Csilla 0 Napisano Wrzesień 17, 2005 hej, pisalam juz na forum http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3031749&start=0 Prosze piszcie, jezeli wiecie cos na ten temat: Trzy razy mialam grupe 3 w cytologii i komorki gruczolowe na szyjce macicy. Nie wiadomo co to jest, bo wsyztskie leki bralam, zeby wyleczyc ewentualne stany zaplane. Mialam pobrane wycinki do badania histopatologicznego. Albo jest to endometrioza albo stan przedrakowy, czyli dysplazja. Narazie czekam na wyniki, ale przez te 2 tyogdnie chyba umre ze starchu i niepewnosci. I nie mam nikgogo kto by mi pomogl... Nie wiem co bedzie potem, czy kolejne zabiegi.... I boje sie ze nie bede miala dzieci, ani juz nigdy nie bede szczesliwa i boje sie, ze bede miala raka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tuśka truśka Napisano Wrzesień 17, 2005 Nie denerwuj się. Po to robisz cytologię by uchwycić chorobę w odpowiednim momencie! 3 grupa to już rzecz poważna, ale nie koniecznie rak. Zresztą w tym momencie będzie całkowicie uleczalny! A robiłaś test na wirusa HPV- brodawczaka- bo najczęściej on sprzyja rozowjowi raka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mk31 Napisano Wrzesień 18, 2005 cześć! Rozumiem Cię doskonale. 3 miesiące temu stwierdzono u mnie raka szyjki macicy. Jestem już po operacji. Jeśli mogę ci jakoś pomóc to daj znać. Pozdrawiam serdecznia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IVA23 Napisano Lipiec 20, 2006 Czesc! Ja mam wirusa HPV ,dysplazje czyli stan przedrakowy bo mam CIN II,Mialam juz dwie operacje.jak chcesz cos jeszcze wiedziec-pisz na meila.pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aiiiiiiiiiiii Napisano Lipiec 20, 2006 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aiiiiiiiiiiii Napisano Lipiec 20, 2006 Niema co panikować zawczasu. Poczekaj na wyniki wycinka. ja miałam III gr 2 razy w życiu. Pierwszy raz przy nbadżerce, drugi bez niej. W znacznej części przypadków dyspalzja spowodowana jest stanem zapalnym i wtedy nie jest stanem przedrakowym. Za drugim razem wszystko było bardzo dziwne bo z zewnatrz szyjka wygladała bardzo ładnie, żadnej nadżerki ani stanu zapalnego. też była panika ale po pobraniu wycinka okazało się, że jednak jest stan zapalny ale głęboko w szyjce. W międzyczasie tez lekarz podejzewal endometrioze kaału szyjki ponieważ była bardzo wrażliwa, czeste plamienia itp bez wyraźnej przyczyny. IIIgr cytologi- pojawiaja sie komórki dysplastyczne, zmienione ale jeszcze nie nowotworowe, moga sie w takie przeobrazić. Są także różne stopnie dysplazji. Gr IV - są pojedyńcze komórki nowotworowe Gr V- liczne. Nawet gdy zostana wykryte komórki noiwotworowe, to potem bada się czy są tylko na szyjce macicy, czy tez poza jej obrebem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a-l-a 0 Napisano Październik 1, 2006 Witam, ja równiez miałam w tym roku dwa razy III grupę cyt, dysplazje (cin1) i podejrzenie hpv. W przyszlym tygodniu robię test na DNA hpv. Gin straszy mnie konizacją jeżeli HPV będzie pozytywny i cytologia sie nie poprawi. Zastanawiam się czy nie powinna być jeszcze robiona kolposkopia? Jak było u Was?? Czy po konizacji chirurgicznej szyjki macicy trzeba leżeć w szpitalu? Czy dają L4??? To dla mnie wazne, bo jestem pracoholiczką ;) i nie wiem czy mogę spokojnie planowac realizacje moich projektów w czasie kilku najbliższych miesięcy. Mam 40 lat. Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedź. gg 6886405 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dooktorek32 Napisano Czerwiec 9, 2011 Właściwie trudno jest zaobserwować objawy choroby, jednak na pewno zapalenie szyjki macicy to sygnał, że ryzyko zachorowanie jest duże. Do podstawowych objawów można zaliczyć upławy, które charakteryzują się mało przyjemnych zapachem, poza tym obserwuje się krwawienie między cyklami menstruacyjnymi. Podczas stosunków seksualnych obserwuje się też niepokojące krwawienie. Mogą wstępować niepokojące bóle podbrzusza bez żadnej przyczyny. Często pacjentki skarżą się też na bóle w okolicy krzyża. http://nuclearts.pl/choroby/dysplazja-szyjki-macicy-cin-co-to-jest-objawy-zapobieganie-leczenie-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aniakrawczyk Napisano Sierpień 7, 2013 HEJ Mam wspaniała książkę elektroniczną w której kobieta opisuje krok po kroku jak pokonała raka i czego używała w jaki sposób metodami naturalnymi. Książka jest darmowa, napisz do mnie to Ci ją wyślę mój email to: ania@annakrawczyk.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach