Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wysoki robaczek

jakie macie cyfrowe aparaty ? moze testy zdjec z nich od razu?

Polecane posty

Gość moze topik przezyje

Gość Łania
Ja mam Canona D20 + 3 obiektywy+lampa chętnie bym pokazała próbke ale jak to wrzucić na net :-) Mam też Nikona 8700 całkiem niezłe fotki z niego wychodzą ale troche "śnieży" przy wyższym ISO.

Gość Łania
Podrzuce Ci wieczorkiem.

Gość Tracerr
ten Canon pstrykacza jest super!

Gość Łania
Haha dzięki.A ja tak sobie wzięłam pierwsze z brzegu :-)

Dalaczam sie do grona fascynatow fotek! Uwielbiam robic fotki. Mam aparat konica minolta Z3.Zdjecia robi super. Tylko dlugo szuka ostrosci przy mocnych zblizeniach. Musze do tego dojsc.Aparat mam od niedawna wiec wsjo przede mna.A moze ktos tez taki ma i ten sam klopot?

Gość Tracerr
Ja też lubię robić fotki, ale dopiero zamierzam kupić naprawdę dobry aparat.

Gość racuchy
a ten panasonic FZ-2 ile kosztuje?

Gość siuuuuuuuuuuuuuup

Miałam HP 850 -- i muszę przyznać,że byłam zadowolona.Niby aparat sredniej klasy, ale zdjęcia wychodziły świetne. Teraz --- Canon EOS 350D. Na razie się oswajam :-)

Gość gosia_22
ja zamierzam w najblizszym czasie kupic cyfrowke, troche sie porozgladalam, oferta bardzo atrakcyjna, no i wybralam: Canon IXUS 750 podobno bardzo dobry aparat, maly (a o taki wlasnie mi chodzilo), kosztuje ok 1600 zl, oczywiscie nie jest to jakas profesjonalna lustrznka, ale od wielu zorientowanych osob dowiedzialam sie ze ma swietne parametry i niczym nie ustepuje tym profesjonalnym aparatom. Jeszcze go wprawdzie nie kupilam, ale jestem na 99% zdecydowana Jesli ktos ma negatywne doswiadczenia z tym aparatem to bardzo prosze o opinie, moze zmienie zdanie ;)

ciekawy model fkatycznie: b duza rodzielczosc duza rozpietosc czasów jak na taki model duzy wyswietlacz. duzo tematów moim zdaniem minusy: niewielki zoom brak mozliwosci recznej regulacji chocby przeslony nie wiadomo jak to \"szumi\" i jak rysuje. podejrzewam ze dla twocich zastosowan w zupelnosci wystraczy. aprata podkrelse naprwade robi wrazenie mozliwosciami jak na puderniczke. podr.

Gość korciek
a ja sobie przywiozłem przedwczoraj Nikon D2X - ładna zabaweczka, ale sie w nim połapać nie mogę bo nie mam polskiej instrukcji.Trochę potrwa zanim dojdę do wszystkiego, ale dam jakoś radę.Niezły sprzęt - wali 8 zdjęć na sekundę.jedyny minus to waga - waży ponad kilogram :(( Za parę dni będę wiedział więcej

Gość kaśka_83
Mnie interesują aparaty cyfrowe z których mozna pozniej zrobić duze wydruki (np 100/70cm) i nie wiem jaki aparat dobrac. Moze cos poradzicie? Wiem ze musi miec dosc duzo Megapikseli ale ile dokladnie i ktory aparat bylby najlepszy! Liczy sie tez cena nie stac mnie na jakies super extra cacko! Prosze poradzcie mi cos! Z gory dzięki!

za malo danych napsailas powiedz ile kasy, czy zdjecia nocne? 5 mln od biedy wystraczy tu wazna jest raczcje wielkoscfizyczna matrycy im wieksza tym mniej szumi... a tak maja tyko lustrznaki cyfrowe. o jkaosci w twoim przypadku decyduja wlasnie szumy i powiedzmy ilosc pikseli, ale wazna jest optyka bo jak jest \"dobra\" to nawet szum da rade usunac programem. powiem tak: za 1600 kupisz sony cybershot H1 ktory ma calkiem zniezła optyke oraz dobry algorytm odszumiania na wejsicu. http://szwecja.wordjg.pl tam sa zdjęcia bez jakiejkowiek obróbki powieksz duknij i ocen. nikony duzo szumia powyzje iso 400 to wiem na pewno, ale mzona sobie z tym poradzic programem \"neat image\" moze jakis olympus? decyduje cena jak powiesz ila masz kasy cos sie poszuka. jezeli nie jestes zdeycdowana zbiore z paru fajnych aparatow fotki iumieszce na serwerze jakis taki mini test zdjec golych z aparatu poniewaz jestem totlanym amamtorem wiec nie oczekuj ode mnie niewiadomno co. pozdr. ps. co do mediona to ma matryce sony wiec nie jest taki zly, wilu znajomych ma HP no udany model 945 i robi calkiem udane dodam amatorksie oczyiwscie zdjecia.

Gość kaśka_83
Typ: aparat cyfrowy Matryca: 5.1 MP Obiektyw: 36-432mm dla fotografii tradycyjnej Jasność: 2.8-3.7 Zoom optyczny: x12 Precyzyjny zoom cyfrowy: x6 Czas migawki: 30-1/2000s Rodzaj karty: memory stick, memory stick pro To znalazlam apropos tego sony cyberShota H1 Obawiam sie ze matryce ma dosc mała i zdjecia po powiekszeniu do rozmiarow wielkoformatowych (chocby 100 na 70 cm) nie beda zbyt dobre! Tu chodzi o zdjecia na bilbordy i plakaty wielkoformatowe! Piękne zdjecia (tak na marginesie) zrobiles! Jesli chodzi o kaske to w gre wchodzi do 2000 zł. Zdjecia maja byc jak na razie robione w dzien!