Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ot mila osobka

Clindacne a Dalacin T - czyli boje z tradzikiem...

Polecane posty

Gość Marts
ludzie przestancie z tymi maściami, żelami wydacie na to kupe kasy.. pomoże, lub nie pomoże.. jak pomoże to na jakiś czas i wróci.. poczytajcie o izoteku jeśli chcecie się pozbyć pryszczy raz na zawsze

Gość mysiader
problemy ze skóra od lat...używałam naprawdę wielu środków aptecznych, na recept e i tych drogeryjnych i jedno stwierdzam im mniej bawię się przy twarzy i aplikuje jej różne specyfiki tym jest lepiej. -z ostrego trądziku( to już nie były syfy ale ogromne placki ropy na twarzy) wyleczył mnie dalacin t w płynie (nie zrobiły tego inne antybiotyki) dlatego polecam -co drugi dzień obowiązkowo maseczka z zielonej glinki na twarz(np: dermiki. dermaglin , bielanda) -do mycia twarzy zele do atopowej skóry dostępne w aptece, szczególnie polecane do mycia niemowląt, -dobre witaminki-suplement a i owoce i dieta(czekolada, przyprawy...baybay) -polecam również już po skończonej pozytywnie kuracji antybiotykami vichy ale tylko produkt Normaderm System odnawiający - czysta skóra(starcza na więcej niz jest to napisane) inne normadermy są do kitu

Gość uuuuuuuuuuuuuppppppppppp

Gość Liwia Maj
Witam, walczę z trądzikiem różowatym , Pani dermatolog przepisała mi dalcin T - emulsje, chiała bym zapytac czy ktoś z was uzywając tego specyfiku doznał skutków ubocznych, ja dopiero zaczęlam kurację, a w przyszłym tygodniu biorę slub i nie chce miec jeszcze gorszej afery na twarzy niż ta która teraz mam..napiszcie czy jest to lek uczulający czy nie..dodam ze mam bardzo wrazliwą skóre, aha i jeszcze jedno czy ktoś z Państwa był na zabiegu OXYBRAZJI i czy jest to skuteczne?? Proszę o odpowiedz

Ma podłoże alkoholowy czyli nienajlepsze lepszy byłby Clindacne Ale wg mnie jest to dobry lek , nie uczulający , więc zadnych problemów nie bedziesz miała Choć warto byłoby kupić sobie metronidazol w żelu za 3.66 zna receptę , stosowany przy tradziku różowatym

Gość Liwia Maj
dziękuję za cenne wskazówki, pozdrawiam

Gość gatlin
od 2-3 lat uzywalem clindacne, przez ten czas dzialal calkime przyzwoicie, i nie podraznial. Tydzien temu kupilem nowe opakowanie, w ktorym zmieniono design. Jednak czy tylko? Mam wrazenie, ze zel przestal dzialac. Ma takze bardziej gesta konzystencje. A do tego strasznie swedzi po nalozeniu. Wczesniej takich objawow z tym specyfikiem nie bylo. Ktos z was ma podobne odczucia z "nowym" clindacne? Czy dalacin t zel jest to to samo? taki sam sklad, na podlozy wodnym?

Gość Clindacneee
właśnie też mam pytanie od tygodnia stosuje clindacne, mam przebarwienia po trądziku i gdzie nie gdzie co jakiś czas wyskakują mi nowe krosty no i rozszerzone pory na policzkach w okolicach nosa.. nie umiem powiedzieć czy skóra mi się złuszcza,bo nie wiem jak to u innych wygląda ale na brodzie wygląda jak by była strasznie wysuszona. czy powinnam iść z tym d dermatologa?

Gość akinorewka
hej ja też używam clindacne bo jest tańszy ale ma 1 z istotnych składników, innym kremem który ma ten sam składnik i wzbogacony jest o jeszcze jakiś bardzo dobry to krem duac ale też jest 2 razy droższy. Wiecie co, ja się lecze na trądzik już chyba ponad 10 lat i tak naprawdę nic skutecznie i długotrwale nie pomaga. Owszem były takie okresy że przez ileś tam miesięcy miałam spokój i naprawdę pomagało ale po jakimś czasie znowu to gó.... wraca :( czasami aż poprostu żygać się chce na te wszystkie drogie kremy, maści, żele, na te drogie wizyty u dermatologów :( a już nie wspomne o tabletkach, antybiotykach, ziołach i takich tam. Tego jest cała masa na 1 głupi problem!!! Ale żadne nie może sobie poradzić tak naprawdę :( niestety.

Gość akinorewka
Jeszcze tylko dla pocieszenia powiem, (bo tyle lat z tym żyję że już się przyzwyczaiłam), że jeśli jesteś chłopakiem to i tak facet nie przywiązuje do tego takiej wagi jak dziewczyna, ona zaś może "przypudrować nosek" :) czasami się też zastanawiam na jeszcze jedną ważną sprawą: czy to wszystko jest warte - tyle kasy się traci, tyle nerwów, cierpliwości, a ile zdrowia. Za tą kasę można tyle sobie sprawić przyjemności zaoszczędzić bo i tak używając tego będziesz tak samo wyglądał (-a) :) taka est prawdą a jeśli ja faszerowałam się różnymi tabletkami, antybiotykami, hormonami to czy to jakoś chociaż w minimalnym stopniu nie wpłynie to na moje zdrowie, na inne narządy, czy to nie zaszkodzi czemu innemu????? Dziewczyny, uwaga!!!!!!!! Jeśli jesteście w wieku rozrodczym nie ma sensu truć się hormonami bo później można naprawdę żałować. Tyle jest chorób noworodków a jeszcze same chcemy niszczyć nasze dzieci przez ten "głupi" trądzik. No to na tyle :) trochę się rozpisałam :) trzeba się nauczyć z tym żyć jeśli nie możecie tego zwalczyć :) a dobre samopoczucie i uśmiech na twarzy, pomoże wam bardziej niż te wszystkie leki :) pozdrawiam Weronika :)

Gość paula199186
Stosuję Clindacne i jest naprawdę świetny. Obecnie jednak przepisany został mi inny lek równie dobry, lecz z pewnością wrócę do poprzedniego :)

Gość escherka
Hej, mam pytanie - jak długo należy stosować Dalacin T?

Gość wsqd
sd

Gość wsqd
a ja wam powiem jedno- maści wam nie pomogą niestety to tylko dodatek do leczenia właściwego. Trzeba leczyć przyczyny a nie objawy. Ja stosuję tetrarysal- antybiotyk dosyć łagodny, ładnie mi wszystko zaczyna schodzić- kuracja jest dosyć długa(kilka miesięcy i na początku skóra wygląda znacznie gorzej, wysypuje wszystko co było pod spodem, ale potem ładnie się oczyszcza, łącznie z zaskórnikami). Do tego trzeba pamiętać że antybiotyki wysuszają i trzeba nawilżać skórę dosyć intensywnie żeby skóra nie musiała wytwarzać warstwy ochronnej czyli łoju(wtedy tworzy się błędne koło, wysuszona skóra wytwarza łój, ten blokuje zaskórniki i powstają wypryski). Na problemy bardziej zaawansowane proponuję antybiotyk z pochodną witaminy A czyli retinolem np. Aknanormin- to już silny antybiotyk ale bardzo skóteczny i równiez nawilżanie. A dalacin stosowałam- nic to nie daje, tak samo jak metronizadol- ten ostatni zatyał mi tylko pory. Przelecznie się lepiej i nie dopuście do zmian-blizn itd, nie warto czekać. Pozdrawiam.

Gość katarzyna.tuffe
Witam. Mam do odsprzedania jedno opakowanie dalacinu T.Długo się nim leczyłam i bardzo mi pomógł, zrobiłam jednak za duży zapas, teraz już go nie potrzebuję a szkoda żeby się zmarnował. Lek jest nieużywany, nierozpakowany, data ważności to 07.2013 roku. Szczegóły w mailu, kontakt: katarzyna.tuffe@o2.pl

Gość katarzyna.tuffe
Witam. Mam opakowanie, nowe, nierozpakowane DALACINU T(płyn na skórę). Używałam go przez jakiś czas i bardzo mi pomógł ale zrobiłam za duży zapas i teraz chciałabym się pozbyć tego opakowania, bo szkoda żeby się zmarnował. Lek ma termin ważności do lipca 2013. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila: ines_1@o2.pl

Gość gość
Sprzedam nowe opakowanie dalacin t żel cena 50 zł. Jest drogi ale odpowiedniki typu clindacne nie działają tak dobrze. kontakt qusicielka@gmail.com

Gość gość
Ja ostatnio byłam u dermatologa i mi też przepisał ten sam żel i powiedział że mam trądzik na łokciu bo tam mam takie krostki które bardzo swędzą czy to możliwe

Gość Mr Zit
Dalacin T w żelu - świetny na szybkie gojenie syfków po kuracji właściwej. Większość leków i preparatów opisanych w waszych postach nie działają lub działają krótkotrwale. Ja wieloletnie zmagania z trądzikiem zakończyłem półroczną kuracją Aknenorminem. Było ciężko, bo część efektów ubocznych jest standardem, ale było warto. Od paru lat cieszę się czystą skórą bez nawrotów. Na wszelki wypadek w apteczce trzymam żele Differin lub Dalacin T na drobne zmiany pojawiające się po ostrym piciu lub jedzeniu śmieciowego jedzenia. Poszukajcie dermatologa z dużą ilością dobrych opinii, mających własną klinikę itp. Porozmawiajcie o tej kuracji i WNIKLIWIE zapoznajcie się z przebiegiem i efektami ubocznymi podczas kuracji. Powiem raz jeszcze - było ciężko, ale efekt jest wymarzony. Pozdrawiam