Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miękka i delikatnA

masz włosy cienkie i delikatne? zapraszam

Polecane posty

Gość Miękka i delikatnA

hej dziewczyny, mój problem polega na tym, że włosy mam strasznie mięciutkie - przez to są trudne do układania poza tym są bardzo cienkie i kiedy w powietrzu panuje duża wilgoć one po prostu oklapują. Włosy od dłuzszego czasu mam krótkie ale bardzo chciałabym juz zmienić fryzure i zapuścić nieco tak by pokrywały choć trochę szyje... dlatego chciałabym je wzmocnić - oczywiście te chęci trwają już wiele lat - było już wiele prób szampony, odżywki, maseczki niestety bez oczekiwanych rezultatów, nim ostatecznie odpuszcze te walke chcę się was poradzić... słyszałyście o czymś naprawde skutecznym? może jakieś płukanki, maseczki samodzielnie przygotowywane ?każda pomoc mile widziana :-)

Gość Miękka i delikatnA
heh dzięki właśnie sobie tam szukam... ale raczej jest o wypadaniu, przetłuszczaniu itd no ale dzięki i tak niemniej gdyby sie komuś coś przypomniało niech sie tu wpisze :-)

Gość Miękka i delikatnA
a nie oreintuje sie ktoś czy zagęszczanie włosów to skuteczne rozwiązanie?

Gość jejejejejejejejjjeje
Ja mam ten sam problem:(niestety .Mam cieniutkie i delikatne włosy.Są długości za ramiona ale i tak noszę je związane w kucyk,bo w rozpuszczonych to robia mi się po godzinie itp.strąki,albo puszą się wrrr...jak j atego nie lubię.Marza mi sie długie grube włosy też juz wszytskeigo chyba próbowałam ale niec nie pomaga:(:(Jeśli chodzi o zagęszczenie i przedłużenie to odradzałabym.Sama tez sie tym interesowałam i taki zabieg trzyma się tylko 3-4 miesiące.Spają sie sztuczny włos z Twoim naturalnym a co za tym idzie osłabia i tak już cienkie włosy.Przy czesaniu trzeba uważać aby nie zerwać miejsc tej spoinki-bardzo kłopotliwe a i niszczy włosy:(:( JA tez czekam na wypowiedzi innych bo chciałbym skorzystać:)

Gość Miękka i delikatnA
podnoszę topik, żeby nie umarł http://www.metamorfozy.pl/piel1.htm oczywiście śmiać mi się chce z tej stylizacji przy moich włosach jest niemożliwa no ale daje nadzieje . . . jejejejejejejejjjeje nie mniej mi tego za złe ale cieszę się że ktoś jeszcze ma taki problem :-) pozdrówka dla Ciebie

Gość zgadlam
jesli chcesz zeby Twoje wlosy byly troche bardziej sztywne powinnas po umyciu wlosów i spłukaniu szamponu, spłukać włosy piwem wmasowac odżywke wzmacniajaca (np L'oreal) potrzymac chwile i spłukać, ale nie po kazdym myciu

zakup sobie niebieską linie do wlosów sunsilk!!! ja spróbowałam i pozbyłam sie problemu! no i zmieniłam fryzure bo to głównie tez przez to mialam problem z oklapniętymi wlosami. Wlosy byly zle obcięte i zle wycieniowane. Kup tez lakier do wlosów sunsilk, jest super!!!!!!!!! sama zobaczysz!!!

Gość szampon i krem SUNSILK
niebieski jest totalnie do dupy, po prostu beznadzieja

krem jest do d....... to fakt.........ale ja pisze o odzywce niebieskiej do spłukiwania......nie obciąża wlosów i jest naprawde super!!!

Gość kalafiorowa zupka
mialam niebieski sunsilk i mowie wam szkoda kasy, lezy gdzies na polce i jedynie kurz sie na nim zbiera :\

Gość linia sunsilk
jest do kitu. miałam wszystko z tej serii. najpierw stosowałam pojedynczo, a później cały zestaw. nie wiem co było gorsze. cała ta linia jest do kitu. Ale lakieru czy pianki sunsilk nie miałam jeszcze to nie wiem. Natomiast do układania wlosów cienkich polecam Lekką Piankę Timotei. Fajnie podnosi wlosy, nie oklapują za bardzo i są troche grubsze potem (tzn bo oblepione pianką ;) ) . Stosuję tylko tą piankę i jestem zachwycona. Może nie mam super bujnej fryzury w rozmiarze 3D ale mam lekko uniesioną i nieoklapniętą.

Gość poczta polska
Niby mozna wymyślać , ale i tak jakoś szczególnie wiele to nie da. Najważniejsze - dobierz sobie fryzurę. Jak będziesz miała całe włosy długie , to będziesz wyglądała jak jajko z trzema włosami na krzyż. Zbyt długich włosów mieć nie możesz , takie mięzy ramionami a łopatkami będą w sam raz. Przy twarzy zrób trochę krótsze , bo krótsze włosy łatwiej zmusić, żeby stanęły. Możesz też wszędzie po wierzchu ścieniować , to też daje lekkość. Z piankami to różnie bywa , sama jak miałam krótkie włosy , to bez nałożenia pianki nie ruszałam się z domu , teraz przy długich pianka tylko mi obciąża i psuje efekt. Przy takich włosach jak mówiłam - przed łopatki - nic mi nie potrzeba do szczęścia ;) No i może nie używaj odżywek , bo one przylizują i wygładzająwłosy , które i tak już są ulizane i przyklepane.

Gość mmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuu
sorki

Gość też mam cienkie i delikatne
Ja używam pianki Pantine, nadającą puszystość, jak dla mnie całkiem dobra, Sunsilk była bez sensu. Oprócz tego modeluję włosy na grubej okrągłej szczotce, używam lakieru Taft czerwonego, utrwala swietnie. Mam wycieniowane włosy więc jak jest wilgoć to się oczywiście podwijają, więc końce prostuję...jest super przez cały dzień:-) Włosy mam poniżej szyi, oczywiscie pare kosmyków króttszych.

Gość ewkaaaaaaaaaaaaa
podnosze topik bo tez mam taki problem moim jedynym rowiazaniem jest myciw włosów nakładanie pianki sunsilk (ostatnio juz nie słuzy mi) a potem na wałki tak spie na wałkach,tzn mecze sie, cała noc i potem rano wstaje kazdy w inna strone wiec wygładzam tapiruje i pryskam lakierem zwariuje z tymi kudłami!!!!!!11 pomocyyy chciałam zakupic cos z lini profesjonalnej loreal moze te pianki pogubia włosy po jej nałozeniu? miałyscie takie? bo odzywki , tabletki nie pomagaja , po prostu takie geny i juz... a do tego mam nosic okulary i jak nic nie zrobie ztymi włosami to mam głowe jajowata 3 włosy na krzyz i jeszcze wielkie gogle na nosie...SZOK czarna rozpacz