Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mytul

Warsztaty dla rodziców - Trójmiasto

Polecane posty

Gość Mytul

Czy ktoś się orienyuje gdzie organizowane są warsztaty lub jakieś zajęcia dla rodziców, którzy nie mogą poradzić sobie ze swoimi dziećmi? Może jakiś psycholog?

Gość Malininka
Idziesz do lekarza bierzesz skierowanie dp psychologa i idziesz!!! Albo wprost do psychiatry!!! I tam Cie pokierują!!!

Gość Mytul
To do psychologa trzeba nieć skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu?

Gość Malinianka
tak do psychologa tak!!! Ale do psychiatry nie!!!! Idź od razu do psychiatry to nic strasznego!!!!:)

Gość Malinianka
No chyba że pójdziesz do prywatnego psychologa!!!!!

Gość Mytul
A skąd mam wiedzieć który z psychatrów jest dobry? Nie chcialabym trafić do jakiegoś partacz, ktory jeszcze bardziej namiesza mi w głowie. A ile może kosztować taka prywatna wizyta?

Gość Malinianka
Około 100 zł za wizytę!!!! Jak pójdzisz to sie przekonasz czy jest dobra czy nie!!!! Zawsze możesz zmienić!!!!

Gość Mytul
no własnie, o to chodzi, że ja bezgranicznie ufam lekarzom i wszystko co powiedzą jest dla mnie święte, więc pewnie nawet się nie zorientuję, że coś jest nie tak...

Gość Malinianka
chodzi Ci o psychiatrę dla dorosłych czy dla dzieci? O prywatnego czy państwowego?

Gość Mytul
Chodzi mi o to, że nie potrafię poradzić sobie ze swoim dzieckiem. Pediatra mówi, że syn (1 ok) jest bardzo trudnum w wychowaniu dzieckiem. Nie wiem czy to ja potrzebuję lekarza czy on.

Gość Malinianka
Twoje dziecko ma 1 rok?

Gość Mytul
tak, a to coś dziwnego?

Gość Malinianka
Nie to nie jest dziwne!!! No a dlaczego uważasz że jest trudny w wychowaniu? Co takiego robi?

Gość zadzwoń
do poradni na ul. Racławickiej lub do szkoły podstawowej (i gimnazjum) na Morenie (tej większej z basenem) - oni tam prowadzili warsztaty dla rodziców.

Gość Nie Marianna
Jeśli mogę coś poradzić ( to z doświadczenia) zrób porządne rozeznanie wśród psychologów ( nie psychiatrów, bo oni zwykle zaczynają od szprycowania dzieciaka prochami. A do tej pory nie wiadomo na 100% jak działają niektóre prochy na umysł dzieciaków). Znajdź psychologa z dobrą marką, na przykład na oddziałach onkologicznych dziecięcych albo psychiatrycznych są zatrudnieni zwykle dobrzy zwykle psychologowie z doświadczeniem klinicznym. I BĄDŹ przy dzieciaku podczas takich wizyt.

Gość Mytul
no np. dzisiaj rano przez dwie godziny wył (nie płakał tylko tak jeczał). Nie pomaga zabawianie, noszenie na rękach, podawanie picia czy jedzenia (z tym ostatnio wogóle są problemy - nie potrafi się skupić na tyle, żeby zjeść normalny posiłek). Wszystko co robi zajmuje go najdłużej na 2-3 minuty. Ciągle jest w ruchu. Nie potrafi się przytulić czy chociażby posiedzieć na kolanach. Ciągle wymaga mojej i nie tylko mojej uwagi. Polożenie go spać graniczy z cudem. Placzemy obydwoje albo nawet we trójkę z mężem.

Gość Malinianka
Pewnie dziecko jest nadpobudliwe!!! Ale to chyba za wczesnie na terapie, chyba, że dla siebie!!!! Nieprawda, że psychiatrzy szprycuja prochami!! Ja ze swoim byłam i nie dali mu leków!!!!

Gość Mytul
Malinianka - a jesteś z Trójmiasta? Może polecisz mi kogoś?

Gość Mytul bardzo
ci wspolczuje...wyobrazam sobie jak musi ci byc ciezko.Jak najszybciej udaj sie do specjalisty,bo zwariujesz.Ja tez mam male dziecko,ale dzieki Bogu nie mam z nim klopotu.Co prawda daje mi nieraz niezle w kosc,ale przy twoich problemach to naprawde pestka. Trzymaj sie,jestem z toba. Pozdrawiam goraco

Gość Mytul
Dziekuję bardzo, "zadzwoń"

Gość Malinianka
tak jestem z Trójmiasta!!!! A chcesz dla siebie psychologa?

Gość Mytul
Chyba tak, bo uważam, że to przez moje zachowanie on jest taki, nie wiem jak to nazwać, nieznośny.

Gość Ktoś tu kogoś okłamuje
:( Do psychiatry i psychologa nie trzeba mieć skierowania. Zgłaszasz się po prostu do poradni Zdrowia Psychicznego i daja Ci termin.

Gość Mytul
To skierowanie jest najmniej ważne, poprostu zadzwonię i się zapytam ale chciałabym trafić od kogoś dobrego, kto nie zrobi mi sieczki w mózgu. Przeciez chodzi o dobro moje i moejgo dziecka.

Gość Malinianka
Mam dobrego psychologa na karwinach przyjmuje prywatnie!!!! Pierwsza wizyta 70 zł. A nastepne po 50 zł. Ale nr mam w domu teraz jestem w pracy! A jeśli chodzi o państwowego to trudno mi polecić!!! I tak musisz mieć skierowanie!!!!

Gość Mytul
Proszę, podaj mi nazwisko albo telefon później. Z góry dziękuję.

Gość Mytul
Może ktoś jeszcze ma dla mnie jakąs radę?

Gość Malinianka
dobrze podam poźniej. W Gdyni trzeba miec skierowanie do psychologa!!!!

Gość Ktoś tu kogoś okłamuje
Malinianka :( Do tych lekarzy: # ginekolog # położnik # stomatolog # dermatolog # wenerolog # onkolog # psychiatra #psycholog nie trzeba skierowania.