Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blankaAa

Jakie badania musze zrobic zeby dobrze dobrac pigulki??

Polecane posty

Gość blankaAa

Bralam 2 lata cilest ale lekarz mi je przepisal bez zadnych badan! Odstawialm je 2tyg temu i teraz chce brac inne pigulki i wlasnie jakie badania mam zrobic zeby dobrze dobrac pigulki o ilosci hormonow najblizszej memu organizmowi? Czy to sa badania cytohormonalne? prosze o rade

Gość nikt nie wie
?

Gość odświeżam...
ja tez jestem ciekawa jakie trzeba wykonac badania aby dobrze dobrac pogułki

Gość nokia3410
tez jestem tego ciekawa

Gość blankaAa
czy ktos moze odpowiedziec na moje pytanie ?

Gość dd**
z tego co wiem to zadne badania nie sa miarodajne..to znaczy ze badania sa po to tylko zeby sprawdzic czy w ogole mozna brac tabletki i czy nie ma zadnych przeciwskazan..jak np. zla krzepliwosc krwi albo chora watroba.A tak jak wiele dziewczyn pisze ze dzieki badania hormonalnym mozna dobrac idealne tabletki to z tego co wiem to nie bardzo, ale moge sie mylic.Tabletki chyba dopiera sie metoda prob i bledow..

Gość terasiada
No właśnie dziewczyny napisały, wątroba, krzepliwośc krwi i badania hormonalne, ale badania hormonalne powinno się zrobić 2 lub 3 krotnie, chodzi o różne fazy cyklu i jakie jest wtedy stężenie hormonów, ale lekarze mają scisły limit na badania i niechętnie dają skierowania, dlatego dla mnie chodzenie do lekarza mija się z celem ,bo metodą prob i błedów to ja sama mogę sobie dobrać, no ale coz w takim kraju przyszło nam mieszkać.

ale nawet badanie hormonów w różnych fazach cyklu nie da Ci 100% pewności, które tabletki będą dla Ciebie odpowiednie. z badań wyniknie jedynie czy lepsze sa jednofazowe czy trójfazowe, z mnijeszą czy z więkzą zawartością hormnoów. ale żadne badania nie odpowiedzą na to, które pigułki są dla Ciebie. sa dziewczyny, które dobrze reaguja np na logest, a inne lepiej na harmonet, mimo, że obydwa preparaty mają taki sam skład, a innym najbardzije będzie pasował np. mercilon, który ma tyle samo estrogenu, ale inny progesteron. niestety, przy pigiułkach zawsze kończy się na metodzie prób i błędów.

Gość ja niestety nie robilam