Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ot mila osobka

Clindacne a Dalacin T - czyli boje z tradzikiem...

Polecane posty

Go艣膰 Marts
ludzie przestancie z tymi ma艣ciami, 偶elami wydacie na to kupe kasy.. pomo偶e, lub nie pomo偶e.. jak pomo偶e to na jaki艣 czas i wr贸ci.. poczytajcie o izoteku je艣li chcecie si臋 pozby膰 pryszczy raz na zawsze

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mysiader
problemy ze sk贸ra od lat...u偶ywa艂am naprawd臋 wielu 艣rodk贸w aptecznych, na recept e i tych drogeryjnych i jedno stwierdzam im mniej bawi臋 si臋 przy twarzy i aplikuje jej r贸偶ne specyfiki tym jest lepiej. -z ostrego tr膮dziku( to ju偶 nie by艂y syfy ale ogromne placki ropy na twarzy) wyleczy艂 mnie dalacin t w p艂ynie (nie zrobi艂y tego inne antybiotyki) dlatego polecam -co drugi dzie艅 obowi膮zkowo maseczka z zielonej glinki na twarz(np: dermiki. dermaglin , bielanda) -do mycia twarzy zele do atopowej sk贸ry dost臋pne w aptece, szczeg贸lnie polecane do mycia niemowl膮t, -dobre witaminki-suplement a i owoce i dieta(czekolada, przyprawy...baybay) -polecam r贸wnie偶 ju偶 po sko艅czonej pozytywnie kuracji antybiotykami vichy ale tylko produkt Normaderm System odnawiaj膮cy - czysta sk贸ra(starcza na wi臋cej niz jest to napisane) inne normadermy s膮 do kitu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uuuuuuuuuuuuuppppppppppp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Liwia Maj
Witam, walcz臋 z tr膮dzikiem r贸偶owatym , Pani dermatolog przepisa艂a mi dalcin T - emulsje, chia艂a bym zapytac czy kto艣 z was uzywaj膮c tego specyfiku dozna艂 skutk贸w ubocznych, ja dopiero zacz臋lam kuracj臋, a w przysz艂ym tygodniu bior臋 slub i nie chce miec jeszcze gorszej afery na twarzy ni偶 ta kt贸ra teraz mam..napiszcie czy jest to lek uczulaj膮cy czy nie..dodam ze mam bardzo wrazliw膮 sk贸re, aha i jeszcze jedno czy kto艣 z Pa艅stwa by艂 na zabiegu OXYBRAZJI i czy jest to skuteczne?? Prosz臋 o odpowiedz

Udost臋pnij ten post

Ma pod艂o偶e alkoholowy czyli nienajlepsze lepszy by艂by Clindacne Ale wg mnie jest to dobry lek , nie uczulaj膮cy , wi臋c zadnych problem贸w nie bedziesz mia艂a Cho膰 warto by艂oby kupi膰 sobie metronidazol w 偶elu za 3.66 zna recept臋 , stosowany przy tradziku r贸偶owatym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Liwia Maj
dzi臋kuj臋 za cenne wskaz贸wki, pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gatlin
od 2-3 lat uzywalem clindacne, przez ten czas dzialal calkime przyzwoicie, i nie podraznial. Tydzien temu kupilem nowe opakowanie, w ktorym zmieniono design. Jednak czy tylko? Mam wrazenie, ze zel przestal dzialac. Ma takze bardziej gesta konzystencje. A do tego strasznie swedzi po nalozeniu. Wczesniej takich objawow z tym specyfikiem nie bylo. Ktos z was ma podobne odczucia z "nowym" clindacne? Czy dalacin t zel jest to to samo? taki sam sklad, na podlozy wodnym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Clindacneee
w艂a艣nie te偶 mam pytanie od tygodnia stosuje clindacne, mam przebarwienia po tr膮dziku i gdzie nie gdzie co jaki艣 czas wyskakuj膮 mi nowe krosty no i rozszerzone pory na policzkach w okolicach nosa.. nie umiem powiedzie膰 czy sk贸ra mi si臋 z艂uszcza,bo nie wiem jak to u innych wygl膮da ale na brodzie wygl膮da jak by by艂a strasznie wysuszona. czy powinnam i艣膰 z tym d dermatologa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akinorewka
hej ja te偶 u偶ywam clindacne bo jest ta艅szy ale ma 1 z istotnych sk艂adnik贸w, innym kremem kt贸ry ma ten sam sk艂adnik i wzbogacony jest o jeszcze jaki艣 bardzo dobry to krem duac ale te偶 jest 2 razy dro偶szy. Wiecie co, ja si臋 lecze na tr膮dzik ju偶 chyba ponad 10 lat i tak naprawd臋 nic skutecznie i d艂ugotrwale nie pomaga. Owszem by艂y takie okresy 偶e przez ile艣 tam miesi臋cy mia艂am spok贸j i naprawd臋 pomaga艂o ale po jakim艣 czasie znowu to g贸.... wraca :( czasami a偶 poprostu 偶yga膰 si臋 chce na te wszystkie drogie kremy, ma艣ci, 偶ele, na te drogie wizyty u dermatolog贸w :( a ju偶 nie wspomne o tabletkach, antybiotykach, zio艂ach i takich tam. Tego jest ca艂a masa na 1 g艂upi problem!!! Ale 偶adne nie mo偶e sobie poradzi膰 tak naprawd臋 :( niestety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akinorewka
Jeszcze tylko dla pocieszenia powiem, (bo tyle lat z tym 偶yj臋 偶e ju偶 si臋 przyzwyczai艂am), 偶e je艣li jeste艣 ch艂opakiem to i tak facet nie przywi膮zuje do tego takiej wagi jak dziewczyna, ona za艣 mo偶e "przypudrowa膰 nosek" :) czasami si臋 te偶 zastanawiam na jeszcze jedn膮 wa偶n膮 spraw膮: czy to wszystko jest warte - tyle kasy si臋 traci, tyle nerw贸w, cierpliwo艣ci, a ile zdrowia. Za t膮 kas臋 mo偶na tyle sobie sprawi膰 przyjemno艣ci zaoszcz臋dzi膰 bo i tak u偶ywaj膮c tego b臋dziesz tak samo wygl膮da艂 (-a) :) taka est prawd膮 a je艣li ja faszerowa艂am si臋 r贸偶nymi tabletkami, antybiotykami, hormonami to czy to jako艣 chocia偶 w minimalnym stopniu nie wp艂ynie to na moje zdrowie, na inne narz膮dy, czy to nie zaszkodzi czemu innemu????? Dziewczyny, uwaga!!!!!!!! Je艣li jeste艣cie w wieku rozrodczym nie ma sensu tru膰 si臋 hormonami bo p贸藕niej mo偶na naprawd臋 偶a艂owa膰. Tyle jest chor贸b noworodk贸w a jeszcze same chcemy niszczy膰 nasze dzieci przez ten "g艂upi" tr膮dzik. No to na tyle :) troch臋 si臋 rozpisa艂am :) trzeba si臋 nauczy膰 z tym 偶y膰 je艣li nie mo偶ecie tego zwalczy膰 :) a dobre samopoczucie i u艣miech na twarzy, pomo偶e wam bardziej ni偶 te wszystkie leki :) pozdrawiam Weronika :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paula199186
Stosuj臋 Clindacne i jest naprawd臋 艣wietny. Obecnie jednak przepisany zosta艂 mi inny lek r贸wnie dobry, lecz z pewno艣ci膮 wr贸c臋 do poprzedniego :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 escherka
Hej, mam pytanie - jak d艂ugo nale偶y stosowa膰 Dalacin T?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wsqd
sd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wsqd
a ja wam powiem jedno- ma艣ci wam nie pomog膮 niestety to tylko dodatek do leczenia w艂a艣ciwego. Trzeba leczy膰 przyczyny a nie objawy. Ja stosuj臋 tetrarysal- antybiotyk dosy膰 艂agodny, 艂adnie mi wszystko zaczyna schodzi膰- kuracja jest dosy膰 d艂uga(kilka miesi臋cy i na pocz膮tku sk贸ra wygl膮da znacznie gorzej, wysypuje wszystko co by艂o pod spodem, ale potem 艂adnie si臋 oczyszcza, 艂膮cznie z zask贸rnikami). Do tego trzeba pami臋ta膰 偶e antybiotyki wysuszaj膮 i trzeba nawil偶a膰 sk贸r臋 dosy膰 intensywnie 偶eby sk贸ra nie musia艂a wytwarza膰 warstwy ochronnej czyli 艂oju(wtedy tworzy si臋 b艂臋dne ko艂o, wysuszona sk贸ra wytwarza 艂贸j, ten blokuje zask贸rniki i powstaj膮 wypryski). Na problemy bardziej zaawansowane proponuj臋 antybiotyk z pochodn膮 witaminy A czyli retinolem np. Aknanormin- to ju偶 silny antybiotyk ale bardzo sk贸teczny i r贸wniez nawil偶anie. A dalacin stosowa艂am- nic to nie daje, tak samo jak metronizadol- ten ostatni zatya艂 mi tylko pory. Przelecznie si臋 lepiej i nie dopu艣cie do zmian-blizn itd, nie warto czeka膰. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 katarzyna.tuffe
Witam. Mam do odsprzedania jedno opakowanie dalacinu T.D艂ugo si臋 nim leczy艂am i bardzo mi pom贸g艂, zrobi艂am jednak za du偶y zapas, teraz ju偶 go nie potrzebuj臋 a szkoda 偶eby si臋 zmarnowa艂. Lek jest nieu偶ywany, nierozpakowany, data wa偶no艣ci to 07.2013 roku. Szczeg贸艂y w mailu, kontakt: katarzyna.tuffe@o2.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 katarzyna.tuffe
Witam. Mam opakowanie, nowe, nierozpakowane DALACINU T(p艂yn na sk贸r臋). U偶ywa艂am go przez jaki艣 czas i bardzo mi pom贸g艂 ale zrobi艂am za du偶y zapas i teraz chcia艂abym si臋 pozby膰 tego opakowania, bo szkoda 偶eby si臋 zmarnowa艂. Lek ma termin wa偶no艣ci do lipca 2013. Zainteresowanych prosz臋 o kontakt na maila: ines_1@o2.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sprzedam nowe opakowanie dalacin t 偶el cena 50 z艂. Jest drogi ale odpowiedniki typu clindacne nie dzia艂aj膮 tak dobrze. kontakt qusicielka@gmail.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja ostatnio by艂am u dermatologa i mi te偶 przepisa艂 ten sam 偶el i powiedzia艂 偶e mam tr膮dzik na 艂okciu bo tam mam takie krostki kt贸re bardzo sw臋dz膮 czy to mo偶liwe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mr Zit
Dalacin T w 偶elu - 艣wietny na szybkie gojenie syfk贸w po kuracji w艂a艣ciwej. Wi臋kszo艣膰 lek贸w i preparat贸w opisanych w waszych postach nie dzia艂aj膮 lub dzia艂aj膮 kr贸tkotrwale. Ja wieloletnie zmagania z tr膮dzikiem zako艅czy艂em p贸艂roczn膮 kuracj膮 Aknenorminem. By艂o ci臋偶ko, bo cz臋艣膰 efekt贸w ubocznych jest standardem, ale by艂o warto. Od paru lat ciesz臋 si臋 czyst膮 sk贸r膮 bez nawrot贸w. Na wszelki wypadek w apteczce trzymam 偶ele Differin lub Dalacin T na drobne zmiany pojawiaj膮ce si臋 po ostrym piciu lub jedzeniu 艣mieciowego jedzenia. Poszukajcie dermatologa z du偶膮 ilo艣ci膮 dobrych opinii, maj膮cych w艂asn膮 klinik臋 itp. Porozmawiajcie o tej kuracji i WNIKLIWIE zapoznajcie si臋 z przebiegiem i efektami ubocznymi podczas kuracji. Powiem raz jeszcze - by艂o ci臋偶ko, ale efekt jest wymarzony. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post