Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellizka1981

Suchość pochwy!!

Polecane posty

Gość ellizka1981

Witam! Mam problem jak wiele kobiet - jednak zazwyczaj dopiero w okresie przekwitania.. u mnie to jednak chyba przez tabletki antykoncepcyjne (diane-35) - nie chce smarowac sie żelami czy kremami - nic też nie poradze na to że jak już spotkamy sie z moim chłopakiem możemy kochac sie rano wieczor i w południe - słowm bardzo często - slyszalam cos od lekarza że są jakieś tabletki ktore wprowadza sie do pochwy raz w tygodniu i one maja wlasnie za zadanie zwiekszac ilość śluzu - nie moge znalesc nic w necie wiec pytam was - czy ktos wie jak sie nazywaja takie tabletki, czy ktoras z pań stosowala, jak dzialaja, czy mozna je kupic bez recepty(nie mam czasu isc do lekarza!!) dziekuje za odpowiedzi :)

Gość elizka1981
wiec nikt nic nie wie na ten temat - jak sobie radzicie dziewczyny z tym problemem??

Gość nie mam takiego problemu

Nie slyszalam o tych tabletkach...lekarz nie powiedzial ci jakie to sa? Dziwne jak juz cie poinformowal mogl dac ulotke albo choc nazwe zapisac;) Ja tez mam czasem bardzo sucha, ale tylko czasem, i tez zazywam pigulki ale Mercilon. Moze wybierz sie jeszcze raz do lekarza, albo poprostu zadzwon! moj ginekolog mowi ze jak mam do niego tylko jakies pytanie to moge dzwonic, nie musze chodzic, wiec moze sprobojesz?:) a jak nie to moze na jakies str. medycznej lub o lekach, nie ma??? pozdro🌻

Wlasnie szukalam teraz troche, ale wszdzie pisza poprostu: globulki dopochwowe dostepne w aptece. Tak wiec wybierz sie poprostu do apteki i popros o takie i juz:)napewno ci jakies doradza. powodzenia, 🖐️🌻

Gość ddddd
polecam Feminum zel z apteki

Gość ellizka1981
kurde no wlasnie nie powiedziala mi - moze ja tez myslalam o czym innym akurat w tym momencie.. zaczela mi mowic o roznych sposobach takze o zmianie tabletek bo sa podobno i takie ktore zamiast zageszczac dzialaja odwrotnie czyli zwiekszaja wydzielanie sluzu... a poza tym mowila tez ze warto sie zastanowic nad pieszczotami i odpowiednim rozbudzeniem - i pomyslalam sobie - ma racje - nie wysilalismy sie za bardzo nad gra wstepna.. ;) ale teraz dochodze do tego ze kurde poprostu tak lubimy! jak mamy ochote to juz tu i teraz a nie godzina pieszczot i dopiero zeby jakis soczek ze mnie poszedl! co do zeli to owszem wiem ze jest cos takiego ale wlasnie nie chce przerywac sobie zrywu namietnosci po to zeby sie nasmarowac !! zreszta nie chce zeby moj misiek zjadal jakies smarowidla gdy mnie tam piesci jezyczkiem.. ;p dlatego te tabletki bylyby fajnym rozwiazaniem -z tego co pamietam jak mowila ta lekarka to wkladalo sie je do pochwy raz w tygodniu i wystarczylo! jak sie cos dowiem wiecej to dam znac! w aptece tez zapytam :D

Gość liluna
ja mam tez ten problem wiec jesli tylko bedziesz wiedziala jak te tabletki czy globulki sie nazywaja to daj znac. bee wdzieczna

Gość aniiiiiii
Mam ten sam problem, podczas stosowania tabletek wystąpiła u mnie suchosć pochwy-dosyć krępujące :( odstawiłam już nawet pigułki , ale minęły trzy miesiące i nic :( Najgorzej jest na początku, bo potem jest ok, ale właśnie ten początek jest najfajniejszy :( a u mnie jest zmarnowany :( Lekarz powiedział ze moze być tez tak, że po odstawieniu pigulek suchość pochwy zostaje :(((( to byłby dopiero koszmar :( Co do żeli - tez o nich słyszałam , ale nie chce ich stosować bo boje sie ze moj organizm sie tak rozleniwi , że potem już w ogole nic z siebie nie wypuści ;(

Masz napewno suchosc od Diane 35, to jest skutek uboczny. Przeczytaaj sobie na ulotce :SKUTKI UBOCZNE. Lepiej zmien tabletki polecam logest. A co do zeli sa calkiem przyjemne da sie przyzwyczaic :)