Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solarkasolar

pytania odnosnie solarium

Polecane posty

Gość solarkasolar

1. mniej wiecej co ile dni i na ile minut powinnam chodzic zeby byc opalona? czy efekt utrzymuje sie dlugo? 2. czy to prawda ze korzystanie z solarium pomaga na pryszcze? 3. slyszalam od kolegi ze kobiety ktore sa wygolone TAM nie powinny korzystac z solarium.. ??

solafrium pomaga na pryszcze chwilowo, a porem pryszcze wracaja podwojnie ; ) wniosek --> musisz chodzic do solarium regularnie i bez przerwy czego efektem jest strasznie brzydka , pomarrszczona skóra i wyg;ląd 40 latki w wieku lat ~30 acha i zamiast zmarszczek - glebokie bruzdy pozdrawiam :>

Gość Anitka.....
Z solarium jest tak jak ze słoncem jednym szkodzi innym ani nie pomaga ani nie szkodzi. Bo pomóc to raczej nie pomaga, , mówie o cerze. Ale za to dobrze wpływa na ogólne samopoczucie. Mnie osobiscie nie zaszkodziło a chodziłam dobre pol roku, 2 razy w tygodniu. Pryszcze jak miałam tak mam, nie oge powiedziec że wiecej bo raczej tyle samo mam co mialam. Jedynie musze bardziej nawilżać skóre bo mi sie troche wysuszłyła, ale to normalne. Tak więc jeśli liczysz na to że wyleczysz trądzik opalając sie w solarium to nie spodziewaj sie cudów.

Gość Anitka.....
Jesli chodzi o to jak długo i ile powinnaś chodzić aby widać było opalenizne, to już się dowiesz w salonie z solarium, napewno ci tam powiedzą, bo to zależy od twojej cery, czy jestes blada czy śniada. Napewno nie ma co przesadzać z minutami bo mozńa tylko sobie zaszkodzić. A jeżeli chodzi o te wygolone miejsca to, pierwsze słysze, ja tam sie opalałam cała, i nic mi nie było.

Gość a ja slyszalam
ze solarium pomaga na pryszcze - duzo dermatologow kaze pacjentom sie opalac. Solarium wysusza i przyspiesza gojenie. Ale oczywiscie nie jest nieszkodliwe - skora szybciej sie starzeje, robia sie zmarchy, przesusza sie itp. Mysle, ze raz na tydzien jest ok.

Moj a bratowa chodzi raz na tydzien juz dobry szmat czasu i ma zmarszczki na czole tak glebokie... ma 30 lat a wyglada o wiele starzej, tradzik jak miala tak ma ( nieduzy ale zawsze cos). Skore na ciele ma naprawde gladziudka i ogolne predyspozycje do dobrego wygladu porpostu wrodzone, mysle ze wsyztsko to zniszczyla wlasnie opalaniem sie w solarium ; /

bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury, a jakby nie chodzi la na solarium to co bys wtedy powiedziala ze co ja zniszczylo, to zalezy do genetyki,

1. mniej wiecej co ile dni i na ile minut powinnam chodzic zeby byc opalona? czy efekt utrzymuje sie dlugo? najlepiej wcale, szkoda skóry. 2. czy to prawda ze korzystanie z solarium pomaga na pryszcze? nie. początkowo je wysusza, a później powoduje nasilenie objawów. 3. slyszalam od kolegi ze kobiety ktore sa wygolone TAM nie powinny korzystac z solarium.. ?? bzdura. kicia, wcale nie bzdury - promienie UV mają udokumentowane działanie przyspieszające fotostarzenie się skóry.

Gość do przedmówczyni
Ale ty durna jesteś... głupszej wypowiedzi i analizy psychologicznej to na forum sie nie spotkałam. Ja chodze na solarium a jestem dziewicą

Solarium jest dla ludzi i dla mnie to świetna sprawa dla tych, co nie maja cierpliwości na słońcu sie opalać. Ja zawsze opalam się wiosną żeby na lato ładnie wyglądać. A niestety nie mam czasu leżec na słońcu. Codziennie używam balsamu brązującego, który nawilza i przedłuża efekt opalenizny i nie mam problemów z suchą skórą. A jesli przesadzę z opalaniem to najlepsza jest wtedy oliwka dla niemowląt. Największa wada solarium sa koszty, które trzeba ponosić regularnie. Ale za to zdecydowanie opalona buzia polepsza humor:) Dodam, że jestem ciut przy kości a opalone ciało wygląda szczuplej i o wiele bardziej atrakcyjnie!!! Pozdrawiam

Gość eeeeeeeee
I jeszcze jedno... twoja analiza mojej osoby jest zupełnie spudłowana, kompetnie nic sie nie zgadza:)

Gość Korzystająca z solarium
Jestem juz niemloda a z solarium korzystam w miare regularnie. Cialko wyglada na pewno o wiele ponetniej niz taka bladota. a co do skory, to nie zauwazam jakis mankamentow - wystarczy od czasu do czasu uzyc troche jakiegos balsamu

Gość Korzystająca z solarium
Wiec nie gadajcie na prozno bzdur. Jak nie macie sie czym zajac to zamiast plesc glupoty robcie na drutach sweterki na blade ciala

Gość kasiusia
tak naprawde nie ma okreslonego czasu odstepu pomiedzy jedna a druga wizyta na solarium a ni okreslonego czasu na jaki trzeba sie polozyc sie na lozku.......................... Ja osobiscie chodze co do dni i tak na okolo minut ale to zalezy wszystko od skory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to prawda ze solarium pomaga wysuszyc przyszcze ale te trzeba pamietac tym jak te promienie niszcza skore!!!! wcale nie jest prawda ze kobiety ogolone w tamtym miejscu nie moga korzystac z solarium !!!!

Gość lacosta19
Ja tam miewam sporadyczne wypryski na twarzy ale chodze na solarium i cera jest taka fajnie opalona.Nigdy niemiałam trądziku czy coś po solarze czy jakiegos pogorszenia.Uwazam ze owszem wysusza ale jak sie ją odpowiednio nawilzy po np.masłem kakaowym firmy ziaja to napweno wiecej wyprysków niewyjdzie.Chodze na solar raz lub dwa razy w tugodniu po 7 minutek i jestem fajnie opalona (są bardzo mocne lampy).Solarium niewątpliwie poprawia humorek.Uważam że osoby z trądzikiem niepowinny korzystac z solara bo może im zaszkodzic ale jak ktoś miewa sporadyczne niespodzianki to jka najbarzdiej z solarem mu do twarzy hehehe

Gość ogarnij to wszystko
Zazdrośnice które nie chodzą na solar widz eże bardzo im szkoda to my się zasarzejemy a nie wy to o co wam biega a pozatym która najwięcej się śmieje z solarek wcześniej czy pózniej na 100 % pójdzie do solarium

Gość ogarnij to wszystko
Zazdrośnice które nie chodzą na solar widz eże bardzo im szkoda to my się zasarzejemy a nie wy to o co wam biega a pozatym która najwięcej się śmieje z solarek wcześniej czy pózniej na 100 % pójdzie do solarium

Gość 223344
a ja ide na solarke za 20 minutek:) hihihi i juz sie niemoge doczekac jak bede lezala :) super relaks:) papa

Gość jajajajajaaaaaa
ja jestem ogolnie straszliwie blada bo mamusi)::):) i bardzo zle sie czulam za mlodych lat jak mi przyszlo wyjsc na basen czy nad wode w stroju gdzie 90% laseczek bylo 5 razy bardziej opalone odemnie po jednej wizycie na sloncu co mi zajmuje ze 4 aby ten sam efekt uzyskac niestety dlatego od 2 lat zawsze na wiosne teraz tez sobie chodze na solarium zeby ladniej wygladac i nie wstydzic sie niepotrzebnie swoich bialych nog i calej reszty!!!co jest najlepsze nie chodze duzo moze z 5-6 razy pred latem na 8-10 minutek ale jak sie po takim podkladzie wyjdzie na slonce to sie zdecydowanie ladniej szybciej opala i nie schodzi skora jak wtedy gdy zapalone przeciwniczki solarki wyleza w pierwszy pieny dzien lata na slonce spieka sie na buraka i przez tydzien z domu wyjsc nie moga...pozdrawiam wszystkich i uwazam ze solarium kilka razy do roku jesczze nikomu nie zaszkodzilo...

Gość ja od trzech tygodni
korzystam z solarium, bo chcialam zarumienic swoja skorke i teraz wygladam calkiem niezle, wszyscy mi mowia, ze ladnie wygladam (fakt, ze sporo oprocz tego ostatnio schudlam) w salonie powiedziano mi, ze lepiej chodzic czesciej, ale na krotsze "seanse", zaczynalam od 5 minut (2 razy), potem 8 i 10, mysle, ze 10 to maksimum, wiecej nie trzeba, bo mozna sie "spalić", a potem to dopiero skora schodzi, poza tym zalezy jakie sa w danym salonie urzadzenia, niektore po prostu opalaja intensywniej, ale to juz Ci obsluga podpowie jaka opcje powinnas wybrac :) osobiscie polecam, ale nie zaczesto, bo to na pewno nie pozostaje bez wplywu na nasz organizm :)

Gość 223344
a ja wlasnie wrocilam z solki:)bylo super:) strasznie cieplo:( ale dam rade poznej to taka ladna opalona skora jest a widze,ze trzeba sie juz po malu rozbierac bo cieplutko sie robi:) zima chodze na solarium tez ale tak delikatnie sie opalam po 5 minutek fajowo jest bo zima mniej sloneczka to w solarium mozna fajniesie wygrzac:) pozdrawiam.

Gość mirabella..........
ja jutro idę już 5 raz w tym miesiącu

Ja chciałabym iśc na solarke . tylko sie troche boje .Nie wiem czy fajnie jest bo nigdy nie byłam :))))))

Gość elka 8888
hej! mam 26 lat i na solarium chodze od 2 lat.Zawsze przed sylwestrem i na wiosne aby w lecie nie straszyc bladoscia. Nie mam tradziku. Musze jednak przyznac ze na pojedyncze krostki pomaga. Opalam sie w stringach. Bez makijazu na twarzy i antyperspirantu, po prysznicu wczesniejszym.Potem po powrocie do domku odczekuje 3 godziny alby opalenizna sie utrwalila i wtedy biore prysznic i wklepuje balsam.Zwykle chodze raz w tyg na 10 min.pa:):)

Gość A pietruszka rzecze smutnie...
Odpowiedzi: 1. mniej wiecej co ile dni i na ile minut powinnam chodzic zeby byc opalona? czy efekt utrzymuje sie dlugo? - raz/lub dwa na tydzień - ja tylko w sezonie wiosennym na 7 minut (w sumie w ciagu roku jestem najwyzej 10x); u mnie ma to za zadanie przygotować skórę na działanie promieni słonecznych w lecie - u mnie efekt utrzymywał się cały rok :) 2. czy to prawda ze korzystanie z solarium pomaga na pryszcze? -chwilowo, tak jak słońce latem, ale potem na jesień... ehhhh :-O 3. slyszalam od kolegi ze kobiety ktore sa wygolone TAM nie powinny korzystac z solarium.. ?? - ale bzura :-D Opalanie się w solarium czy na słońcu to oczywiste szkodzenie sobie, skórze, oczom itd. Radzę, więc stosować absolutne minimum, tak aby tylko nie świecić bladością. Nie polecam mocno opalonej skóry - szybciej będzie się starzeć itd.

Gość gosia123456
dlaczego mozna tak jechac po panienkach ktore chodza do solarium to jest chore naprawde liczcie sie ze slowami pajace bo to nie jest mile

Gość sephi
ja na poczatku przed wakacjami chodzialam 3 razy w tygodniu najpierw na 5-6 minut zeby przyzwyczaic skore, potem wiecej 10 i jak juz sie skora przyzwyczaila to chodzialm na 10 minut 2 razy w tyg potem bylo lato wiec nie strzaskalam sie tylko jeszcze bardziej opalilam na brazowo, oczywiscie nie jestem zadna murzynka, teraz chodze raz na tydzien czasem zadziej tylko zeby utrwalic ogolnie mam blada karnacje, a dzieki solarium jest lekko brazowa i bardzo mi sie to podoba rowniez jak jedna wczesniej pisala jestesm troszke przy kosci i uwazam ze lepiej wyglada sie troche opalona niz taka biala fuj :) laski ignorujcie te glupie komentarze

Gość aina170
Nie mam nawet zamiaru zwracac uwagi na te glupie komenty!! Moge ssie zalozyc ze pisza je cholernie zazdrosne dziewczyny o wrecz sinej karnacji ktore boja sie slonca nie mowiac juz o solarium. Pozdrowienia dla wszystkich normalnych dziewczyn chodzacych do solarium:)

Normalnych chodzących do solarium?Jeśli ktoś ma trochę wiedzy na temat solarium i rozsadku nie będzie chodził do solarium!!! Przy takim wyborze kosmetyków brązujących? jeśli ktoś woli niszczyc skórę hmmmno cóż wolny wybór... Jeśli ktoś nie chodzi na solarium nie oznacza to że odrazu jest siny:)

Gość pooozzzddrrrroo*
Hej. Ja przez pewien czas chodziłam na solarium ,pani która prowadziła ten interes zawsze mi doradzała, mówiła,że powinno chodzić się co 3 dni mniej więcej ,że nie należy stosować makijażu gdy ktoś chce iść się opalać , należy zdjąć biżuterię , na początek 5-7 minut po przyzwyczajeniu można na 10min mniej więcej. Zależy też jaki jest to rodzaj solary ;) Teraz już nie chodzę ale mam zamiar założyć swoją własną solarkę , ale muszę się dowiedzieć jak to ma mniej więcej wyglądać. pozdrawiam was.