna lewatywa , zakładają cewnik ,ale to wszysko nie jest takie straszne ,operacja ,w czwartek wyszłam do domu w piątek byłam na sylewstra :-).Co prawda ja miałam robioną laparoskopię diagnostyczną ( chcieli lekarze zobaczyc czy w brzuszku wszystko ok ,bo miałam problem z zajsciem w ciaże) więc Tobie jesli bedą coś wycinać to bedziesz sie czuła trochę gorzej,ale mysle że wszystko będzie ok,głowa do góry.Acha,i jeszcze jedno ,jak chcesz to możesz ogolić sie w miejscu intymnym sama ,bo zrobią za Ciebie pielęgniarki ,a po co Ci dodatkowy stres:-)Powodzenia.

Gość no hej raz jeszcze
Zle to ujęłam - że skoro będą Ci cos wycinać to będziesz czuć sie gorzej niz po laparoskopi diagnostycznej-tego porostu nie wiem ,tak mi sie jakos napisało niefortunnie :-)

I jeszcze nie wolno nic jeść ani pić i trzeba się \"przeczyścić\" (to było najgorsze) jak również przebudzenie po narkozie dość nieprzyjemne. Na drugi dzień byłam na chodzie :-))

Gość dar
Cześć.Ja miałam robioną Laparoskopie 2 tyg.temu.Nie jest to takie straszne.Też miałam torbiela na prawym jajniku.Badania robiłam wcześniej:morfologia,grupa krwi,CA 125-badanie czy nie ma zmian na torbielu.Lewatywe możesz zrobić sobie w domu.Dzień przed zabiegiem masz diete lekko strawną.Ja miałam Laparoskopie diagnostyczną,po której dowiedziałam się,że to nie jest torbiel,tylko endometrioza.Przez laparoskopie sprawdzają drożność jajników.Jesteś pod narkozą,badanie trwa 20 min.a potem do 30 min.trwa budzenie.Nacięcia są dwa i bardzo małe.Przez cały dzień nie dostajesz pokarmów tylko kroplówki z lekiem przeciwbólowym.Na drugi dzień wychodzisz do domu. Nie masz się czego bać,wszystko będzie dobrze.

do : \"no hej\" Ja z takim pytankiem do koleżanki, bo ja miałam tak samo jak Ty laparoskopię diagnostyczną bo nie mogę zajść w ciąże, podejrzewali nieedrożność, chciałam zapytac czy Ci się udało po laparoskopii???? Laparoskopia to nic strasznego , nie trzeba się bać i tyle, wiadomo troszkę boli ale wszystko jest do wytrzymania. Wszystkie wypowiedzi na to wskazują, zyczę Ci powodzenia.

Gość do kali 27
Laparoskopia wykazała że wszystko u mnie ok, żadnych torbieli,jajowody drożne,potem zbadano u mnie poziom hormonów i okazało się że mam za wysoką prolaktynę ( hiperprolaktynemia) ,trzech lekarzy:ginekolog ,lekarz ogólny oraz endokrynolog stwierdziło że to jest najprawdopodobniej przyczyną niezachodzenia w ciąże .Wniosek jest jeden -przed laparoskopią lepiej zbadać poziom hormonów ,jesli chodzi o czywiście o laparoskopię diagnostyczną.Zbadać poziom hormonów to tylko pobranie krwi ,laparoskopia to jakby niebyło zabieg chirurgiczny w głębokiej narkozie.Jeśli jakaś dziewczyna ma problem z zajściem w ciąże powinna zmienić kolejność badań,najpierw hormony potem ,gdy wychodza badania ok,zdecydować się na laparoskopię.Pozdrawiam.

Gość nohej raz jeszcze*-
Ja po narkozie na przykład czułam się ....mogę nawet powiedzieć rewelacyjnie,tylko cały dzień bardzo chciało mi się spać,co zamknęłam oczy po zabiegu zasypiałam natychmiast.Żadnych nudności ,ale to kwestia indywidualna.