Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ciemna masa

Czy można używac samego pudru,nie nakładając podkładu ?

Polecane posty

Gość bardzo ciemna masa

Nigdy nie używałam pudrów,podkładów więc sie nie znam.Zastanawiam się czy można używać samego pudru,w celu zmatowenia,albo ujednolicenia cery ? Chodzi mi tylko o takie delikatne przypruszenie,ponieważ nie mam żadnych bardzo widocznych wyprysków itd.Czy to będzie wyglądało naturalnie ? Jesli tak to poradzcie mi jakis puder.Licze na Was,bo sama nie mam o tym zielonego pojęcia :(

mozna jak najbardziej ja uzywam pudru sypkiego transparentnego oriflame ale kazda firma ma cos takiego w swoim asortymencie

Gość bardzo ciemna masa
A transparentny tzn.jaki ? :O ;)

Gość bardzo ciemna masa
dzięki wielkie :) a czy on jakos też ujednolica cerę ? sorki dziewczyny,ale ja na prawde sie na tym nie znam :D

Gość hey a ten puder oriflame
jest dobry?warto?

W zasadzie sam puder służy tylko zmatowieniu cery i utrwaleniu podkładu, więc jeśli chcesz zamaskować jakies niedoskonałości, to sam puder nie wystarczy, a już na pewno nie transparentny. Ja czasem uzywam samego pudru, aby mi sie twarz później nie swieciła, ale to na krem matujący. Choc niedawno pojawiły sie podkłady i pudry korygujące firmy Vichy, przypuszczam, że mają one inna konsystencję i rzeczywiście można nimi zamaskować problemy z cerą. Ale nie wiem tego na 100%.