Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Facet 20

Mam 20 lat i już łysieje

Polecane posty

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppp

Gość krakauer
Zgadzam się w 100% z facetem po medycynie. Na geny i na głupote nie ma leku. Ja mam 27 lat i tez juz mam lekko przerzedzone włosy na czubku głowy. Zakupiłem sobie z tego powodu maszyneczke do strzyzenia i poszła w ruch. Powiem szczerze że prawie nie widać różnicy jeszcze ale poza tym wszystkim fryzurke mam teraz wygodna jak szlag. Z dziewczynami nie mialem problemów i nie mam, zreszta nie spotykam sie z zasady z dziewczynami, które lubią dredziarzy, tatuaze na plecach i kolczyki w pepku. Acha i z takimi co uwielbiają róż i włochate biustonosze. To mnie razi choć nie oceniam po wyglądzie. Kiedys jak byłem młodszy po prostu tez spotkałem taką dziewczyne (miałem włosy do ramion)...wtedy dalbym sobie za nia rękę uciąć...i wiesz co..? I bym teraz k...a nie miał ręki! Pozdro!

Gość MarioMario
z ta reka to fajnie napisales, a z wloasmi tak czy siak jak robia problemy no to coz jakos trzeba temu zaradzic aby nie szpecily i jeszzce wiekszych problemow robily, takze lekko albo mocniej podciete albo do maxa jak komu odpowiada swiat sie na nich nie wali, a za pare lat bo to kwestia czas jak komu ich bedzie brakowalo strasznie to sie postara ze mu zasieja nowe ;) nie dajcie sie, zycie nie jest lekkie ale trzeba byc twardzielem

Przeszczep..no jeśli jest kasa, ale lepiej działać wcześniej, jak już się zauważa, ze włosy się przerzedzają...przyzwoita dieta i dobre środki do włosów np. Subrina Recept jest dobra dla facetów na wypadanie. Fakt, że tam są 3 produkty tej marki, ale wato je wszytko stosować jeśli komuś faktycznie zależy na tym by coś na tej głowie mieć :P

Genetycznych uwarunkowań nie zmienisz ale jak pisano wcześniej próbuj ze środkami hamującymi łysienie. Ta Subrina jest dość zachwalana więc warto ją stestować. A chmiel faktycznie działa pozytywnie na włosy, więc... :)

Gość GwatemaLa
Koniecznie wyprobuj serum do włosów z dermatopoietina -zawiera również peptyd odpowiedzialny za krazenie w skórze głowy. Wiecej znajdziesz na www.Doris-Dorin.com Serum jest nowością w Polsce i daje rewelacynjne efekty .pozdrawiam:)

Gość avanturnik
Ja równiez mam 20 lat i łysieje, na poczatku mialem lekkiego dola, bylem nawet u lekarza, zrobilem badania, okazalo sie ze to wina testosteronu, ta wiadomosc wystarczyla za wszystkie leki:D Teraz chwale sie ze jestem meski, i mam wyzsza samoocene niz przed lysieniem;p Gole banie na zero, podoba mi sie to wiec nie zaluje tych woskowych fryzurek:D Moja dziewczyna tez jest zadowolona i ogolnie kobietkom sie podobam:D teraz zapuscilem bródke ktora dodaje męskosci i gitara:D Na początku kumple ze mnie zartowali ale najwazniejesze to czuc sie dobrze we wlasnej skorze a lysienie nie bedzie problemem:) Kazdy powinien to zaakceptowac bo sa wieksze nieszczescia... Łysi górą!:D

Gość Pseudonim DAZYNT mother
lysiejacy ina Widocznie ty nie masz zadnego kompleksow i nie wiesz jak to jest Ciekawe jakbys sie czul jakbys mial wielkie proszcze przez pare lat i slyszal opinie ludzi Albo jakby ci zwracali uwage ze masz odstajace uszy ze przez to wygladasz jak slon Czlowieku a myslisz ze przez kogo ludzie w kompleksy sie wpakowywuja Wlasne przez innych ktorzy potrafia tylko krytykowac i zdolowac czlowieka. Nie zycze ci zle ale zmienilbys zdanie jakbys pozyl miesiac z pryszczami na calej twarzy i z odstajacymi uszami W pewnym momencie i tak bys pekl nie wazne jakbys mial wielkie mniemanie o sobie bo ludzie przypominac ci beda na kazdym kroku jakie masz kompleksy Wiec dodatkowa lysina staje sie dodatkowym problemem. ODPOWIEdX- Co znaczy-ROSZCZE? Każda potwora znajdzie swego amatora, nawet bez "i" alkohola. Ludzie nie beda ci przypominać jakie masz komplesky, bo ich nie widzą. Prosze zarazem owy "o" baczenie, iż kruche jest ludzkie istnienie. Cierp i niechaj śćierpną połacie w których temacie nie występują gacie.

Gość Pseudonim DAZYNT mother
Jesl;i mozna wulgarnie, co należy czasem zrobić- TY kępą kłepo KurweskiegO spisko swych nieprzemyślanych niepoznieranych MYSLInie po to sa wyciagi abt zjechac w prawo albo w lewo gorzej jak przypierdolisz w drzewo. BANAN FOR YOU

Polecam stanie na głowie dwa razy dziennie .Rano na czczo oczywiście przez 15 minut i wieczorem też.Skóra głowy jest tak dobrze wtedy ukrwiona że mi kłaki przestały wychodzic a nawet sporo odrosło.Takie stanie na głowie pomaga też sie odstresowac a wiemy że stres zabija włosy.Oprócz tego jem sporo ryb, owoców i kłaki nie wypadają a już sie bałem że przed nowym rokiem będę musiał zamienic grzebien na gąbke.

Gość mam19lat,sd
Kurde ja mam 19 lat i zacząłem łysieć , pełno włosow w wannie przeraża mnie to .... a rady tych z bujną czupryną są niekiedy prymitywne bo nie wiedzą jak to jest wiadomo liczy sie przede wszystkim charakter wygląd wewnętrzny , ale jak patrze na moich rówiesnikow a potem na siebie to jest nieciekawa sprawa

Gość cheernes
Śmieszą mnie te wszystkie rady, żeby się nie przejmować itd. Ja mam 24 lata, łysieje od jakiś 4 lat, teraz mam już bardzo wysokie czoło, zakola, i zaczyna się robić gniazdko na czubku głowy. Zaczynam mieć coraz większe problemy z płcią przeciwną. Kiedy byłem nastolatkiem miałem bujną czuprynę, dziewczyny za mną latały, a odkąd zrobiłem się prawie łysy mojej powodzenie strasznie spadło. Włosy mają kolosalny wpływ na naszą urodę. Nawet jak masz ładną twarz, to włosy podkreślają twoją urodę, a jak wypadną, ta ładna twarz nie wygląda już tak atrakcyjnie bez włosów. Atrakcyjność spada strasznie. Wiem to, bo kiedyś byłem super przystojny, a teraz jestem łysy i po prostu niezbyt atrakcyjny. Niektórym rzeczywiście pasuje łysina, ale są to nieliczne osoby, które mają odpowiedni kształt czaszki... i jakoś tak się dzieje, ze dobrze wyglądają z łysiną. U mnie tak nie jest...

Gość cheernes
... jeszcze chciałbym napisać coś o klinice handsome men. Nie wierzcie we wszystkie te bajki, że jest to cienka jak bibułka mikro-skóra i jest niezauważalna, nikt się nie zorientuje, ze to nie wasze włosy. Byłem w tej klinice i widziałem. To co oni oferują to lepsza wersja peruki, która przytwierdzona jest do skóry i przykrywa część głowy. Trzeba sobie zgolić do łysego całe czoło, plus czubek głowy by móc to przytwierdzić. Nie jest to najlepsze rozwiązanie, bo co jakiś czas trzeba to zdejmować żeby umyć skórę pod spodem, więc działa to niemal jak peruka. Może jest to rozwiązanie, dla aktorów, dziennikarzy, muzyków, gwiazd estrady, którym wypada stosować tak radykalne metody. Ma to np. Paweł Stasiak z Papa Dance i rzeczywiście dla niego to było jedyne rozwiązanie i musiał się na to zdecydować, bo brak włosów był gwoździem do trumny w jego karierze. Teraz facet wygląda świetnie, ale nie możemy zapominać o tym, ze jak wraca do domu, zdejmuje to coś co ma na głowie i wygląda jak dawniej. ja bym chciał uniknąć sytuacji, w której np. poznaję kobietę, która ma zostać moją przyszłą żoną, ona myśli, ze mam super fryzurę (przez co jestem bardzo przystojny), po czym kiedy już zaczynamy być ze sobą okazuje się, że mam łysa glacę i cały czar pryska... Mam nadzieję, ze w końcu wynajdą sposób na naturalne zagęszczanie włosów, który będzie przy tym skuteczny. Amerykańscy naukowcy pracują nad metodą klonowania mieszków włosowych, które będzie można potem wszczepiać do skóry głowy. Będzie można wyprodukować setki tysięcy takich włosków i dzięki temu zagęścić czuprynę osiągając na prawdę wspaniały efekt. Ale na to przyjdzie nam poczekać jeszcze z 5 lat, a zanim metoda pojawi się w Polsce pewnie z 10 lat...

Gość dndhtdnftdthnddfnhdfthndfhtndf
;/ ;D ;) ;( ;o ;| ;3 xD :3 :D :) :/ :( :) ;p :p ;P ;P ;{ ;} :{ :} ;] ;[ :] :[ sorry, tylko sprawdzam jakie sa tu emoty ;D

Gość Łysiejący 24-latek
Dziś oglądałem program w TVN o łysych kobietach. To dopiero jest problem, gdy ma się całą głowę łysą, łącznie z brwiami, rzęsami... Ja jestem facetem z zakolami, i lekkim gniazdkiem na czubku głowy. U mnie przyczyną łysienia jest testosteron, mam twardy zarost na twarzy, owłosioną klatę, nogi, ręce. Ale wypadające włosy z głowy są ciągle moim kompleksem. Denerwujące jest to, że włosy rosną na całym ciele poza głową. Chociaż teraz, po obejrzeniu tego programu na tvn dochodzę do wniosku, że takie zakola i gniazdko to pikuś w porównaniu całą łysa głową i to jeszcze u kobiet. Naprawdę tragedia. Dla nich świetnym rozwiazaniem jest klinika handsome men...

Gość 22lat
Mam taki sam problem, i szczerze mowiąc odbiera mi to chęci do życia, mam dziewczyne ale i tak to boli bo nie znam żadnego łysego gościa w moim albo podobnym wieku w gronie znajomych bede dziwakiem bo żaden z nich nie ma takiego problemy. Cóż życie qrwa i nic na to nie poradzisz jeżeli to androgenowe to choć byś się faszerował lekami i tak wypadną jedynie możesz spowolnić ale warto kosztem zdrowia, kupe szmalu to kosztuje. Za dwa 3 pokolenia łysi 20 latkowie to bedzie norma chyba że wynajdą jakiś cudowny lek. Wieć nie łam się chłopie rozumiem cie dobrze bo tez mnie to dotyczy. Dermatolog? Jaki qrwa dermatolog, jedynie weźmie kase i tyle. Od kąd mam problem z łysieniem i z zdrowiem to przekonałem się że lekarz to zwykły człowiek który siedzi w swoim gabinecie i na każdy problem zdrowotny ma jakąś regułkę i leki za które bierze kase. To nie dr Hause że wnikliwie cie przebada bedzie mysłał o problenie i coś wykombinuje. Oczytani ludzie i tyle, wiem więcej o swoim problemach zdrowotnych czytając książki niż oni. Dermatolog przepisze ci loxon, minixidil albo propecie. Szkoda zachodu zgol się stary na krótko pozdrawiam

Gość Pablo26
Witam, no niestety problem łysienia dotyczy też mnie, mam 26 lat ale pierwsze oznaki łysienia pojawiły się jakieś 5 lat temu. Wtedy jeszcze miałem czuprynę jak Elvis :) , czasy świetności minęły niestety. Mam na co dzień dostęp do różnych specyfików bo pracuję w aptece ale słuchajcie, prawda jest taka że złotego środka na łysienie NIE MA! Jest w czorta specyfików, ale moga one jedynie w niewielkimi stopniu opóźnić łysienie, wzmocnić tych kilka kłaków, które zostały jeszcze na waszych łepetynach ;) . W ubiegłym roku ściąłem sie na jakies 9mm - cholernie spodobała mi się ta fryzura i powiem jedno, rzeczywiście krotkie cięcie maskuje trochę łysinę. Może i nie mam ładnej czachy ale mimo to podobam sie sobie i od tamtego czasu co 2 miesiące tnę się na 9mm. Chcę teraz spróbować jeszcze krócej :) Zakolami się nie martwię ale na czubku mam rzadkie włosy i trochę ch****o to wygląda. Łysi i łysiejący też moga być atrakcyjni... słuchajcie, ja z bujną czupryną nie mogłem znaleźć dziewczyny a w momencie kiedy tych włosów było na glowie co raz mniej poznałem taką pannę, że mucha nie siada i jesteśmy ze sobą juz pół roku. Moja rzednąca czupryna widocznie jej nie przeszkadza. A jeśli pomyślę, że mam się faszerować jakimś finasterydem albo innym gównem przez co może ucierpieć moje libido.. ;) no to dziękuję, wolę być łysy. Też mnie martwił ten problem, ale najważniejsze to umieć zaakceptować siebie, zadbać o ładną ekspozycję czaszki, higienę, schludny ubiór i mówię wam że łysina w żadnym stopniu nie będzie problemem. Ale nie dopóście tylko do jakichś kretyńskich zaczesek itp bo to dopiero żałosne. Pozdrawiam łysych i łysiejących :)

Gość ludacriss
No to może teraz ja doloze swoje 50 groszy... Wiec tak: Obecnie mam 21 lat, wlosy zaczely mi wypadać w klasie maturalnej. Od tamtej pory staram sie z tym walczyć. Raz jest lepiej raz gorzej. Nie mam zakoli ale strasznie przerzedzily mi sie wlosy z przodu glowy i staly sie cieniutkie. Nie poddaje sie, jednak czasami brakuje juz sily.. Probowalem wielu rzeczy. Zdrowo sie odzywiam, uprawiam sport, zero fajek, minimum alkoholu, suplementacja, przyjmuje cynk, biotynę, witaminy, pije zielona herbate, wierzbownicę. Probowalem juz wielu szamponów, toników. Jednak nie potrafie zahamować lysienia. Trzeba sie z tym pogodzic? OK ! Da sie.. ale tylko na jakis czas. To przykre uczucie powraca... Odwiedzilem dermatologów. Jeden z nich odpowiedzial ze nie jest cudotworca i chocbym nie wiem co robil jezeli to lysienie androgenowe to nic nie zdzialam pozytywnego. Mogę jedynie wydluzyc proces lysienia. Jak to mowia nadzieja umiera ostatnia. heh Powodzenia!

Gość Irena_Grudziadz
Kochani przyczyna łysienia to nic innego jak nadmiar testosteronu u mężczyzn .

Gość gość
A czy nie zastanawiałas sie nad zabiegiem mezoterapii ? Moja siostra po urodzeniu dziecka tez zaczeła tracic wlosy i pomógł jej zabieg mezoterapii. Ona robiła go w Elite w Warszawie. I efekt trzeba przyznać ze jest super.